Andalusien "Rå om dig själv" – Specialresor
Andalusien / Spanien

Koppla av på Costa Tropical

12 - 19 okt
På resan ”Rå om dig själv” har vi valt att kombinera avkoppling i en härlig omgivning med några väl utvalda utflykter. Vi bor på ett av våra absoluta favorithotell - Hotel Suites Albayzin del Mar, på Costa Tropical. Här njuter man av ett subtropiskt klimat i en spännande, för många oupptäckt del av Andalusien.

Avgång

12 oktober 2021

Från

Landvetter

Reslängd

8 dagar

Pris

13 260 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines, Landvetter - Malaga tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • bussresa enligt programmet i Spanien
 • sju övernattningar i dubbelrum
 • transfer/utflykter med svensktalande lokalguide dag 1,2,5,6 och 8
 • guidning i Malaga, Frigiliana och i Almunecar
 • entré till och guidning av familjeägt skinkförädlingsföretag, inkl provsmakning
 • sju frukostar
 • en lunch i Sierra Nevada
 • sex middagar; fyra hotellbufféer, en 3-rätters på hotellet och en 3-rätters i Frigiliana
  en nattsmörgås med dryck på hotellet dag 1
 • måltidsdryck i Spanien; ett glas (lunch) och två glas (middag) vin/öl/läsk,
  vatten och kaffe (oftast espresso)/te
 • resegaranti via den statliga resegarantin
 • lokal kontaktperson/guide tillgänglig under vistelsen i Spanien

Tillval

Enkelrumstillägg: 1 960:-

Tillägg busstransfer Landvetter tur och retur:

Kl 10.00 Hyltebruk: 200:-

Kl 11.00 Falkenberg: 200:-

Kl 12.00 Varberg: 150:-

Kl 13.00 Kungsbacka: 100:-

Kl 13.30 Mölndal: 100:-

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Mer information

Öppet köp t o m 2 augusti 2021.
För att ni ska känna er trygga med att boka en resa under rådande omständigheter erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften enligt nedan, och att den återbetalas om ni avbokar före ovan angivet öppet köp datum. 

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Almunecar

  Resan utgår från Landvetters flygplats. Vi erbjuder även busstransfer med start från Hyltebruk, se avresetider och avresorter längre bak i programmet. Er egen svensktalande lokala guide möter upp på flygplatsen i Malaga för att följa med och vara behjälplig och informera under den timmeslånga busstransfern österut. Vi anländer till Almunecar sen kväll, och checkar in på det hotell som kommer att vara vår hemvist under vistelsen i Spanien. Ni som uppskattar ett annorlunda hotell kommer att trivas på Hotel Suites Albayzin del Mar, även kallat ”spegelpalatset”. Hotellet bryter mot det standardiserade hotellmönstret och ger en känsla av orienten och ”Tusen och en natt”, en lite lyxig känsla infinner sig... Alla rum har balkong ut mot det fina poolområdet, hotellets egen cherimoyaskog och havet på avstånd. Kanske avslutas kvällen på balkongen med den smörgås och dryck som väntar på rummet efter ankomst.

  Almunecar är en stad som känns genuint ”spansk” med ett levande vardagsliv, en lugn och trygg småstad på Costa Tropical. Klimatet här är subtropiskt, vilket beror på det varma havet och närheten till de höga bergen i Sierra Nevada. Endast 33 km skiljer skidbacke och badstrand åt under vinterhalvåret. I det gynnsamma kustklimatet odlas idag frukter som avokado, mango och den spännande cherimoyan.

 • Dag 2 Almunecar, Nerja

  Efter en god frukost i hotellets restaurang finns möjlighet att lära känna omgivningarna lite bättre genom att följa med på en guidad promenad med vår lokala guide. Almunecar bjuder på trevliga butiker i gammal och ny stil samt sevärdheter som saluhall, Feniciernas gamla saltfabrik, San Miguel-borgen, romerska lämningar samt botaniska och ornitologiska parker.

