Dolomiterna / Italien

Exklusiv vandringsresa till Dolomiterna

Dolomiterna är mångas favorit i de italienska alperna och anses vara ett av världens vackraste bergsområden med sina ”rosafärgade” bergssidor. Här finns väl utvecklade vandringssystem med allt från lätta till mer krävande vandringsleder. Förutom att vandra i dessa magiska omgivningar äter vi gott, dricker gott och njuter av välförtjänt avkoppling i vår fina alpby.

För bästa upplevelsen är resans maxantal begränsat till 20 deltagare.
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Ingår i resan

 • flygresa vald flygplats - Venedig/Milano, tur och retur
  inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • busstransfer tur och retur flygplats
 • busstransfer på plats, från/till hotellet – linbanan
 • linbanebiljetter i samband med vandringarna
 • fem övernattningar i dubbelrum på medelklasshotell (italiensk 4-stjärnig standard)
 • skandinavisktalande transferguide dag 1
 • engelsktalande vandringsguide i 4 dagar
 • ev. provning av Prosecco
 • ev. besök på ostfabrik
 • fem frukostar
 • lunch/middagar efter önskemål
 • måltidsdryck; 1 mineralvatten till vandrings luncherna och 1-2- glas vin/öl/alkoholfritt, vatten samt kaffe till middagarna
 • färdledare från Specialresor
 • dricks till lokalguide och chaufför
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg 4 nätter

Pris från Kastrup lämnas på förfrågan.

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Mer information

Max antal deltagare: 20

Nivå: Lätt/medelsvår - en vandring för dig med normal till god kondition, som klarar 10 km utan problem och som vill njuta av magiska vyer.

Beskrivning: Vandring 3-5 timmar, mellan 6-13 km per dag. Vi börjar på 2000 meters höjd och våra höjdmeter varierar mellan 200-700 meter. Det erbjuds alltid ett lättare alternativ där man vandrar i lugn takt och där höjdskillnaden ej är mer än cirka 200 meter. 

Program

 • Dag 1 Prosecco, Moena

  Samling på vald flygplats på morgonen. Vi flyger till Venedig där vi landar vid 14-tiden. Buss och transferguide väntar för att ta oss i nordvästlig riktning mot Dolomiterna och vår pittoreska alpby Moena i Fassadalen. Resan går genom Veneto regionen, som bland annat är känd för sin Prosecco, det mousserande vin som på senare tid blivit en tuff konkurrent till både champagne och cava. Vi stannar till på en vingård för sen lunch och provsmakning av dessa sprudlande droppar.

  Vi ankommer pittoreska Moena under kvällen och checkar in på vårt hotell som är beläget mitt i livfulla Moena centrum, med nära till restauranger och butiker. För den som följer med på vintersport, så är byn mest känd för skidlångloppet Marcialonga. En enklare måltid serveras innan vi tar kvällen.

 • Dag 2 Alba di Canazei

  Efter en stärkande frukost är det dags att bege sig ut på den första av de fyra vandringarna vi ska genomföra. Först busstransfer upp till Alba di Canazei (ca 30 minuter), därefter linbana upp till Col dei Rossi (2380 m ö h). Vi vandrar på lätta vandringsleder, dels grusväg, dels smalare mer steniga stigar. Under hela vandringen har vi en fantastisk utsikt mot Dolomiternas högsta berg Marmolada. Det glaciärbelagda berget sträcker sig 3343 m ö h. Vid alphyddan, rifugio som de kallas i Italien, Viel del Pan (2432 m ö h) tar vi ett välbehövligt vätskestopp och njuter av utsikten innan vi fortsätter upp mot Porta Vescovo (2478 m ö h). Vandringen är förhållandevis lätt hela vägen, endast lite stigning den sista biten upp mot Porta Vescovo. Väl uppe finns här givetvis en rifugio, nämligen Luigi Gorza, en modern och rätt så häftig alphydda med en lika häftig utsikt. Det perfekta stället att fylla på med mat och dryck med andra ord! Vi tar oss sedan tillbaka mot Canazei. För de som önskar en mjuk start och en kortare vandring denna första dag, kan man fint stanna kvar på rifugio Viel del Pan för lunch och sedan återvända samma väg tillbaka, ca 2-3 timmar tur och retur.

  Eftermiddagen är till eget förfogande. Hotellet har en liten relaxavdelning, och kanske frestar det med en skön värmande ångdusch för stela muskler. Systerhotellet har även en större spaavdelning där det finns möjlighet för både massage och behandlingar. Kvällens middag är inbokad på Moenas bästa pizzarestaurang.  

 • Dag 3 Vigo di Fassa

  Vår andra vandringsdag börjar med cirka 20 minuters busstransfer till Vigo di Fassa, därefter linbana upp till 2000 m ö h för dagens vandring i Catinacciobergen. Här börjar vi gå uppåt genom kuperad mark och skog innan vi fortsätter vidare uppåt mot Busa di Vael. Stigen är delvis smal och stenig och består av några partier med en del brantare stigningar. Vi har fin utsikt över Fassadalen och Cattinaccioberget, tar det lugnt och njuter av varje steg. Vi gör ett lunchsstopp vid alphyddan Roda di Vael (2283 m ö h). På alla alphyddor serveras god och mättande italiensk husmanskost.

  Kvällens middag serveras på systerhotellets restaurang, cirka 5 minuters promenad från vårt boende.

   

 • Dag 4 Passo San Pellegrino

  Denna dag börjar vid Passo San Pellegrino (ca 20 minuters busstransfer), där vi vandrar upp genom passet för att sedan vända neråt mot Val di Tascia och alphyddan Fuciade för en gemensam lunch. Dolomiternas vackra landskap slutar aldrig att fascinera och oavsett vart vi än vänder oss, möts vi av nya och hissnande vyer!

  Middag på egen hand denna kväll.

 • Dag 5 Passo Sella Val Duron

  Turen går igen norrut (busstransfer ca 40 minuter) och vi vandrar längs med den fascinerande bergskedjan Sassolungo och Passo Sella Val Duron. Vi har fantastisk utsikt över östra Dolomiterna och även idag kan vi beskåda Marmolada glaciären. Om vädret tillåter njuter vi av vår medbragta lunchbox i det fria, alternativt på rifugio Sassopiatto (2300 mö h) om vädret inte är på vår sida. På vägen tillbaka till Moena stannar vi till på en ostfabrik där vi får lära oss lite om de lokala ostarna och såklart provsmakar vi.

  Gemensam avslutningsmiddag på en av Moenas trevliga restauranger.

 • Dag 6 Hemresa

  Tidig morgon (ca 06.00) checkar vi ut från vårt hotell och lämnar Dolomiterna för denna gång. Nu väntar cirka tre timmars transfer till Venedig flygplats varifrån vi flyger hem till Sverige. Möra i kroppen, men lyckliga i sinnet, landar vi på svensk mark igen vid 16-tiden.