Alsace - Nordea Private Banking Göteborg – Specialresor
Alsace / Frankrike

Vin & "pleasure vandring" i pittoreska Alsace

22 - 26 sep
Den franska regionen Alsace är känd för sitt goda vita vin, sina pittoreska byar med korsvirkeshus och sin vackra natur. För att verkligen ta in landskapet och hinna med att njuta, har vi förutom handplockade besök valt att göra en lättare vandring i idylliska omgivningar med böljande vinfält. Vin och mat är alltid i fokus i Alsace och under resan provar vi självklart de alsassiska vinerna och avnjuter bland annat en delikat ostprovningslunch.
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset!
Vänta inte att boka, vi har endast 25 platser.

Avgång

22 september 2023

Från

Landvetter

Reslängd

5 dagar

Pris

21 960 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Swiss Air, Landvetter-Zürich flygplats, tur och retur, flygskatter och avgifter
 • bussresor enligt programmet i Frankrike
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • svensktalande lokalguide dag 1-4
 • whispers (hörsnäckor vid utflykter)
 • ”pleasure vandring ” dag 2 med engelsktalande vandringsguide
 • vingårdsbesök med vinprovning
 • guidad stadspromenad i Colmar
 • fyra frukostar
 • två 2-rätters luncher, inkl. vin, vatten och kaffe
 • en ostprovningslunch inkl. vin och vatten
 • en enklare kvällsmåltid dag 1, samt tre 3-rätters middagar inkl. vin, vatten och kaffe
 • dricks till guider och busschaufför
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin
   

Tillval

Enkelrumstillägg, 4 nätter: 2380:-

Mer information

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information på info@special-resor.se

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst Saint Hippolyte

  Samling och incheckning på Landvetter flygplats kl 13.00. Swiss Air flyger direkt till Zürich och landar vid 17-tiden. Här väntar vår buss och svensktalande guide för att ta oss norrut mot den berömda vinvägen ”Route du Vin” och vår utvalda by Saint Hippolyte (ca 17 mil). När Ludvig den XIV besökte Alsace för första gången, skall han ha utropat: ”Åh, vilken vacker trädgård!” Man är benägen att hålla med honom, omgivningen är slående vacker med vinfält som sträcker sig åt alla håll, Vosges fjällen är ständigt närvarande i bakgrunden och de små pittoreska byarna avlöser varandra. Vårt hotell som vi ankommer till under kvällen, ligger vackert omgivet av vinfält. Innan vi avslutar dagen blir vi serverad en enklare måltid.  

 • Dag 2 "Pleasure-vandring", Bergheim

  Efter en god och stadig frukost, beger vi oss ut på en lättare ”pleasure vandring”, vilket kan vara skönt efter gårdagens resa. Vi vandrar genom vinfälten och lär oss om den lokala vinproduktionen och vinernas särdrag. Alsacevinerna är kända för sin kvalité, speciellt Riesling, men också Gewurztraminer, Pinot Gris och Muscat. Man brukar säga att vin som görs i Alsace är tyska viner gjorda på franskt vis. Efter cirka en timmes vandring (ca 3,6 km) kommer vi till den charmiga byn Bergheim. Här väntar en välförtjänad lunch i en pittoresk och lummig miljö innan vi vandrar ”hemåt” igen. Det finns dock möjlighet att få skjuts för de som önskar. Middagen serveras på hotellet denna kväll.

   

 • Dag 3 Scherwiller, Haut-Koenigsburg

  Ny dag och nya upplevelser. I dag besöker vi det vackra området runt Scherwiller, en kort bussresa från hotellet. Själva byn är som tagen ur en äventyrssaga med sina färgglada blomsterprydda hus. Vi besöker byn och avslutar med en visit på en vingård som drivs av en passionerad familj. Här odlas vin efter innovativa och miljövänliga principer med en produktion som är 100% ekologisk. Vi får en intressant inblick i en vinodlares vardag och njuter sedan av en härlig lunch, utomhus om vädret tillåter. På menyn står givetvis smakprov av deras viner samt lokala kallskurna produkter som ost, korv, bröd och annat gott.  

  Efter lunch sätter vi oss i bussen och fortsätter till Haut-Koenigsbourg. Som svensk är det nästan en plikt att besöka denna imponerande borg. Beläget högt på en klippa överblickande den bördiga slätten ser borgen ointaglig ut, men svenskarna lyckades under 30 åriga kriget med det omöjliga och intog och raserade borgen. Borgen är efter många års restauration i perfekt skick och är ett imponerande exempel på en 1400-talsborg i Alsace. Vår entréavgift får ses som en avbetalning för sveda och värk. Efter denna påminnelse av vår svunna stormakt beger vi oss tillbaka till vårt hotell. Middag på lokal restaurang i Saint Hippolyte.

 • Dag 4 Colmar

  Efter en lugn morgon beger vi oss iväg söderut mot Colmar, en stad som sägs vara en av Europas charmigaste, men som också kan visa upp stor historisk och arkitektonisk rikedom. Efter en kort guidad promenad i Colmar bland stadens många fina och anrika korsvirkeshus är det dags för ostprovningslunch. Alsace, i likhet med alla regioner i Frankrike, har sina unika specialiteter. Under eftermiddagen ges det lite ledig tid. Vi kan varmt rekommendera ett besök i det välrenommerade konstmuseet Unterlinden, eller om man är sötsugen, det intressanta och kreativa chokladmuseet. Vi återvänder till vårt hotell under eftermiddagen där vi lite senare serveras middag.

 • Dag 5 Hemresa

  Tidig morgon checkar vi ut från vårt hotel, och vi beger oss mot Zürich flygplats. Flyget går direkt till Landvetter där vi landar vid 14-tiden.