Andalusien / Spanien

Andalusiens kornbod - Sevilla

14 - 20 nov
Följ med till magiska provinsen Andalusien och lär dig mer om landet, lokala gårdar och företag. Vi bekantar oss bland annat med den lokala mjölk-kött- och korkproduktionen. Att dessutom se de vackra Andalusiska hästarna dansa i Jarez kanske är ett minne för livet och inte minst är mötet med de spanska utegrisarna ”Pata Negra” något utöver det vanliga. Vi bor i exotiska staden Sevilla under vår resa, staden där Christoffer Columbus utgick med sina skepp då han upptäckte den nya världen!

Avgång

14 november 2024

Från

Arlanda

Reslängd

7 dagar

Pris

21 340 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Norwegian, Arlanda - Malaga tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • bussresa enligt programmet i Spanien
 •  sex övernattningar i dubbelrum
 • utflykter med svensktalande lokalguide dag 1-7 enligt programmet
 •  stadsguidning i Sevilla och Ronda
 • besök på minst sju lantgårdar/företag
 •  inträde till Spanska ridskolan (riduppvisning) i Jarez
 •  inträde till Rondas tjurfäktararena
 •  sex frukostar
 •  tre luncher
 •  tre middagar varav en med flamencoshow
 •  måltidsdryck; ett glas vin/öl/läsk samt bordsvatten
 •  färdledare från Specialresor (lantbrukskunnig) under hela resan
 • resegaranti via den statliga resegarantin
 •  moms ingår med 2.6 %, redovisas på fakturan

Tillval

Tillägg för enkelrum, 6 nätter: 2.990:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Avresa från Sverige

  Vi samlas på Arlanda flygplats vid 12.30-tiden och går senare ombord på flyget som tar oss till spanska Malaga och provinsen Andalusien. Flygtiden är knappt fyra timmar och under flygningen finns möjlighet att köpa något att äta och dricka. Vi landar klockan 19.00 och kommer därefter att med vår egen buss åka till Sevilla för att checka in på vårt hotell. Resan till Andalusiens huvudstad tar cirka 2 timmar. Här kommer vi bo alla nätter under vår resa.

 • Dag 2 Sevilla

  Idag ska vi bekanta oss med Sevilla, fast först efter en lugn morgon. Vår guide tar oss med på en guidad promenad och berättar bland annat om stadens historia, vårfesten och flamencons betydelse för Sevillianarna. Vi besöker välkända Plaza de España, det stora torget som stoltserar med monument och fontän. Självklart tar vi oss även till Gamla Stan, ett måste att uppleva när man är i Sevilla. Här finns många fina historiska byggnader t.ex. Giralda, en morisk minaret byggd på 1100-talet och Real Alcacar, kungliga slottet, finns att se. Vi passerar även den vackra parken Parque Maria Luisa och vandrar genom stadsdelen Triana – känd för sin egen starka identitet! Eftermiddagen är för eget förfogande, passa på att upptäck staden mer på egen hand. Sevilla är känt för mycket, inte minst sina omkring 3000 tapasbarer! Tapas kan man äta på många olika barer, alltså lite på många ställen, och det är ett bra sätt att upptäcka staden. Denna kväll äter vi gemensamt på en populär tapasbar.

 • Dag 3 Gårdsbesök och korkfabrik

  Vi äter frukost och åker sedan med vår buss i riktning mot portugisiska gränsen, till nationalparken Sierra de Aracena. Området är lämpat för djuruppfödning och vad passar då bättre än att besöka en typisk gård som föder upp stridstjurar åt olika tjurfäktningsarenor runt om i Andalusien. Stridstjurarna eller Toro Bravo som de kallas på spanska föds upp på 650 hektar mark. Gården Dehesa la Cepera Castillo grundades 1918 och de nuvarande ägarna har drivit gården sedan 1970. Förutom stridstjurar har de även 42 köttkor av rasen Mertolenga samt cirka 200 iberiska grisar. De berömda ”svartfotade” lantgrisarna föds upp under lång tid och strövar fritt under korkekarna där de betar och äter ekollon för att sedan säljas till slakterier i området. De allra flesta blir med tiden utsökt pata negra (speciell sort lufttorkad skinka). Lunch äter vi på en trevlig restaurang i trakten. Under eftermiddagen besöker vi även en korkfabrik. Spaniens korkproduktion står för cirka 30 % av världsmarknaden och Portugal för (nästan) resten. Vi är tillbaka på hotellet under kvällen. Middag på egen hand.

