Rundresa / Norge

Res med Hurtigruten

22 - 28 aug På förfrågan
Hurtigruten tar oss till platser där turister sällan satt sin fot, erbjuder en hisnande natur och många oförglömliga vyer. Vi reser från Bergen i söder upp till Kirkenes i norr, genom majestätiska fjordar och små hamnar där större fartyg inte kan gå in. Ombord råder en lugn atmosfär och vi serveras mat, inspirerad av lokala råvaror från de regionerna och hamnar vi kommer att besöka. På just denna resa tillbringar vi nästan en hel dag i den fantastiska Geirangerfjorden! Detta är ett underbart sätt att uppleva Norge!

Avgång

22 augusti 2024

Från

Arlanda

Reslängd

7 dagar

Pris

34 620 SEK

Avgång

22 augusti 2024

Från

Kastrup

Reslängd

7 dagar

Pris

34 620 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines från Arlanda eller Kastrup, se nedan för flygtider, inkl 1 bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresan), flygskatter och avgifter

 • kryssning Bergen-Kirkenes inkl sex övernattningar i fönsterhytt med fri sikt

 • busstransfers i Norge enligt program

 • guidad tur i Bergen dag 1

 • utflykt till Nordkapp dag 6

 • sex frukostar/fem luncher/sex middagar

 • dryck ombord till lunch och middag; ett glas husets vin eller en öl eller läsk/vatten samt kaffe eller te

 • färdledare/representant från Icakuriren/Hemmets Journal

 • resegaranti från statliga resegarantin

Tillval

 • fönsterhytt på däck 5 (promenaddäck, kan vara begränsad utsikt) eller däck 6 i sex nätter: 2.150:-
 • fönsterhytt för eget bruk 11.790:-
 • önskas inisdeshytt hör med oss 

 • övriga utflykter i Hurtigrutens regi

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Program avresa 22 aug MS Nordkapp

 

Program Program - Hurtigruten

 • Dag 1 Ankomst Bergen

  Avresa från Arlanda/Kastrup runt lunchtid. Vi flyger direkt till Bergen i sydvästra Norge, framme väntar vår buss och guide på oss för en spännande sightseeingtur. Bergen är en internationell stad med småstadens charm, de mest kända sevärdheterna är Bryggen som finns med på UNESCO:s världsarvslista, Fisketorget och Mariakyrkan. Under eftermiddagen går vi ombord på vårt fartyg och vi får tillgång till vår hytt. Kuststräckan vi ska färdas är 240 mil lång och vi kommer att lägga till i 34 hamnar på vår resa upp till Kirkenes. Vi avslutar dagen i fartygets restaurang där middagen serveras

 • Dag 2 Ålesund, Geiranger

  Vi börjar dagen med en god frukost innan vi anländer till Ålesund. Staden som har sitt läge precis vid Geirangerfjordens mynning är känd för sin unika jugendarkitektur. År 1904 förstördes delar av staden i en brand och man byggde upp den i den då så moderna jugendstilen. Nu blir det endast ett kort stopp då vi ska tillbringa större delen av dagen i Geirangerfjorden. Kanske är det både den vackraste och mest kända av Norges fjordar. Här får vi njuta av höga fjäll, vattenfall och vackra vyer. Kvällens middag avnjuts i fartygets restaurang Havrand. Vi är tillbaka i Ålesund under kvällen och då med ett lite längre stopp.

  Möjlighet till utflykt: 

  "Geiranger och Trollstigen"

 • Dag 3 Trondheim

  Under morgonen anlöper vi Trondheim, Norges första huvudstad som tidigare kallades för Nidaros. Här finns möjlighet att följa med på en guidad stadsrundtur (mot tillägg) med besök i Nidarosdomen. Detta är Skandinaviens största medeltida byggnad, byggd i nygotisk stil. I denna mäktiga domkyrka är tre drottningar och sju kungar krönta. Vi lämnar Trondheim samtidigt som det är dags att äta lunch. På de mindre samhällena gör vi endast korta stopp, för lossning och lastning, medan vi på de större orterna gör längre uppehåll. Atmosfären ombord på fartyget är informell och man tar dagen lite som den kommer. Njut av ett dopp i jacuzzin, en fika i caféet, slå dig ner med en bra bok i biblioteket eller bara må gott i en bekväm fåtölj. Vi äter middag tillsammans innan vi lägger till i Rörvik.

