Gruppresa till Calpe | Specialresor
Costa Blanca / Spanien

Calpe - njut av sensommarvärme och trivsamma utflykter

27 sep - 4 okt
Förkorta hösten eller förläng sommaren! Vi erbjuder nu en avkopplande resa till spanska Costa Blanca och medelhavet. Tillsammans med vår lokala guide gör vi några väl utvalda utflykter, till både charmiga mindre byar och större spännande städer som Valencia och Alicante. En höjdpunkt på resan är just besöket i Valencia, det är en stad som sticker ut. Med risodlingar alldeles inpå stadsbebyggelsen, långa fina stränder, träskmarker, där för övrigt paellan ”föddes”, och häftig arkitektur, imponerar Valencia på sina besökare. Vi bor hela vistelsen på samma hotell i trevliga kuststaden Calpe, en mindre ort mellan Alicante och Valencia. Här äter vi gott och njuter av ledig tid, stranden och sensommarvärmen.
Avresa från Kastrup, från Arlanda på förfrågan.

Avgång

27 september 2024

Från

Kastrup

Reslängd

8 dagar

Pris

22 980 SEK

Ingår i resan

 • busstransfer Karlshamn, Asarum, Mörrum - Kastrup flygplats tur och retur
 • flygresa Kastrup-Alicante tur och retur
 • flygskatter och avgifter
 • 7 övernattningar i vald rumskategori
 • guidade bussresor och besök enligt program
 • 7 frukostar, 3 luncher, 3 middagar
 • måltidsdryck (1-2 glas vin/öl/alkoholfri dryck)
 • dricks till guider och chaufför
 • resegaranti
 • svensktalande guide
 • färdledare från Specialresor.

Tillval

1.350:- för tillägg i dubbelrum med havsutsikt, 7 nätter per person 
3.380:- för tillägg enkelrum med stadsvy, 7 nätter
5.500:- för tillägg enkelrum med havsutsikt, 7 nätter

1.510:- i tillägg för show och middag på Benidorm Palace per person

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst Calpe

  ·Avresa från Karlshamn, Asarum och Mörrum under efter-middagen. Flyget avgår från Kastrup kl 20.35 och vi landar på Alicante flygplats vid midnatt. Med egen buss och guide tar vi oss norrut ca 80 kilometer till Calpe där vårt hotell ligger, bokstavligen på stranden.

 • Dag 2 Calpe, vandring och tapas

  ·Efter en en lugn morgon tar vi en kort orienterings-promenad i Calpe. För de som önskar gör vi en vandring på cirka 10 km till den unika och vackra Peñon de Ifach. Klippan med sina 332 meter är en symbol för Calpe och Costa Blanca kusten. 
  ·Lunch på egen hand och ledig tid under eftermiddagen, eller följ med vår guide till saltanläggningarna, Las Salinas de Calpe.
  · Det finns även möjlighet att hyra cykel, kajak, åka på båttur, med mera. Vår guide tipsar gärna om lämpliga aktiviteter under vistelsen.
  ·Gemensam tapasrunda i Calpe under kvällen.  

 • Dag 3 Javea och söndagsmarknaden

  ·Vi besöker den mysiga kuststaden Javea och deras fina söndagsmarknad, Mercat de Riurau, där fokus ligger på lokala produkter. 
  · Dagens lunch dukas upp i vacker och historisk omgivning, en tidigare romersk villa som idag är en vingård. Vi får en visning av gården och avnjuter en sex rätters måltid tillagad av lokala produkter, ackompanjerat av gårdens eget ekologiska vin och underhållning i form av flamencodans. 
  ·Resterande del av eftermiddagen och kvällen till eget förfogande i Calpe.

   

 • Dag 4 Ledig dag

  ·Ledig dag, passa på att njuta av omgivningarna. Calpe är en fin stad att strosa runt i, här finns shopping, härliga bad och vita stränder, trevliga caféer, barer och restauranger. Kanske det frestar med ett dopp i havet? Både luft-och badtemperatur är fortfarande mycket behagliga i oktober. 
  ·Buffetmiddag på hotellet.

 • Dag 5 Albufera och Valencia

  ·Turen går norrut mot Valencia, cirka 125 km, och vårt första stopp för dagen är i Albufera. En imponerande och överraskande naturpark som upptar mer än 21 000 hektar och är ett paradis för fåglar. Här finns Spaniens största naturliga sjö med ett stort system av kanaler, och det är här riset till den berömde paellan odlas. Vi åker ut på en båttur och får lära oss mer om paellan som självklart även utgör vår lunch, tillagad över öppen eld, allt enligt tradition. Det är något alldeles extra speciellt att äta paella på platsen där den ”föddes”. 
  ·Eftermiddagen spenderas i Valencia, där man inte kan undgå att imponeras av Calatravas konst- och vetenskapsstad. Det blir en guidad rundtur både i och runt Valencias historiska centrum. Gamla och nya byggnader, modern gatukonst och gotisk arkitektur, mixen ger staden en unik och autentisk atmosfär. Under rundturen smakar vi även på några lokala specialiteter, drycken Horchata gjord på tigernöt, och tilltugget Farton, sötsaken som man gärna doppar i drycken och vi skålar i Valencias “vatten” Agua de Valencia. Man ska lära känna en stad med alla sinnen!
  ·Middag på egen hand i Calpe.

 • Dag 6 Ledig dag

  ·Ledig dag.
  ·Middag på lokal restaurant i Calpe.

   

 • Dag 7 Guadalest och valfritt show

  ·Utflykt till den nästan 1000 år gamla bergsbyn Guadalest, 548 meter över havet. Här väntar vackra vyer över det omgivande landskapet och byn smälter perfekt in. Populära och pittoreska Guadalest består av smala charmiga gator med hantverksbutiker, caféer och restauranger. Byn bär prägel av morernas tid här på 1100-talet, och det var även morerna som byggde slottet man kan se vaka över byn. Ledig tid ges för att utforska gränderna och hitta någon mysig restaurang för lunch. På väg hem kör vi via Altea för ett kort, men trevligt stopp.
  · Middag på egen hand.
  ·Tillval: Benidorm Palace Show med middag. Njut av dansare, akrobater samt trollkarlar från hela världen i en elegant miljö på denna förstklassiga show i Vegas-stil på Benidorm Palace. Transport ingår till och från Benidorm.  Avresa från hotellet kl 19.00.

 • Dag 8 Villajoyosa, Alicante och hemresa

  ·Utcheckning och avresa från hotellet under förmiddagen.
  ·Besök i Villajoyosa som ordagrant betyder ”glädjefull stad”. Kanske beror det på att staden är känd för sina chokladfabriker? Vi besöker en fabrik, provar choklad och fyller på med ”må bra” ingredienser.  
  ·I Alicante väntar gemensam lunch samt en valfri guidad stadspromenad. Vi besöker de pittoreska och vackra gränderna i Gamla Stan och vi går på den vackra mosaikbelagda Esplanaden. 
  ·Lite egen tid i Alicante innan vi åker ut till flygplatsen vid 18.30-tiden. Vi landar på Kastrup strax efter midnatt.
  ·Åter i Karlshamn med omnejd vid 03-tiden.