Hemliga Paris 11-14 maj 2023 – Specialresor
Paris / Frankrike

Hemliga Paris!

11 - 14 maj
Kom och få en smak av Parisarnas Paris bortom Eiffeltorn, triumfbågar och turistfyllda avenyer. Peder och Gustaf tar i stället med oss till bortglömda gränder, kvarterskrogar, hemliga platser, virvlande marknader och passager. Vi vandrar mellan kvarter och epoker i Paris långa och förförande historia och lär oss om både arkitektur, antikviteter, kultur och ” art de vivre à la française”. Våra högklassiga måltider avnjuts på väl valda restauranger och nätterna tillbringar vi på fyrstjärnigt hotell med bra läge i centrala Paris.

Avgång

11 maj 2023

Från

Arlanda

Reslängd

4 dagar

Pris

21 500 SEK
Endast 2 platser kvar!

Ingår i resan

 • flygresa med SAS Arlanda-Paris tur och retur inklusive bagage
  (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • busstransfers i Paris enligt program 
 • metrobiljetter
 • tre övernattningar på Novotel Les Halles 4*
 • entré till Gustave Moreau Museum
 • entré till Musée de la chasse et nature
 • tre frukostar
 • två luncher dag 2 och 3
 • tre middagar; två på lokala restauranger och en på svenska klubben 
 • måltidsdryck; vin samt vatten och kaffe/te
 • svensktalande färdledare och guide, Gustaf Hamilton
 • ciceron Peder Lamm
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg 3.990:-

För annan avreseort - hör med oss!

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Mer information

Under resan förflyttar vi oss merparten till fots, kontakta oss vid frågor.

Läs hela programmet här

Program Program Hemliga Paris!

 • Dag 1 Paris gömda hjärta - Les grands boulevards

  Flyget avgår från Arlanda kl 07.25 på morgonen för att landa i Paris under förmiddagen. Gustaf och Peder möter upp vid flygplatsen med bussen och vi tar oss direkt till hotell Novotel les Halles. Vi börjar med lunch på egen hand i kvarteret nära hotellet där det finns ett flertal restauranger att välja på. Efter lunch samlas vi och tar gemensamt metron till Peletier och börjar vår vandring genom Paris hemliga passager typiska för la Belle Epoque: Passage Verdeau, passage Jouffray och passage des Panoramas. Vandringen fortsätter över Grandes Boulevards för att åter dyka ner bland lustiga och udda butiker i galeries Colber och Vivienne. Ett välförtjänt stopp hos den kända vinhandlaren Legrand ger nya krafter för att fortsätta promenaden ner till det som vid början av 1800 talet var förlustelsens centrum i Paris; Jardin de Palais Royal. På kvällen samlas vi i foajén för promenad till anrika restaurang Chartier där vår middag dukas upp (ca 1,5 km).

 • Dag 2 L'esprit Rive Gauche, konst, litteratur och politik

  Gemensam metro till de latinska kvarteren för att upptäcka de livliga gatorna runt rue Mouffetard på Montagne Sainte Geneviève. Lunchen intar vi tillsammans på den mycket genuina restaurangen Polidor. Efter lunch promenerar vi genom de luxemburgska trädgårdarna till de artistiska och litterära kvarteren bakom Montparnasse som var det kulturella hjärtat i Paris under mellankrigsåren. Strosa genom området Saint Germain som sedan länge varit en samlingsplats för musiker och konstnärer. Här trängs de många caféerna och små butikerna. Varför inte shoppa eller ta ett glas vin på mysiga café Palette. Du väljer själv hur du vill spendera eftermiddagen på bästa sätt.

  På kvällen samlas vi igen för att ta oss till den anrika och privata Svenska klubben i Paris, Cercle Suédois. Klubben grundades i Paris år 1891 och är därmed den äldsta utlandssvenska klubben i världen. Som medlem berättar Gustaf för oss mer om klubben samtidigt som vi får njuta av en utsökt middag. 

 • Dag 3 Äventyrliga Paris - Från Les Puces genom Montmartre till le District Rouge

  I dag ska vi besöka den största antikvitet, second hand och loppmarknaden i världen. Med sina fjorton områden och över 1700 försäljare förstår man att det är ett populärt besök för såväl Parisare som turister. Från metrostationen Clignancourt går vi via Marché Serpette till Marché aux Puces. Vi gör några gemensamma stopp vid olika försäljningsställen och därefter ges tid för egna strövtåg och eventuell shopping i området.

  Lunchen serveras på guinguetten Chez Louisette, därefter vandrar vi över Montmarte och dess mindre kända delar för att sedan fortsätta genom martyrernas distrikt till bohemernas chica distrikt ”So Pi and no Pi”. Vi besöker konstmuséet Gustave Moreau där vi bekantar oss med hans målningar. Han är mest känd för sina sakrala motiv och hann under sin livstid skapa fler än 8000 verk. Hans privatbostad och ateljé inryms i muséet. Det sägs att en av världens vackraste trappor finns här. Promenad eller tunnelbana tillbaka till hotellet för en stunds vila eller shopping. Kvällens middag dukas upp på en trendig restaurang med lounge känsla där Paris möter Macao…

 • Dag 4 Det kungliga och aristokratiska Paris baksida – Maraiskvarteren

  Vi tar oss gemensamt med tunnelbana till Bastille. Dagens vandring börjar med en kort titt på le Faubourg Saint Antoine. Vi går vidare i lugnt tempo via Rue Darval till Place de la Bastille. Vi följer Rue Saint Antoine för att sedan hamna vid torget  Place des Vosges i Maraiskvarteren. Här finns de fina paviljongerna Pavillon du Roi och Pavillon de la Reine. Vi passerar Haut Marais med konstnärs- och judiska kvarteren. Paris äldsta ännu existerande marknad le Marché des Enfants Rouges blir vårt stopp där vi stannar för fria strövtåg i området med valfritt lunchställe. Eftermiddagen ägnar vi åt Musée de la chasse et nature och de aristokratiska privatpalatsen som L’hôtel de Marle (Centre Culturel Suédois) rue Elzevir. Affärerna i Maraiskvarteren håller öppet även på söndagar.

  Vi är tillbaka på hotellet tidig kväll då vi påbörjar vår hemresa tillbaka till Sverige igen.