Res till Bourgogne med Gustaf Hamilton och Peder Lamm | Specialresor
Bourgogne / Frankrike

Bourgogne med Gustaf Hamilton och Peder Lamm

5 - 9 maj 2022
Vi är stolta över att presentera en exklusiv resa i samarbete med två kunniga och fantastiska personligheter - Gustaf Hamilton och Peder Lamm!
Tillsammans skapar de intressanta resor med unika besök där vänner till Gustaf slår upp portarna och bjuder in oss till sina privata slott. Under denna resa bekantar vi oss bland annat med städerna Vezelay och Beaune samtidigt som vi får uppleva Bourgogne och smaka oss fram genom det kända distriktet tillsammans med Gustaf och Peder.

Vi planerar att genomföra resan under våren 2022, mer information kommer!
Läs gärna preliminärt program nedan.
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Mer information

För att följa med på resan krävs att du är fullvaccinerad och kan uppvisa EU:s covidbevis vid avresa.

Program

 • Dag 1 Farcheville, Vezelay

  Vi flyger från Arlanda tidig morgon och landar i Paris, Charles de Gaulle, under förmiddagen där Gustaf Hamilton och Peder Lamm möter upp. Vi börjar vår färd med buss och sätter kurs mot den historiska och mycket mysiga medeltidsstaden Vezelay, strategiskt belägen på en bergskam. På vägen dit stannar vi till hos Gustafs vänner på slottet Farcheville. Här får vi en personlig visning av slottet och lunch tillsammans med ägarna. Under tidig kväll är vi framme vid vårt hotell ”Hotel de la Poste” i Vezelay. Incheckning och tid för att packa upp och kanske ta en kaffe på ett lokalt café. Vi äter en tidig middag för att ge möjlighet till egen disponering av kvällen, kanske man är trött efter en tidig morgon eller så har man krafter kvar till annat!

 • Dag 2 Vezelay, Noyers-sur-Serein, Tanlay

  Vi börjar dagen med en guidad rundtur i vår lilla stad Vezelay som har ett betydelsefullt förflutet som sträcker sig tillbaka i tiden tusentals år. Basilikan Sainte Marie-Madeleine tillhör UNESCO:s världsarv och är fortfarande del av det fungerande klostret uppe på krönet av staden. Efter vårt besök i Vezelay beger vi oss till den mysiga lilla staden Noyers-sur-Serein och äter en välförtjänt lunch. Därefter fortsätter resan till det historiska y där vi tas emot av bekanta till Gustafs fru. Familjen de la Chauvinière visar oss runt i deras fantastiska arvslott. Kvällens middag intar vi efter visningen av slottet tillsammans med familjen i någon av slottets många salar.

 • Dag 3 Beaune

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss söderut till den medeltida staden Beaune där vi ånyo ska bo på ett ”Hotel de la Poste”. Vi lämnar in bagaget på hotellet och besöker sedan den berömda marknaden som bjuder på en kavalkad av vin, mat och lokala produkter. Det finns också många små gourmet butiker med utsökta lokala produkter som kan och ska provsmakas med ett glas lokalt vin. Inspirerade av denna kulinariska fröjd ges tid för lunch på egen hand på någon av stadens många mysiga krogar.

  Eftermiddagen ägnas åt en guidad tur genom stadens gränder, gårdar och privata palats för att avslutas med lite fri tid för eventuella egna inköp, ett glas vin eller helt enkelt vila på hotellet. Vi samlas igen under kvällen för att gemensamt åka till en mycket lokal och trevlig restaurang i byn Pommard för att inta middag.

 • Dag 4 Nuits Saint George, Clos de Vougeot

  Idag börjar dagen med en privat visning av det berömda fattighuset Hospices de Beaune som grundades 1443 under Hertig Philip den godes styre och är en av Frankrikes finaste exempel av fransk 1400-tals arkitektur. Efter visningen beger vi oss lite norrut mot den berömda byn Nuits Saint George för att bli serverade en exklusiv lunch i ett litet 1700-tals slott mitt bland vinfälten. Slottets ägare är vänner till familjen Hamilton och råkar även vara en av Bourgognes största och mest kända vinfamiljer. Det lilla lustslottet används av familjen för privata tillställningar och de är vänliga att låta oss avnjuta lunch och vin med en enastående utsikt över en av världens kändaste vindistrikt. Nu när vi är i Nuits Saint George passar vi naturligtvis på att prova några viner från detta vinets Mecca. På det berömda vinslottet Clos de Vougeot får vi också en ordentlig genomgång om vinets hemligheter och vad som gör regionen så väl anpassad för vinodling. I kväll får vi på egen hand prova någon av restaurangerna i staden Beaune.

 • Dag 5 Chateau Commarin, Chateau Sainte Sabine

  Vi checkar ut från hotellet och styr vår färd mot flygplatsen. Men innan det är dags att flyga hem så besöker vi det vackra och mycket välmöblerade slottet Chateau Commarin som har varit i samma familjs ägo i över 900 år. Vi får en privat guidning av slottets ägare. Lunch intar vi på Chateau Sainte Sabine och sedan fortsätter vi till flygplatsen för att checka in och flyga hem. Vi landar på Arlanda runt vid 22-tiden på kvällen.