 • Dag 4 Olivolja och Ronda

  Vi startar dagen med att besöka företaget Basillipo, beläget öster om Sevilla, som producerar olivolja. Under besöket kommer vi att få lära oss allt om arbetet från att plocka oliverna till dess de är redo att säljas som färdig olja. Rundvisningen på företaget avslutas med provsmakning av olika olivoljor vilket ger oss en känsla för deras produkter. Därefter åker vi till Ronda där vi börjar med lunch. Ronda delas av en djup ravin, el Tajo, som bildats av floden Guadalevín och gör staden lite extra dramatisk. Morerna har satt sin prägel på staden och den är en av de vita städerna som de byggde upp under sin storhetstid. Ronda anses vara platsen där tjurfäktningen ”upptäcktes”. Självklart får vi höra mer om traditionerna och besöka arenan, innan vi får egen tid att se oss omkring. Vi känner ju alla till Disneys tjur Ferdinand- han kommer faktiskt härifrån! Kvällen disponeras på egen hand i Sevilla.

 • Dag 5 Citrusfrukter och gårdsbesök

  Under morgonen beger vi oss iväg till Alcala del Rio i Sevillas närområde. Vi besöker försöksgården ”IFAPA – Las Torres” som odlar nästan 100 olika sorters citrusfrukter. Vi kommer att få se och provsmaka flera exotiska varianter! Vår besöksgård kommer att ge oss en inblick i odlarnas villkor och utmaningar som den lokala produktionen står för och brottas med. IFAPA bedriver även forskning kring mandelträd och andra fruktträd. Dagen fortsätter sedan med lunch och ännu ett spännande besök. Tillsammans med en lokal veterinär besöker vi en gård med 500 Merinofår och cirka 3000 köttkor av rasen Retinta, en ras som främst återfinns i Andalusien och Extremadura i Spanien. Här lär vi oss mer om de förutsättningar och möjligheter som finns för djurproduktion i området. Tidig kväll är vi tillbaka på vårt hotell. Middag på egen hand.

 • Dag 6 Mjölkgård, Kungliga ridskolan och flamencoafton

  Dagen är fullspäckad av intressanta upplevelser! Vi styr resan söderut till Jarez de Frontera. Vi stannar till och besöker en mjölkgård som är ett kooperativ sedan 1999. Gården har cirka 180 mjölkkor av rasen Holstein. I anslutning till gården finns ett mejeri som bl.a producerar ost. I Jarez kommer vi att besöka spanska ridskolan, Real Escuela eller Kungliga ridskolan Detta är en institution dedikerad till bevarandet av ridkonsten, i den spanska traditionen, baserad i Jerez de la Frontera, Spanien. Det är en av "Big Four", de mest prestigefyllda klassiska ridakademierna i världen. Här får vi se en show! Man har även möjlighet att besöka stallet. Därefter är det tid för egen lunch i tapasvänliga Jarez. Jarez de la Frontera är känd för sin fina sherry, då passar det att vi gör ett besök på ett 200 år gammalt företag som tillverkar sherry. Här får vi en rundvisning och får höra den intressanta historien om företaget. Självklart avslutas besöket med provsmakning av olika sherrysorter för den som önskar. Åter på hotellet gör vi oss i ordning inför kvällens äventyr. Ikväll är det nämligen dags för oss att uppleva en genuin flamencoafton med god mat och dryck!

 • Dag 7 Hemresa

  Under morgonen checkar vi ut från hotellet och beger oss mot Malagas flygplats. Här erbjuds bra shopping om man önskar att handla något. Vårt plan avgår under eftermiddagen och vi landar på Arlanda flygplats vid 19- tiden.