Weekendresa Skottland | Boka hos Specialresor
Skottland / Storbritannien

Julmagi i Edinburgh

28 nov - 1 dec
NYHET! Välkommen med på en magisk resa med jultoner till Skottlands mäktiga huvudstad, Edinburgh. Vi erbjuder en guldkantad långhelg fylld med god mat, dryck och sevärdheter. Det finns även gott om tid för att vandra på stadens historiska gator och besöka julmarknader med unik shopping på egen hand. Under vår helg provar vi såklart på stadens berömda krogkultur och vårt fina boutiquehotell ligger mitt i Edinburghs världsarvslistade Old Town. Här har vi huvudgatan The Royal Mile runt hörnet. Följ med oss och upplev Edinburghs trolska stämning som nu i juletid kläs i ett lite extra magiskt skimmer.

Avgång

28 november 2024

Från

Arlanda

Reslängd

4 dagar

Pris

15 450 SEK

Ingår i resan

 • Flygresa Arlanda-Edinburgh tur och retur, flygskatter, avgifter samt ett incheckat bagage
 • tre övernattningar i vald rumskategori
 • svensktalande lokalguide
 • busstransfers
 • besök och provsmakningar enligt program
 • tre frukostar
 • två middagar
 • två glas öl/vin till middag
 • resegaranti 
 • färdledare från Specialresor.

Tillval

Tillägg för enkelrum 4.900:-, 3 nätter

Mer information

Se över ditt reseskydd. Avbeställningsskydd och reseförsäkring ingår inte i resans pris.

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst och incheckning DogHouse Edinburgh Hotel

  Ankomst till Edinburgh flygplats strax efter lunch. Vår guide Vanja möter oss och vi beger oss direkt in till stadens centrum. Vi checkar in på DogHouse Edinburgh Hotel och har lite tid över för att komma till rätta. För dom som vill möts vi upp för en drink på en pub i närheten innan vi äter gemensam middag på vårt hotells egna BrewDog Bar.

 • Dag 2 Stadsvandring, kronjuveler och julmarknad

  Efter frukost tar vår guide Vanja med oss på en spännande promenad genom Edinburghs gator och vi avslutar vandringen på självaste Edinburgh Castle. Här får vi bland annat se Skottlands kronjuveler och Sconestenen, den uråldriga kröningsstenen som enligt traditionen patriarken Jakob hade som huvudkudde. Lunch på egen hand. Vi ger gärna förslag på ställen för dom som vill.
  På eftermiddagen tar vi oss ner till New Town och den årliga julmarknaden som hålls i Princes Street
  Gardens. Här är det läge att kika runt efter den där lite annorlunda julklappen bland dom över 70
  marknadsstånden och faller hungern på så är det gott om både skotska och internationella specialiteter
  att prova. Middag och resten av kvällen på egen hand. Innan resan lämnar vi gärna tips på restauranger där detlönar sig att boka bord i förväg.

 • Dag 3 På fri fot med spännande avslut

  Efter morgonens frukost står större delen av dagen till eget förfogande. Vår guide Vanja kommer
  erbjuda gemensam aktivitet annars är det bara att ge sig ut i staden och njuta av Edinburgh på egen
  hand. Senare på eftermiddagen samlas vi på hotellet igen för en spännande kväll tillsammans. Vi börjar med att besöka den anrika Tolbooth Tavern. Här ska vi få prova den legendariska skotska nationalrätten
  Haggis, dock i en lite annan skepnad än det vanliga, och givetvis får vi även en ”wee dram” whisky till.
  Sedan tar vi en kort promenad västerut längs med The Royal Mile för att få en inblick i stadens mer
  dunkla historia vid mytomspunna Mary King’s Close. Under vandringen i labyrinter av trånga gränder får vi berättat för oss om Edinburghs mörkare förgångna och en inblick i hur livet såg ut för stadens
  invånare för flera hundra år sedan. Rykten om att Marys’s Kings Close är hemsökt har florerat ända
  sedan 1600-talet så vem vet vad vi stöter på…Kvällen avslutar vi tillsammans i en betydligt mera uppslupen miljö. På charmiga gatan Victoria Street ligger krogen Bertie’s och här slår vi oss ned för en riktig festmåltid ihop som vi valt att inkludera i resans pris. Här finner vi flera brittiska klassiker på menyn och värt att nämna är att deras Fish & Chips anses vara en av Storbritanniens bästa.

 • Dag 4 Din egen dag i Edinburgh

  När vi ätit frukost checkar vi ut och lämnar väskorna på hotellet. Även denna dag är avsatt för tid på egen hand men precis som dagen innan kommer Vanja erbjuda gemensam aktivitet. Den här dagen ett perfekt tillfälle att besöka någon av stadens alla museer och gallerier eller varför inte det spektakulära forskningscentret och planetariet Dynamic Earth. Vill man lära sig mer om Skottlands whisky kanske ett besök på The Scotch Whisky Heritage Center, beläget precis vid slottet, skulle passa eller varför inte bara slå sig ner vid Grassmarket och smälta helgens intryck över en kaffe eller en pint. Vid 18:00 samlas vi igen vid vårt hotell för att hämta ut våra väskor och bege oss mot Edinburghs flygplats där vi checkar in för hemresa.

Färdledare

 • Vanja Persson

  Guide & färdledare

  Med halva hjärtat kvar i norra Värmland och andra halvan fast i Skottland, så är ändå London bas och hemma för Vanja sedan ett antal år tillbaks. Hon jobbar både som stadsguide i London, och som reseledare i hela Storbritannien och på Irland. Resorna är alltid fyllda av historia och historier om resmålen och vägen dit. Ledig tid ägnar hon åt mer resor och utflykter, läsa både skönlitteratur och faktaböcker, heja på Glasgow Rangers och kolla på något kostymdrama med historisk bakgrund (sann eller falsk) eller en deckare.