London / Storbritannien

ABBA Voyage och ett julpyntat London

21 - 24 nov
Förgyll din höst med något att se fram emot! Se ABBA magiskt komma till liv genom det senaste inom motion capture teknologi, där linjerna mellan fysiskt och digitalt suddas ut. Vi har satt ihop en resa som ger dig ett mycket bra boende, kanske någon nyhet även för dig som är en luttrad Londonbesökare, något traditionellt och makalöst gott, tid att ”bara vara”, och så klart resans höjdpunkt, ”ABBA Voyage”. Den största ABBA-föreställningen världen någonsin har skådat! Njut av en helg i ett julpyntat London med allt vad det innebär. Stämningsfull och häftig julbelysning, julmarknader och julshopping med något gott att dricka på en mysig pub i en paus från gatans vimmel. London är en stad att besöka oavsett årstid, 20-25 platser.

Avgång

21 november 2024

Från

Arlanda

Reslängd

4 dagar

Pris

16 660 SEK

Ingår i resan

 • flygresa Arlanda-London Gatwick tur och retur, flygskatter och avgifter
 • tre övernattningar i twin room (två enkelsängar) inkl frukost
 • busstransfer med guide från flygplatsen till hotellet
 • guidad promenad dag 2 och dag 3
 • guidad tur med buss dag 4
 • afternoon tea
 • sittplatsbiljett till ABBA Voyage (Block K)
 • busstransfer från hotellet till ABBA Arena tur och retur
 • svensktalande lokalguide under guidningarna som ingår i programmet
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti

Tillval

Tillägg enkelrum 3 nätter: 2.850:-

Mer information

Se över ditt reseskydd. Avbeställningsskydd och reseförsäkring ingår inte i resans pris.

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Läs programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst

  ·Flyg från Arlanda. Kontakta oss för flygmöjligheter från Göteborg och Kastrup. Vi landar sen eftermiddag på Gatwick. Transfer från flygplatsen till hotellet med egen buss och vår svensktalande lokala guide och ciceron, som passar på att ge tips och råd inför vistelsen.

  ·Kanske hinns det med lite kvällsshopping ”Late evening shopping”. Vissa av affärerna i London håller öppet till kl 22.00 på torsdagskvällen.

   

 • Dag 2 Guidad promenad med och Afternoon Tea och ABBA Voyage Show

  ·Guidad promenad med vår guide och ciceron. Temat under förmiddagen är Den kungliga familjen och serien The Crown. Vi tar oss fram till fots, det smidigaste sättet att uppleva London.
  Vi sätter lite guldkant på tillvaron och avrundar vår guidade promenad med en klassisk afternoon tea. En tradition med anor från 1830-talet och som sägs vara skapad av Duchess of Bedford. Det sägs att hon inte var förtjust i tiden mellan lunch och middag så hon såg till att ha en lång social tillställning med sina väninnor. Nästan 200 år senare är denna njutbara tradition fortfarande lika populär. Smörgåsarna äts med fingrarna som det sig bör, därefter väntar varma scones som serveras med grädde och sylt, och även om det är svårt att låta bli dom, så ska kakorna ätas sist.
  ·Ett par timmar att utforska London på egen hand.
  ·ABBA Voyage Show, resans höjdpunkt. Under 90 minuter njuter vi av ABBA:s bästa hits, framförda av ABBA avatarerna tillsammans med ett 10-manna liveband, på den specialbyggda ABBA arenan. Njut av musiken och sjung med! Avresa med egen buss från hotellet i god tid innan showen börjar kl 19.45. Inne på arenan finns flera mat- och dryckesalternativ.
  Läs mer: ABBA voyage hemsida och ABBA arena

 • Dag 3 Utforska London på egen hand och julmagi

  ·Tid att utforska London på egen hand. Vill man inte shoppa så finns det gott om museer, pubar och annat trevligt i världsmetropolen London. Vi tipsar gärna eller följ med vår färdledare på någon spännande utställning. Vår färdledare kan även rekommendera restauranger för lunch eller middag. Önskas sällskap till lunch/middag så är det bara ”att hänga på”! Möjligheterna är många denna dag…
  ·Jul i London är ren vintermagi, inte bara julhelgen utan även före och efter. Julbelysningen är spektakulär, och när lamporna tänds över gatorna börjar julen på riktigt. London blir varmare och mer levande. Vår guide känner till de ”bästa” platserna och när mörkret har fallit tar hon oss med på en promenad med sikte på den vackraste julbelysningen.

 • Dag 4 Hemresa och guidad promenad

  ·Egen förmiddag.
  ·Vi lämnar hotellet efter lunch. På vår väg mot flygplatsen ser vi några olika intressanta delar av London. Tillåter trafiken blir det ett kortare stopp med en guidad promenad i ett spännande område. Vår guide och ciceron bestämmer, det får bli en överraskning och beror på vad som är aktuellt och intressant för dagen. Vid 18-tiden är vi framme vid flygplatsen för incheckning och hemresa.

Färdledare

 • Tina Engström

  Guide och Ciceron

  Vår mycket uppskattade ciceron Tina Engström har varit auktoriserad guide i London med omnejd i 20 år. Hon har lång erfarenhet av att leda resor på olika teman till olika delar av Storbritannien, bland annat södra England. Tina är bosatt i London och arbetar även som journalist, översättare och lärare i svenska. Hon är intresserad av historia, trädgårdar, konst och kultur, språkhistoria och fotografering