Res till Irland- den gröna ön! | Specialresor
Rundresa / Irland

Irland- den gröna ön!

3 - 8 okt Full­bokad
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset!
Det är inte bara den vackra och omväxlande naturen som får så många
att hänföras av den gröna ön. Här finns också en mängd medeltida slott, borgar, kloster, pittoreska byar, oräkneliga pubar och dessutom många trevliga och gästvänliga människor. Vi upplever denna gröna ö tillsammans med vår svensktalande guide.

Avgång

3 oktober 2022

Från

Arlanda

Reslängd

6 dagar

Pris

14 960 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda-Dublin, tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • bussresa enligt programmet på Irland
 • färjetransport över Shannonfloden, mellan Killimer-Tarbert
 • fem övernattningar i dubbelrum
 • utflykter med svensktalande lokalguide dag 1-5 enligt programmet
 • entré till Cliffs of Moher
 • entré till och guidning av Cahir Castle
 • entré, guidning och whiskeyprovning på Teeling Destillery
 • en vattenflaska på ankomstdagen
 • fem irländska frukostar
 • tre luncher; två publuncher samt en gårdslunch 
 • fem middagar; fyra 3-rätters på respektive hotell, en 3-rätters på Merry Ploughboys Pub med irländsk musik- och dansunderhållning
 • måltidsdryck på Irland; ett glas öl/vin/läsk/bordsvatten och kaffe/te till samtliga måltider utom till gårdslunchen där det ingår bordsvatten
 • dricks till lokalguide och chaufför
 • resegaranti via den statliga resegarantin
 • färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg: 2.390:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Mer information

Max antal deltagare: 35

Anmälan före 8 augusti, därefter i mån av plats. 

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Oranmore

  Samling på Arlanda kl 07.20 där Specialresors färdledare möter upp. Vi flyger till Irlands huvudstad Dublin där vi landar före lunch. Vid ankomsten möts vi av vår svensktalande lokalguide och den buss som följer med oss under hela vistelsen. Vi äter lunch på en trevlig traditionell pubrestaurang och börjar sedan vår rundresa. Färden går västerut till det lilla samhället Oranmore som ligger invid den omsjungna Galway Bay. Här checkar vi in på vårt bekväma hotell och tar kanske en promenad in till byn innan det är dags för att äta vår första gemensamma middag.

 • Dag 2 Cliffs of Moher, Tralee

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell för att färdas längs västkustens mest dramatiska sträckor med mycket varierande naturscenerier. Dagens etapp inleds med det märkliga landskapet Burren, som är en vidsträckt kalkstensplatå som är känt för sitt säregna, karga månlandskap och sin rika flora. Vårt första längre stopp gör vi vid Cliffs of Moher, där klipporna höjer sig tvåhundra meter över havet längs en sträcka av åtta kilometer! Klipporna är ibland dimhöljda, vilket är en hisnande syn.

  Vi äter lunch på en lantlig pub och åker sedan vidare på den omtalade kustvägen, känd som ”The Wild Atlantic Way”. Kustvägen är 2500km lång och sträcker sig från Inishowen i norr till Kinsale i söder. Vårt slutmål för dagen är staden Tralee som ligger i grevskapet Kerry på södra Irland. På vår resa dit färdas vi även en kort bit med färja, ett ypperligt tillfälle till att beundra det vackra landskapet på lite avstånd! En händelserik dag är till ända då vi anländer till Tralee och vårt hotell, här bor vi under de kommande två nätterna. Middag äter vi gemensamt på hotellet.

 • Dag 3 Dinglehalvön

  Idag upptäcker vi Irlands västligaste utpost, Dinglehalvön! Denna intensiva skönhets-upplevelse bjuder på varierande och spektakulära landskap med minst 40 nyanser av grönt. Man kan förundras över att de betande fåren klarar av att bita sig fast i gräset då det kan blåsa och regna kraftigt i denna del av landet.

  Regionen vi besöker kallas för Gaeltacht och språket man vanligtvis talar här är det keltiska språket gaeliska. Under vår rundtur stannar vi i pittoreska staden Dingle för fri tid och lunch på egen hand. I vattnen runt Dingle finns en kändis vid namn ”Fungie”, en tam delfin. Han älskar att socialisera med fiskare och turister, just därför kan man se en staty av honom i hamnen. Efter en dag fylld av naturupplevelser återvänder vi till vårt hotell i centrala Tralee, där det finns alla möjligheter att på egen hand upptäcka vad staden har att erbjuda av shopping och pubbesök. Middag äter vi gemensamt på hotellet.

 • Dag 4 Cahir Castle, Dublin

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet för att påbörja vår resa österut mot huvudstaden Dublin. Vi gör ett stopp vid Cahir Castle som ligger på en klippig ö i floden Suir. Här väntar en guidad rundtur i en av Irlands mest kända fästningar. Borgen är välbevarad och är en populär plats för bland annat filminspelningar.

  Vi fortsätter sedan vidare ut i landskapet Tipperary där vi stannar till för ett besök på en irländsk gård. Irland är ett land som är känt för sitt lantbruk och är stora exportörer av jordbruksprodukter. På gården som har specialiserat sig på nötköttsproduktion med egen vidareförädling bjuds vi på en välsmakande lokalproducerad lunch. Därefter är det dags att bege sig mot Irlands både största stad och huvudstad, Dublin, där vi bor de sista två nätterna på resan. Vi ankommer till hotellet under eftermiddagen och äter en gemensam middag på hotellet under kvällen.

 • Dag 5 Dublin

  Nu är det dags för oss att upptäcka Dublin! Vi startar med en stadsrundtur i buss tillsammans med vår guide där vi får lära oss mycket smått och gott om staden. Vi passerar bland annat de georgianska kvarteren med sina typiskt färggranna dörrar, den välkända bron Ha´Penny Bridge och massor av andra sevärdheter. Dagen fortsätter med ett besök på ett familjeägt whiskeydestilleri där vi får en guidad visning och smakar på olika whiskeysorter.

  Eftermiddagen är fri till att upptäcka Dublin på egen hand. Vill man fortsätta att utforska Irlands flytande specialiteter rekommenderas Guinness Storehouse. Avsluta gärna besöket i denna moderna byggnad med en ”pint” Guinness i Gravity bar och njut av utsikten över huvudstaden. Någon kanske väljer att ta det lugnt på hotellet där eller kanske tar man del av stadens alla shoppingmöjligheter, valet är ditt. Många attraktioner finns på cirka 5-15 minuters gångavstånd från hotellet, Grafton Street, St Stephens Green, St Patricks Cathedral, Trinity College och pubområdet Temple bar är några av dem. Dagarna på Irland avslutas med en kvällsutflykt till Merry Ploughboys Pub. Här väntar oss en traditionell irländsk afton med underhållning, musik, dans och allsång! 

 • Dag 6 Hemresa

  Idag har vi fri tid fram till avresan till flygplatsen vid 15-tiden. Ät frukost i lugn och ro, checka ut och lämna bagaget på hotellet för en sista runda ute på Dublins gator. Vi samlas i receptionen, åker till flygplatsen med vår buss och stiger ombord på planet som tar oss tillbaka till Sverige. Vi beräknas landa på Arlanda flygplats kl 22.05.