Penedès, Katalonien / Spanien

Bubblande Katalonien - cava, kust och Gaudí

3 - 7 okt
Här kommer ett gyllene tillfälle att bekanta sig med Spaniens stolthet! Vi erbjuder en bubblande höstresa till sensommarvarma Penedès, Spaniens berömda cavadistrikt. Vi befinner oss i hjärtat av vackra Katalonien och tillsammans med vår guide besöks utvalda vinbodegor i fina omgivningar, vi smakar vin, choklad och vinäger. Vi hyllar Spaniens mousserande vin på den årliga cavafestivalen i Sant Sadurni d’Anoia och vi upplever Sagrada Familia inifrån och ut. Vi bor strax söder om Barcelona i charmiga kustorten Sitges och njuter av sensommarvärmen. Stranden är nära, solen värmer, havet är fortfarande badbart och uteserveringarna lockar. En njutbar resa med ett begränsat antal platser, 15-20 personer.

Avgång

3 oktober 2024

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

21 450 SEK
Endast 4 platser kvar!

Ingår i resan

 • flygresa Arlanda-Barcelona tur och retur
 • flygskatter och avgifter
 • 4 övernattningar i vald rumskategori
 • guidade bussresor och besök enligt program
 • 4 frukostar, 3 luncher, 2 middagar
 • måltidsdryck (2 glas vin eller alkoholfri dryck)
 • dricks till guider och busschaufför
 • resegaranti
 • svensktalande guide/färdledare från Specialresor som vid behov översätter till svenska under besöken.

Tillval

Enkelrum 4 nätter: 3.780:-

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Vingård, Penedès

  ·Ankomst Barcelona flygplats vid 10-tiden. Vår svensktalande guide och färdledare möter upp oss där och tar oss till Penedès, detta vackra område, strax söder om Barcelona, bördigt och omväxlande med bergskedjan Montserrat som kuliss i bakgrunden.
  ·Vårt första besök är Llopart vingård, familjeägd sedan många generationer tillbaka. Här väntar lunch och cava i härliga omgivningar, och med en oslagbar utsikt.
  ·Vi fortsätter en kort sträcka till Sitges vid kusten söder om Barcelona. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell under eftermiddagen där vi lite senare äter middag. Med ett stenkast till stranden och nära till restauranger och butiker bor vi perfekt. Sitges är en lagom stor stad, har massa charm och är känd som Spaniens Saint-Tropez.

 • Dag 2 Sitges, choklad och Cavafestival

  ·Guidad promenad i Sitges på förmiddagen. Stadens lyxiga atmosfär härrör från 1800-talet då den spanska regeringen bestämde att all handel med Amerika skulle ske via Sitges hamn. I och med detta fick den lilla fiskebyn ett fantastiskt ekonomiskt uppsving. Under nittonhundratalets diktatur blev Sitges en tillflyktsort för konstnärer, bohemer och andra som inte passade in i Francos Spanien. Trots att staden idag är ett mycket populärt turistmål, så har den klart att bevara sin charm. Det drivs en tydlig politik för att bevara den vackra arkitekturen.
  · Lunch och eftermiddag på egen hand. Vi tipsar gärna om vad se och göra. Här finns både segways och cyklar att hyra om man till exempel vill ta sig en tur längs med stadens 4 km långa strandpromenad.
  ·Under eftermiddagen samlas vi för att bege oss till Sant Sadurni d’Anoia, cavans huvudstad, och hem för mer än åttio cavaproducenter. Vi börjar dock med något helt annat, nämligen choklad, vi lär oss om historien och tillverknings-processen. I den tillhörande butiken, finns choklad i alla dess former, även med cavasmak, så klart!
  ·Kvällen tillbringar vi på Cavatast, den årliga festivalen, där man kan botanisera bland regionens bubblande drycker och smaka på härliga delikatesser från det katalanska köket. En sprudlande upplevelse som passar alla, både novisen och den vin- och matintresserade.

 • Dag 3 Sitges, malvasia vin och ledig tid

  ·Vi börjar dagen med ett besök på Malvasia Center, Sitges gamla hospital, som numera är ett kulturellt center, vinfält och vinkällare. Vi tas med på en guidad tur och får höra om Sitges historia och centrets ”mission” som är att bevara produktionen av deras stolthet, Malvasia-vinet, Sitges eget vin. Vi avslutar besöket med att provsmaka det smakrika och lite speciella vinet därefter intar vi en traditionell paella, på en närliggande trevlig restaurang. 
  ·Eftermiddagen och kvällen är till eget förfogande. Passa på att njuta av omgivningarna. Sitges är en mysig stad att strosa runt i, här finns shopping, härliga bad och vita stränder samt konstmuseer, trevliga caféer, barer och restauranger. Kanske frestar det med ett dopp i havet? Både luft-och badtemperatur är fortfarande mycket behagliga i början av oktober.

 • Dag 4 Vinäger och vingårdsbesök

  ·Idag väntar fler intressanta besök när vi tar oss runt i Penedèsområdet, både längs med kusten och in bland bördiga landskap. Vi besöker bland annat en vinägerproducent, en produkt som är ett måste i alla matälskares kök.
  ·Vi avslutar dagens utflykt med ett besök på vingården som var först i hela Spanien med att producera ekologiska viner, riktiga pionjärer med andra ord. Vi hör om deras historia och provsmakar deras fina viner i samband lunchen, som förhoppningsvis kan dukas upp ute i trädgården.
  ·Gemensam avslutningsmiddag på mysig restaurang i Sitges.

 • Dag 5 Barcelona, Sagrada Familia

  ·Vi checkar ut efter frukost och reser med egen buss och vår guide till Barcelona. Det mäktigaste landmärket i Barcelona är Antonio Gaudís katedral Sagrada Familia. Med sina tre fasader som visar Jesus liv från födsel till död är det en iögonfallande skapelse, inte lik något annat… Vi får en guidad rundvisning inne i kyrkan, något som både imponerar och berör. Få, om inga, nutida byggnader kan mäta sig med detta nya underverk, som fortfarande är under produktion.
  ·Ledig tid och lunch på egen hand innan vår buss tar oss till flygplatsen omkring kl 16.30.