Julkonsert på Sölje Herrgård 2021 – Specialresor
Sölje / Sverige

Julkonsert på Sölje Herrgård!

27 nov
Operaföreställningen på Sölje Herrgård blev en stor succé som nu följs upp med en julkonsert.
Åter igen får vi njuta av stämmorna från sopranerna Angela Petré, Emilia Feldt och mezzosopran Annie Fredriksson, ackompanjerat av Gustaf Henriksson.
Gården är i full julstämning och före konserten hinner man besöka julmarknaden och avnjuta glöggmingel, skinksmörgås och sötsaker!

Välkomna med på en musikalisk eftermiddag!

Avgång

27 november 2021

Reslängd

1 dagar

Pris

890 SEK

Ingår i resan

  • bussresa från vald ort till Sölje tur och retur
  • julmarknad
  • glöggmingel
  • julkonsert framförd av Angela Petré, Emilia Feldt, Annie Fredriksson och pianist Gustaf Henriksson
  • färdledare från Specialresor
  • resegaranti enligt statliga resegarantilagen 

Mer information

Buss från Kil, Karlstad och Grums.

Sopran Angela Petré - frilans sångerska, bosatt i Sölje utanför Arvika. Studerat klassisk sång för Hovsångare Björn Asker vid Musikhöjskolen i Köpenhamn och engageras flitigt vid konserter runt om i Sverige och Danmark. Angela har sjungit huvudroller som Pamina i  W. A. Mozarts Trollflöjten, Saffi J. Strauss i Zigenarbaronen och som första sopran i operaensemblen i Opera på Skärets uppsättning av Don Carlo, i Wermlandsoperans uppsättning av Johannespassionen , CHESS på Säffleoperan samt ett flertal konserter med bla Johan Rabeus, Stina Ekblad och Hans Nordenborg i Karlstad Domkyrka. Angela driver även Sölje Gårds nya kulturscen, Café Petré och gårdsbutik tillsammans med sin bror eventarrangören Johan Petré. Angela är särskilt uppskattad för sin lyriska röst med inlevelse och innerlighet i sin sång.

Mezzosopran Annie Fredriksson tog examen vid Royal College of Music i London 2013. Hon började sin karriär med ett inhopp som Cherubino i Figaros bröllop på Glyndebourne-festivalen, samma roll sjöng hon även på Norrlandsoperan 2015 och på Läckö Slott sommaren 2019. Annie har varit med i ett flertal operauppsättningar både i Sverige och utomlands tex Così fan tutti, Orfeus i underjorden, Silverskeppet och Boris Christ.

Sopran Emilia Feldt är en eftertraktad sopran både nationellt och internationellt. Hon är särskilt uppskattad för sin fantastiska scennärvaro och förmåga att obehindrat växla mellan olika stilar såsom Barock, Wienklassiscism, Belcanto till moderna verk. Emilia är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm har framträtt på scener såsom Kungliga Operan, Folkoperan, Confidencen (Ulriksdals Slottsteater), Läckö Slottsopera, Berwaldhallen, Stockholms Konserthus m.fl. Emilia sjunger även frekvent på internationella scener i bl.a. Kina, Schweiz, Finland, Ungern, Tjeckien, Polen och Tyskland.

Pianist Gustaf Henriksson var 9 år när han började spela piano i den kommunala musikskolan i Nacka. Som ungdom tilldelades han en mängd stipendier och erhöll ett flertal priser i olika pianotävlingar. Efter gymnasiet studerade han vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och tog sin examen år 2008. I dag är han verksam som pianist, arrangör och kapellmästare och har medverkat vid flertalet konserter, event och spännande sammanhang ex TV-programmen Skavlan, Alla tiders hits, Allsång på skansen och inför en miljonpublik spela i programmet årets julvärd 2019 i SVT.