  Vid tvåtiden på eftermiddagen väntar en utflykt med ”egentid” i den populära solkuststaden Nerja. Vill man bada i havet finns fina badmöjligheter och gillar man att strosa omkring i mysiga gränder så finns det också i denna trevliga lilla stad. Vid middagstid fortsätter turen sex kilometer norr om Nerja till den vita bergsbyn Frigiliana. En charmig by med vitkalkade hus, smala, slingrande gator, ändlösa trappor och där det moriska arvet anses vara det bäst bevarat i hela provinsen Malaga. Utflykten avslutas med en gemensam middag innan vi återvänder till hotellet.

 • Dag 3 Ledig dag

  En dag för egna aktiviteter. Vi kan rekommendera att promenera utmed havet eller att strosa i gamla stans gränder. Lunch kan med fördel intas på någon av stadens strandrestauranger. Pröva gärna friterad fisk, en lokal specialitet! ”Hemma” på hotellet kan man njuta på sin balkong och koppla av i en fantastisk miljö vid hotellets pool (uppvärmd av solens strålar). Hotellets SPA-avdelning erbjuder också diverse behandlingar för den som vill skämma bort sig själv en stund. För den som vill bada i havet är det cirka åttahundra meter till stranden från vårt hotell. Buffémiddag på hotellet ingår denna dag.  

 • Dag 4 Ledig dag

  En dag för egna aktiviteter. På fredagar har Almunecar en stor uppskattat marknad som kan vara kul att besöka. Här kan man fynda allt i klädväg, lädervaror, prydnadssaker mm...
  Buffémiddag på hotellet ingår denna dag.  

 • Dag 5 Malaga

  Dagen ägnas åt Malaga, den gamla feniciska staden Malaka som grundades cirka 1000 år f Kr. Vi tar oss dit med buss och sedan visar vår kunniga lokala guide oss ”sin” stad till fots. Efter att lärt känna staden tillsammans med vår guide finns det oändligt med saker att fortsätta dagen med på egen hand, man kan förslagsvis besöka Pablo Picassos födelsehus och museum, se romerska amfiteatern och moriska borgen Alcazaba, upptäcka nya hamnpromenaden eller kanske pampiga renässanskatedralen ”La Manguita”. Malaga erbjuder även trevlig shopping, mysiga uteserveringar och traditionella tapasbarer. Vi återvänder till Almunecar under senare delen av eftermiddagen och avslutar dagen med en buffémiddag på hotellet.

 • Dag 6 Las Alpujarras

  Idag väntar en utflykt till Las Alpujarras. Ett förtrollande vackert område som ligger på södra sidan av bergsområdet Sierra Nevada. Husen i byarna är renodlat arabiska i sin arkitektur, taken är platta utan tegel och ligger i små klungor som förbinds med broar. Byarna är identiska med byar i marockanska Rifbergen. Under dagen kommer vi att få smaka traktens lokala delikatesser i form av goda tapas, med bland annat skinka, ost, bröd och till det dricker vi det lokala bergsvinet. Alpujarras är berömt för sin unika lufttorkade serranoskinka och vi besöker ett familjeföretag för att lära oss mer om processen. Vi tas med på en fascinerande promenad genom familjens lokaler med tusentals skinkor hängandes i taket ovanför. I Las Alpujarras byar hittar man underbara hantverk som färgstarka trasmattor, keramik och intarsia, en fröjd för ögat!  Under större delen av dagen har vi även Spaniens högsta bergstopp Mulhacén i blickfånget. Efter en härlig dag i bergen kör vi ner genom dalen och hem till vårt hotell. Middag serveras i hotellets buffématsal under kvällen.

 • Dag 7 Ledig dag

  En dag för egna aktiviteter. Utflykter med lokalbuss, taxi eller hyrbil kan också arrangeras för den som vill utforska mer på egen hand. Specialresors representant och guide på plats hjälper gärna till med att lösa era specifika önskemål. Sista kvällens middag serveras i hotellets fina a la carte restaurang.

 • Dag 8 Hemresa

  Efter en god frukost checkar vi ut från vårt fantastiska hotell. Skulle någon inte ha hunnit handla erbjuder flygplatsen bra shopping då terminalen är fin och har bra service. Vi landar kl 15.20 på Landvetter flygplats och ser tillbaka på en avkopplande vecka i Andalusien.