Galleri Mats Bergman Oslo – Specialresor
Oslo / Norge

Med Galleri Mats Bergman till Oslo

9 - 11 sep Full­bokad
Konstscenen i vårt fina grannland är nu större och mer spännande än någonsin. I Björvika har Operahuset fått sällskap av nya Munchmuseet som är en fantastisk arkitektonisk byggnad med stort klimatfokus. I Kistefos strosar vi runt i skulpturparken och tittar närmare på utställningen i ”the Twist”. Vi hinner med ett besök på Det nye Nasjonalmuseet och vi hälsar på konstnär Tone Behncke i hennes ateljé. Avslutningsvis hinner vi beundra utsikten över Oslo från Voksenkollen där vår lunch serveras. En spännande helg i konstens palett.

Avgång

9 september 2022

Reslängd

3 dagar

Pris

7 250 SEK

Ingår i resan

 • bussresa enligt programmet 
 • två övernattningar i dubbelrum
 • besök på nya Munchmuseet
 • besök på Kistefos Museum i "the Twist" och skulpturparken
 • besök på Det nye Nasjonalmuseet
 • besök i skulpturparken Roseslottet
 • ateljébesök hos Tone Behncke
 • busskaffe och fralla dag 1
 • två frukostar
 • två luncher; en på Ekebergsrestauranten och en på Hotell Soria Moria
 • två middagar i hotellets regi
 • måltidsdryck; 1 glas vin/öl/läsk till lunch och middag
 • representant från Galleri Mats Bergman
 • färdledare från Specialresor 
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg 990:-

Mer information

Max antal deltagare: 25

Anmälan före 9 juni, därefter i mån av plats. 

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

 

Galleri Mats Bergman Cultus konst & kultur,
Mats Bergman öppnade sitt första galleri 1984 på Södermalm i Stockholm. Galleriet har sedan dess haft utställningslokaler i flertalet städer. Man har även deltagit i ett stort antal konstmässor i Sverige och utomlands. Galleriet är numera beläget på Herrhagen i Karlstad. Man visar grafik, målningar och skulpturer – företrädesvis av nordiska konstnärer. Som galleri kan man erbjuda det bästa ur den Nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer. www.gallerimatsbergman.se, 076 - 600 81 00.

Program

 • Dag 1 Ekebergsrestauranten och nya Munch muséet

  Avresa med buss från Karlstad kl 08.00 på morgonen. Vi stannar till för busskaffe och fralla innan vi passerar över gränsen till Norge. Vårt första stopp blir vid Ekebergsparken där vi serveras lunch. Sedan väntar ett besök på nya Munchmuseet. Vid Edvard Munchs död 1944 fanns inga arvingar så all konst i sin kvarlåtenskap testamenterades till Oslo stad. För att hylla arvet efter Munch byggdes det nya Munchmuseet, en 60 meter hög byggnad med mindre än hälften av liknande byggnaders klimatutsläpp. Många av de arkitektoniska besluten togs baserade på klimatpåverkan. Förutom Munchs målningar kan man även se hans teckningar, träsnitt och fotografier. Efter den guidade visningen ges tid till att själv utforska museet. Den som vill hinner ta en titt på operahuset eller gå till det nyöppnade biblioteket Deichman som också är en arkitektonisk upplevelse. Frampå eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell och där äter vi även vår middag.

   

 • Dag 2 Kistefos, Hadeland Glassverk och Tone Behncke

  Efter frukost väntar en spännande dag då vi beger oss av mot Kistefos Museum, ca en timmes bussresa nordväst om Oslo. Museet öppnade år 1996 och är ett privat industriminne, skulpturpark och arbetslivs- och konstmuseum. År 2019 utvidgades parken med den spektakulära byggnaden ”the Twist” som både är galleri, bro och en skulptur, och som skruvar sig över Randselven. I och med det har museet har fått flera internationella utmärkelser. Ett klart häftigt museum!

  En kort bussresa från Kistefos finns Hadeland Glassverk. Glasbruket grundades år 1762 och producerade ursprungligen av medicinflaskor, kemiburkar och hushållsglas. Efter hand ändrades utbudet till mindre kristallföremål, skålar, vaser och lampor. På området finns restauranger, affärer och glasblåsverkstad. Tid ges för egen lunch och att i lugn och ro upptäckta området.  

  Vi återvänder till Oslo under eftermiddagen och nu väntar ett ateljébesök hos Tone Behncke. Tone målar stora halvabstrakta målningar på duk. Kvällens middag serveras på hotellet.

   

 • Dag 3 Nasjonalmuseum, Soria Moria och Roseslottet

  Frukost och utcheckning från hotellet. Nu väntar ett besök på Det nye Nasjonalmuseet, en visningsplats i världsklass för Norges hela samling av konst, arkitektur och design. En helt ny byggnad har uppförts på Vestbanestasjonens tidigare banområde i Oslo. Ett intressant besök! Vår lunch serveras på Hotell Soria Moria uppe på Voksenkollen. Här njuter vi av både den fina utsikten och lunchen. Innan det är dags att lämna Oslo besöker vi utomhus-utställningen Roseslottet, en magnifik konstinstallation som uppmärksammar ockupationen av Norge under andra värlsdkriget. Installationen består av över 200 målningar och skulpturer.

  Vi räknar med att vara tillbaka i Karlstad under kvällen (ca 19.30).