  Möjlighet till utflykter: 

  "Trondheim och Nidarosdomen" (buss) eller "Trondheim stadsvandring" (till fots)

 • Dag 4 Bodö, Lofoten

  Denna morgon kan det vara värt att gå upp lite extra tidigt då vi kommer passera polcirkeln vid 66° 33 N och i samband med detta sker en viktig reseritual. Därefter kan man starta morgonen med en riklig frukost. Efter lunch gör vi ett lite längre stopp i Bodö, staden mellan Polcirkeln och Lofoten. Här finns världens starkaste malström, havsörn, midnattssol och norrsken. En annan unik egenskap är närheten till naturen och havet. Staden är känd för sin gästfrihet och har en av Norges mest livliga studentgemenskaper. Vi fortsätter vår resa och nu är det Lofoten som står på programmet. Under kvällen lägger vi till i Stamsund och därefter Svolvaer, huvudorten på Lofoten. Kvällens middag avnjuts i fartygets restaurang.

   Möjlighet till utflykter:  

  ”Upplev Bodö och Saltstraumen” eller ”Rib-båt till Saltstraumen och havsörnsafari” eller ”Möt Lofotsborna” eller ”Glaciären Svartisen” eller ”Arktisk kustvandring” eller ”Möt Vikingarna” eller ”Gårdsbesök Lofoten” eller ”Höjdpunkter i Lofoten”

 • Dag 5 Tromsö

  Under natten passerar vi Stokmarknes, Sortland och Risöyhamn. På morgonen lägger vi till i Harstad. Efter frukost finns det gott om tid att ta ett dopp i jacuzzin ute på däck, koppla av en stund i panoramabastun eller köra ett träningspass i fartygets motionsrum. Vi hinner äta vår lunch i lugn och ro innan vi ankommer till Tromsö, Nordnorges största stad, även kallad nordens Paris. Stadens mest kända landmärke är Ishavskatedralen som uppfördes år 1965 och innehåller en enorm glasmosaik. Tromsö var förr i tiden utgångspunkt för flera arktiska expeditioner. Här hittar du historia, kultur, djärv arkitektur och ett stort nöjesutbud. Här gör vi ett längre stopp, tidig kväll seglar vi vidare samtidigt som vi äter middag.

  Möjlighet till utflykter:

  ”Tromsö – den arktiska huvudstaden” eller ”Natur och huskyhundar”

   

   

 • Dag 6 Honningsvåg, Nordkap

   Under förmiddagen lägger vi till i Honningsvåg och vi beger oss av på utflykt till Nordkap. Vår buss och guide väntar på oss i hamnen och vi kommer på vår färd upp till Nordkapsplatån att få uppleva hisnande natur genom ett vindpinat landskap. Nordkapsklippan sträcker sig 307 meter rakt upp ur Ishavet och stämningen här uppe är mycket speciell. Inne i Nordkaphallen kan man se en imponerande panoramafilm som visar Nordkapsregionen genom fyra årstider. Under eftermiddagen njuter vi av lugnet och den vackra naturen ifrån fartygets panoramasalong eller ute på däck. Vi äter middag tillsammans i fartygets restaurang.

  Utflykt som ingår: Nordkap

 • Dag 7 Kirkenes, Hemresa

  Sista frukosten ombord och vår resa börjar närma sig sitt slut. Tidig förmiddag når vi vår slutdestination, Kirkenes, en liten ort med cirka 3 400 invånare, som ligger vid Barentshav nära både den finska och den ryska gränsen. Vi är nu cirka 40 mil norr om polcirkeln och är lika långt österut som Sankt Petersburg. De flesta är av norsk härkomst, medan det också finns en samisk minoritet. Andra kommer från Finland och cirka 500 invandrare har nyligen anlänt från Ryssland. Vår buss väntar på oss och vi åker direkt till flygplatsen där vi checkar in, vi flyger via Oslo där vi byter plan. Vi beräknar att landa på Arlanda respektive Kastrup under tidig kväll.