Champagne & Paris / Frankrike

Champagne & Paris - Bubblor, Boulevarder och Barge 166

23 - 27 apr 2026 Väntelista
Följ med på en oförglömlig resa där smak, historia och kultur går hand i hand. Under fem dagar får vi uppleva det bästa av den franska landsbygden och känna av stor- stadspulsen i det glittrande Paris. Resan tar sin början i hjärtat av Champagne – ett område som är lika vackert som det är smakfullt. Vi vandrar genom Épernays ståtliga avenyer, upptäcker Reims historiska prakt med sin magnifika katedral och får en inblick i såväl små familjeägda gårdar som världskända champagnehus. Resan avslutas i Paris, där vi njuter av mat, dryck och vyer från både land och vatten. Detta är en resa för dig som vill fördjupa dig i champagnens värld, men också få en dos av Frankrikes elegans, historia och levnadskonst. Välkommen att följa med på en resa som kittlar både smaklökarna och sinnena. Max antal deltagare 28.

Avgång

23 april 2026

Från

Landvetter

Reslängd

5 dagar

Pris

29 990 SEK

Ingår i resan

  • flygresa med Air France Landvetter – Paris tur och retur inklusive bagage
  • bussresor enligt program i Frankrike
  • svensktalande färdledare/guide från Specialresor
  • fyra övernattningar i dubbelrum inkl turistskatt
  • alla besök/entréer/provsmakningar enligt program
  • fyra frukostar
  • baguette/charkbricka ombord på pråmen
  • två luncher inkl dryck
  • tre middagar inkl dryck; två på hotellet i Champagne och en i Paris
  • dricks till chaufför
  • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Tillägg för enkelrum i fyra nätter: 4 740 SEK

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Program

  • Dag 1 Ankomst Champagne

    Incheckning på Landvetter kl 11.00 för direktflyg till Paris. Väl framme tar vi oss med buss genom landskapet till vårt hotell beläget mitt i Champagne ca två mil från Epernay. Vi gör oss hemmastadda och under kvällen serveras middagen på hotellet.

  • Dag 2 Champagne

    Vi inleder dagen på landsbygden, bland böljande vinfält där dimman ännu dansar lätt över rankorna. Här, på en liten familjeägd vingård, möts vi av vinmakaren själv – ofta en person med jorden under naglarna och generationer av kunskap i blodet. Vi får följa med bakom kulisserna, se hur druvorna förvandlas till gyllene bubblor och lyssna till historier om väder, jordmån och tålamod. Naturligtvis avslutas besöket med en provsmakning av gårdens egen champagne, följt av en gemensam lunch där lokala råvaror samsas med glas fyllda av terroir och tradition. På eftermiddagen styr vi färden mot Épernay – en elegant liten stad som tillsammans med Reims bär titeln ”Champagnens huvudstad”. Det är här vi hittar den världsberömda Avenue de Champagne – en storslagen boulevard där ståtliga herrgårdar och champagnehus ligger sida vid sida. Under byggnaderna gömmer sig en annan värld,  över 110 kilometer av underjordiska källare där miljontals flaskor ligger och vilar i väntan på sin stund.

    Vi besöker ett av de stora champagnehusen – kanske det ikoniska Moët & Chandon, där Napoleons favoritbubblor fortfarande produceras, eller det elegantare och mer intima Ayala. Här får vi en guidad tur genom källargångar som andas kyla, kalksten och historia – innan vi förstås får smaka på husets egna cuvéer. Det är fascinerande att uppleva båda sidor av Champagne – dels den stora, världskända produktionen med århundraden av prestige, och dels det lilla, jordnära hantverket ute på landsbygden. De stora champagnehusen äger sällan sina egna vinfält – de köper i regel druvorna från mindre odlare. Därför kompletterar de två besöken varandra så fint: först får vi möta den som odlar och tillverkar med egna händer, och därefter ser vi hur druvorna förädlas till namn som klingar över hela världen. Vi är tillbaka på hotellet i lagom tid för middag.

  • Dag 3 Reims

    Efter frukost checker vi ut och beger oss av mot Reims, platsen där Frankrikes tidigare kungar kröntes i den magnifika Notre Dame de Reims. Vi besöker katedralen från 1200-talet som är ett mästerverk av gotisk arkitektur, smyckad med över 2000 statyer samt den berömda leende ängeln. Men Reims är inte bara en stad för historieböckerna – det är också en av världens viktigaste städer för champagne-produktion. Under staden sträcker sig mil efter mil av kritvita, svala kalkstensgallerier, gamla romerska stenbrott som idag fungerar som champagnekällare. Här huserar några av de mest prestigefyllda champagnehusen i världen såsom Veuve Clicquot, Taittinger, och GH Mumm – alla med sina egna anrika traditioner och berättelser. Vår lunch serveras på en lokal restaurang och innan det är dags att bege sig av mot den franska huvudstaden Paris besöker vi ett traditionellt tunnbinderi. Vi kommer fram tidig kväll då vi checkar in på vårt hotell och sedan ligger hela Paris för dina fötter!

  • Dag 4 Paris

    Efter frukost ska vi besöka Maison Ferrands lagerplats på floden Seine, nämligen pråmen Barge 166. Här får vi provsmaka rom, konjak och gin. Vi äter en enklare lunch ombord och den som vill kan spela boule på ön alldeles bredvid pråmen. När det är dags att ta sig tillbaka in till centrala Paris gör vi det på Seine, en otroligt fin upplevelse att få se Paris från vattnet. Under kvällen äter vi en gemensam middag på en av Paris många restauranger.

  • Dag 5 Hemresa

    Frukost och utcheckning från hotellet. Vi tar oss med buss till flygplatsen för att flyga direkt tillbaka till Landvetter.

Färdledare

  • Michaela Jolin

    Guide & färdledare

    Michaela Jolin, svensk skådespelare och programledare i SVT är flitigt anlitad främst när det gäller konstresor. Under en längre tid bodde hon i Italien, där hon studerade konstvetenskap och språk som hon har en filosofie kandidatexamen i. Michaela är auktoriserad Stockholmsguide samt utbildad reseledare. Hon arbetar också som Stockholmsguide och guidar även på Sven-Harrys konstmuseum och Prins Eugens Waldemarsudde.