Galleri Mats Bergman - Västerås och Vaxholm – Specialresor
Vaxholm / Sverige

Galleri Mats Bergman - Västerås och Vaxholm

30 sep - 1 okt
”Vi reser till städer som börjar på V, och en som börjar på E, har du inget för dig så följ gärna me!”

Vi åker med egen buss, med max 35 deltagare, och har två fina dagar framför oss med utvalda utflyktsmål. Vad sägs om inredningsbutiken Tant Grön eller Skultuna Messingsbruk? I Vaxholm bjuder Claes Moser in oss till Villa Akleja och ett färgsprakande sekelskiftesevenemang. I Eskilstuna besöker vi konstnär Sackarias Luhanko i hans ateljé!

Avgång

30 september 2021

Från

Karlstad

Reslängd

2 dagar

Pris

3 990 SEK
Endast 2 platser kvar!

Ingår i resan

 • bussresa enligt program
 • del i dubbelrum på Waxholm Hotell, med utsikt mot gränden
 • besök hos Tant Grön
 • besök på Skultuna Messingsfabrik
 • besök och guidad visning på Villa Akleja med Claes Moser
 • konstnärsbesök hos Sackarias Luhanko
 • 2 frukostar: en ”frukost-fika” på Tant Grön och en på hotellet
 • 2 luncher: en enklare på Skultuna Messingsfabrik samt en på Villa Akleja, måltidsdryck ingår samt kaffe
 • 3-rätters middag på hotellet i Vaxholm inkl 1 glas vin eller öl
 • busskaffe på hemresan
 • representant från Galleri Bergman
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 660:-

Rum med utsikt mot vattnet 230:-/rum

 

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Mer information

Max antal deltagare: 35

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Tant Grön, Skultuna och Vaxholm

  Avresa från järnvägsstaionen i Karlstad kl 08.30. Vårt första stopp är hos Tant Grön i Vintrosa. I denna härliga inredningsbutik serveras vi ”frukostfika” och hittar mycket trevlig, som till exempel blommor, växter, presenter, kläder och smycken. Så passa på att shoppa lite, vi har hela butiken för oss själva!

  Skultuna Messingsbruk är ett av de populäraste utflyktsmålen i Sverige. Ända sedan år 1607 har bruket funnits på samma plats utmed Svartån. Här äter vi lunch och har gott om tid att på egen hand strosa runt på området. Här finns Skultuna Flagship Store där man kan handla Skultunaprodukter till fabrikspriser samt tillhörande museum. I outletbutiken säljs utgående sortiment samt andrahandssortering av bland annat Skultuna, Ernst, Paradisverkstaden, Sagaform med flera. Ett trevligt besök!

  Nu har vi några timmar i bussen innan vi kommer fram till Vaxholm där vi checkar in på Waxholm hotell. För dom som vill väntar en guidad promenad i omgivningarna. Middagen dukas upp i hotellet restaurang som har magnifik utsikt mot Södra Vaxholmsfjärden.

 • Dag 2 Villa Akleja och Sackarias Luhanko

  I dag har vi två spännande besök att se fram emot. Efter en lugn morgon checkar vi ut från hotellet för att träffa konstexperten och Ackesamlaren Claes Moser som tillsammans med sin fru Sanna Evers äger och driver Villa Akleja. Ett kulturhistoriskt värdefullt hus med stor karisma som mellan 1901 och 1924 var hem till konstnärsparet Johan Axel Gustaf och Eva Ackes. Paret Moser köpte Villa Akleja 2014 och kunde då äntligen visa upp sin privata Ackesamling om 150 verk. Under 1,5 timme bjuder Claes Moser in till ett färgsprakande sekelskiftesevenemang där han berättar om livet i Villa Akleja då det fylldes av paret Ackes vänner, inte vilka som helst utan imponerande namn som Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Gustaf Fröding och Verner von Heidenstam. Engagerat och initierat låter Claes oss möta det nordiska ljusets särart, tolkat av de mest egensinniga företrädarna för sin generation.

  Vi avslutar med en lunch tillsammans med värdparet innan det är dags att bege sig mot nästa möte. På vår väg tillbaka mot Värmland gör vi ett stopp i Eskilstuna för att träffa konstnär Sackarias Luhanko i hans ateljé. Sackarias är representerad hos flertalet gallerier runt om i Sverige och även hos kommuner. En sann konstnärssjäl som har målat hela livet. Han arbetar med allt han kommer över; abstrakta målningar, stilleben, papper, lera, spray, porträtt, skulpturer, dans och koreografi samt fotografi.

  Efter två härliga dagar är vi tillbaka i Karlstad runt 19-tiden på kvällen.