Grekland - "Rå om dig själv" – Specialresor
Peloponnesos / Grekland

Sol och bad på grekiska fastlandet - "rå om dig själv"

21 - 28 sep
På resan ”Rå om dig själv” har vi valt att hoppa över öarna och i stället uppleva Peloponnesos, en del av det genuina grekiska fastlandet. Resan har två delar, den ena med fokus på sköna avkopplande dagar i Kalamata, och den andra med storstadspuls i Aten då vår lokala guide visar dig sin stad.

Avgång

21 september 2021

Från

Arlanda

Reslängd

8 dagar

Pris

11 470 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda-Aten tur och retur, inklusive bagage
  (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • bussresor enligt program i Grekland
 • totalt sju övernattningar; fem i dubbelrum med balkong i Kalamata samt två i dubbelrum i Aten
 • turistskatt i Grekland
 • transfer/utflykter med svensktalande lokalguide dag 1,6,7 och 8
 • guidade stadspromenader i Nafpoli och i Aten
 • sju frukostar
 • en lunch inkl 1 glas vin/öl/läsk vatten dag 1
 • fem middagsbufféer exklusive dryck på hotell Filoxenia dag 1,2,3,4 och 5
 • lokal kontaktperson tillgänglig under vistelsen i Grekland 
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg 7 nätter: 3990 SEK

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Mer information

Öppet köp t o m 22 juli 2021.

För att ni ska känna er trygga med att boka en resa under rådande omständigheter erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften enligt nedan, och att den återbetalas om ni avbokar före ovanstående datum.

Denna resa skiljer sig något från Specialresors normala utbud då vi har färre aktiviteter och måltider inkluderade i priset, med syfte att man ska ha möjlighet att rå om sig själv. Vår lokala guide möter upp i Aten och finns därefter tillgänglig under vistelsen i Grekland.  

Läs hela programmet här. 

Program

 • Dag 1 Avresa - Kalamata

  Samling och incheckning sker individuellt ca klockan 05.55 på Arlanda flygplats. Flygresan med Scandinavian Airlines går direkt till Aten och landar vid 12.30-tiden. Er egen svensktalande lokala guide möter upp på flygplatsen för att följa med och vara behjälplig och informera under resan till Kalamata. Ganska omgående görs ett stopp för en gemensam lunch. Bussresan fortsätter med ankomst till halvön Peloponnesos och Kalamata vid 19-tiden. Efter incheckning serveras en buffémiddag på hotellet.

  Kalamata är en platt och vidsträckt stad som ramas in av havsbukten och bergsmassivet Taygetos i bakgrunden. Vårt handplockade hotell ligger i utkanten av Kalamata med ett trevligt och lugnt läge i en grönskande ”oas”. Här har vi en stor fin utomhuspool som är uppvärmd av solen strålar, inomhuspool och en egen sandstrand. Rummen är rymliga och alla har en egen balkong med trevlig utsikt. Beroende på rum varierar utsikten mellan berg, pool och hav.  

 • Dag 2 Kalamata - dag 2-5

  Vi bor på välkomnande Filoxenia hotell som erbjuder en välfylld frukost- och middagsbuffé. Önskar man äta lunch eller beställa något i baren finns den servicen att få under stora delar av dygnet. Till gästernas förfogande finns även hotellets egen ”veckomeny” av aktiviteter, egen sandstrand, utomhuspool, inomhuspool och spa med massage och andra behandlingar. Vår guide hjälper gärna till med tips och förslag om man vill se sig omkring på egen hand i närområdet. Se även utflyktsförslag längre bak i programmet.

  Strandpromenaden utmed havsbukten från hotellet in till Kalamata stad är utmärkt för promenader, löpning eller cykling. Här hittar du även caféer, barer och restauranger. Det är lätt att hyra en cykel eller ta lokalbussen in till centrala Kalamata om man föredrar det. Staden har flera fina museer och på lördagar kan man besöka den populära marknaden.

 • Dag 6 Korintkanalen - Aten

  Vi lämnar Kalamata och beger oss i riktning mot Aten. Längs vägen stannar vi till i Nafpoli, Greklands första huvudstad. Staden ligger vackert i en bukt med höga berg strax intill. Stadskärnan är mysig med mycket historia och kul shopping. Bougainvillea är lika vanligt här som olivträd i Kalamataområdet. Efter lite ”egentid” åker vi vidare och stannar nästa gång för att se ett osannolikt byggnadsverk - Korintkanalen. Kanalen byggdes för att förkorta transporttiderna runt Peloponnesos och arbetet påbörjades av kejsare Nero redan under första århundradet e Kr. Nero hann bygga halva kanalen innan han dog, bygget återupptogs sedan i slutet av 1800-talet och invigdes år 1893.

  Nu väntar Aten, Europas närmaste orient. Förbered er på en stor och livlig stad, med cirka
  4 miljoner invånare. Aten andas en blandning av orient och väst, för vissa en överrumplande upplevelse! Vi checkar in på vårt centralt belägna designhotell, Fresh Hotel. Middag på egen hand men med tips från vår lokalguide.

 • Dag 7 Aten

  Vi börjar dagen i Aten med en guidad stadspromenad genom kvarteren Psiri, Monstarki och Plaka vidare upp till Akropolisklippan. Längs vår väg till klippan ser vi ett stort utbud av restauranger och shopping, något som kännetecknar denna del av Aten. Vår duktiga guide berättar om det vi passerar men även om stadens beskyddarinna Pallas Atena och om Parthenon, det ståtliga templet på Akropolis, stadens symbol. För de som vill gå upp på Akropolisklippan eller se museet, visar lokalguiden vart man köper biljetter. Resten av dagen är till eget förfogande.

 • Dag 8 Hemresa

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell tillsammans med vår guide och åker med egen buss till Atens flygplats för hemresa. Scandinavians Airlines plan avgår strax efter lunch och landar på Arlanda flygplats vid 16-tiden.