Dublins kända drycker – Specialresor
Dublin / Irland

Dublins kända drycker

Välkommen med på en resa där vi tar pulsen på den irländska dryckeskulturen. Vi får en inblick i lokala traditioner och framställningen av landets mest kända drycker. På programmet finns en workshop om Baileys och ett besök på världens mest kända ölbryggeri, Guinness. På det familjeägda whiskeydestilleriet Teeling lär vi oss om whiskeyhistoria.
Det här är en resa vi arrangerat tidigare, kontakta oss om du är intresserad av att genomföra en liknande resa.

I sällskap av lokala musikanter går vi också på en ”Music pub crawl”. Resan genomsyras av ett hållbarhetstänk, både med ett miljömedvetet hotell och i form av promenader till flera av besöksmålen. På stadens mest kända restauranger njuter vi av vällagad och lokalproducerad mat. Dublin är en stad med stort hjärta, full av historia, energi och modernitet i en härlig blandning!

Resan är miljövänlig! Vi skippar bussen under flera besök, dessutom bor vi på ett centralt och vackert inrett hotell som är det första hotellet i Dublin med helt hållbar energi. Den hämtas via vattenturbiner från en underjordisk flod, 50 meter under marken.

Ingår i resan

 • Flyg t/r Stockholm Arlanda - Dublin
 • Tre nätter del i dubbelrum
 • All transfer enligt program 
 • Måltider enligt program: 3 frukostar, 2 pub luncher samt 3 stycken 3-rätters middagar
 • Måltidsdryck: 1 glas till lunch & 2 glas till middag av öl/vin/läsk/vatten
 • Alla aktiviteter enligt program: Guiness Storehouse, Irish Food Trail, Teeling Distillery, Ölprovning, Music pub crawl 
 • Workshop om likören Baileys
 • Svensk- och engelsktalande guider under resan
 • Färdledare från Specialresor

Mer information

 • Antal deltagare: 25

Program

 • Dag 1 Temple Bar, ölprovning

  Samling på Arlanda flygplats kl 07.00. Vi flyger till Irlands huvudstad Dublin där vi landar strax före lunch. Vi åker direkt till stadens hjärta och pubområde Tempel Bar, intill floden Liffey. Här får vi en lunch på en traditionell pubrestaurang samt en ölprovning med öl från lokala mikrobryggerier. På eftermiddagen checkar vi in på vårt centrala hotell som är det första hotellet i Dublin med helt hållbar energi. Den hämtas via vattenturbiner från en underjordisk flod, 50 meter under marken. Hotellet har en vacker inredning och en trevlig innergård. På kvällen samlas vi och går till andra sidan gatan för att njuta av en smakrik middag med panoramautsikt över Dublin.

 • Dag 2 Guinness Storehouse, Irish Food Trail

  Efter frukost är det dags att fördjupa sig i den mörka skönheten Guinness. På Guinness Storehouse får vi en guidad tur och lär oss bland annat hur vi häller upp en perfekt öl. Bryggeriets byggnader tar upp ett helt kvarter i centrala Dublin och här tillverkas omkring 4,5 miljoner pints öl per dag! Strax före lunch är vi tillbaka på hotellet för att starta en Irish Food Trail, tillsammans med lokala guider går vi till fots och besöker tre olika restauranger och smakar på irländsk mat. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Hela femtio procent av stadens befolkning är under 30 år och det kryllar av människor och musik på de mysiga gatorna. Sevärdheterna är många och förutom shopping, muséer och fina parker finns i Dublin den berömda boken Book of Kells, som är ett keltiskt mästerverk från 800-talet och kan ses i det anrika biblioteket på Trinity college. Kvällens middag tar oss till en fascinerande byggnad, en gammal kyrka som är omgjord till restaurang på flera våningar!

 • Dag 3 Teeling Distillery, workshop, "Music Pub crawl"

  Vi fortsätter att utforska Dublin till fots. På familjeägda Teeling Distillery guidas vi runt och följer framställningen av landets mest prisbelönta whiskey. Destilleriet är det första ”nya” destilleri i centrala Dublin sedan 125 år. Efter rundturen provsmakar vi tre olika whiskeysorter. Nästa stopp är en lunch i pubområdet Temple Bar, följt av en workshop om den välsmakande likören Baileys, med ingredienser som whiskey och grädde. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg. På kvällen samlas vi för att bredda vår kunskap om musiken då vi tillsammans med lokala musikanter går på en irländsk ”Music pub crawl”. Njut av trevlig musik och passa på att testa lokala ölsorter, kvällen avslutas med en middag på promenadavstånd från hotellet.

 • Dag 4 Hemresa

  Efter frukost checkar vi ut från vårt fina hotell och det är dags att lämna Dublin för denna gång. Vi får en transfer till flygplasten och stiger ombord på vårt plan som tar oss tillbaka till Sverige. Vi beräknas landa på Arlanda flygplats klockan 17.00.