Färöarna 14-18 maj 2023 – Specialresor
Torshavn / Färöarna

Färöarna – de vilda och orörda oaserna i Atlanten

14 - 18 maj 2023
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset, med max 25 deltagare.
Vi reser i mindre grupp för att lättare nå fram till de unika platserna vi vill visa dig. Vår resa till Färöarna bjuder på storslagen och unik natur som inte lämnar någon oberörd. Den orörda, dramatiska naturen kan locka vem som helst till vandring och eftertanke. Tillsammans med vår lokala guide besöker vi bland annat en av Europas mest isolerade orter, färdas med båt förbi lodräta klippväggar och lär känna det nordiska arvet hemma hos ett gästvänligt bondepar på den färöiska landsbygden. Autentiska äventyr väntar och är du matintresserad, så finns här råvaror i världsklass.
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines från Arlanda/Landvetter/Kastrup till Vagar tur och retur
  inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • bussresor enligt program på Färöarna
 • skandinavisktalande lokalguide
 • utflykter och entréer enligt program
 • besök ölbryggeri
 • fyra frukostar
 • en lunch
 • fyra 3-rätters middagar
 • måltidsdryck på Färöarna; till lunch 1 glas måltidsdryck, vatten och kaffe/te,
  till middag 1 glas husets vin/öl/läsk, vatten och kaffe/te
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Mer information

Max antal deltagare: 25

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

 

Program

 • Dag 1 Gásaldur och Torshavn

  Samling och incheckning på Kastrup flygplats kl 09.00. Vi flyger med Scandinavian Airlines och beräknas landa på Vágar flygplats omkring 12.30-tiden lokal tid. Önskar du flyga från Arlanda/Landvetter, kontakta oss. Vid ankomsten möts vi av vår lokala guide och buss och vi beger oss till den lilla byn Bö där vi får serverad lunch innan vi fortsätter ut i den häftiga naturen. Landskapet imponerar på oss med sina skiftningar från stenigt till grönt och frodigt innan vi kommer fram till den pittoreska byn Gásaldur, vackert beläget på en höjd vid kusten. Vi fortsätter sedan till Torshavn via den gamla bergsvägen och checkar in på vårt hotell där vi lite senare serveras middag.

 • Dag 2 Torshavn

  Efter en god frukost lär vi känna Torshavn tillsammans med vår lokala guide. Staden har fått sitt namn efter den nordiska asaguden Tor och grundades 825 e.Kr. vilket gör det till en av världens äldsta lagstiftande församlingar. Vår promenad går genom Tinganes, den gamla delen av staden via smala passager som sammanflätas av klippor och små svarttjärade hus med vita fönster och grästak. Här lever gamla traditioner och seder kvar. ”Alla känner alla”, vilket skapar en avslappnande och vänlig atmosfär. Eftermiddagen är fri för egna upptäckter och lunch på egen hand. Vår guide ger gärna förslag på restauranger och aktiviteter. Naturen finns runt hörnet för den som vill vandra och är det kultur som intresserar kan Torshavn erbjuda unik Färöisk konst, hantverk och museer. Den färöiska huvudstaden ligger på ön Streymoy, mitt i ögruppen av totalt 18 öar, vilket gör staden till en perfekt utgångspunkt för intressanta utflykter. På kvällen träffas vi igen och äter middag tillsammans på en restaurang i Torshavn centrum.

 • Dag 3 Vestmanna, Gjógv

  Förmiddagen är fri till egna strövtåg och lunch på egen hand. Vill man ha sällskap erbjuder vår färdledare någon aktivitet att följa med på. Efter lunch beger vi oss iväg på en gemensam utflykt. Vi färdas genom ett landskap av rå skönhet på vår väg till byn Vestmanna. Här väntar en båttur via branta bergsväggar och smala passager, och på nära håll upplever vi det rika fågellivet. Färden fortsätter genom den storslagna naturen av glittrande fjordar, stupande klippor och höga berg. Fåren går fritt och landsbygden är levande och välbevarad tack vare den imponerande infrastrukturen som sammanbinder de olika öarna. Vi passerar bron som tar oss till ön Eysturoy och den charmiga byn Gjógv med sin karaktäristiska naturhamn där vi gör ett kort stopp. Lite senare, när hungern börjar göra sig påmind väntar en unik men också vanlig företeelse på Färöarna, nämligen ”heimablidni”. En autentisk upplevelse där vi välkomnas in till en lokal familj som bjuder på en traditionell färöisk middag i sitt hem. Vi avslutar dagen med att imponeras av infrastrukturen då vi tar oss tillbaka till Torshavn via den 11 kilometer långa havstunneln som invigdes under 2020.

 • Dag 4 Kirkjubøur

  Förmiddagen till eget förfogande. Vi kan rekommendera ett besök på Nordic House i Torshavn, en kulturell plats där nordisk konst och kultur är representerad. Husets identitet förmedlas genom finska möbler, norsk sten, svenskt trä, danskt stål och glas, samt en isländsk takkonstruktion där taket består av färöiskt gräs... En arkitektonisk pärla!

  Tidig eftermiddag är det dags för resans sista utflykt. Spännande smaker utlovas vid vårt första stopp, nämligen på ett lokalt ölbryggeri. Vi fortsätter sedan till Kirkjubøur, Färöarnas viktigaste och äldsta kulturella centrum. Här hittar vi ruinerna av Magnuskatedralen från 1300-talet och den medeltida Olofskyrkan som används än idag. Den kanske mest intressanta platsen är Roykstovan, ett av världens äldsta trähus. Den 900 år gamla gården har funnits inom familjen Patursson sedan 17 generationer tillbaka. Det är en spännande historia vi får höra under besöket. För den som vill ha närkontakt med naturen och landskapet, finns möjligheten att vandra tillbaka till Torshavn, en tur på cirka 9 kilometer. Vandringsleden är lagom lätt och tar cirka två timmar, men lite stigning i början samt partier med ojämn terräng kräver att man är i hyfsat bra form och har solida skor på benen.

  Till kvällen samlas vi igen och tar oss gemensamt till vår mysiga middagsrestaurang. Det färöiska köket intresserar toppkockar världen över och har fått en plats på matkartan tack vare sina lokala råvaror, som bearbetas enligt traditionella metoder. Kvällens middag bjuder på en fascinerande smakupplevelse av salt, sött och surt.

 • Dag 5 Oyggjarvegur, hemresa

  Efter en lugn morgon checkar vi ut från vårt hotell och beger oss mot flygplatsen via bergsvägen Oyggjarvegur för att en sista gång njuta av de fängslande vyerna över naturen och ön Nólsoy. Vi landar på Kastrup vid-16-tiden.