Res till Paris och Champagne | Specialresor
Paris och Champagne / Frankrike

Kundresa Kinda-Ydre Sparbank till Paris och Champagne

26 - 30 sep
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset! Champagnedistriktet imponerar med sitt böljande landskap, sin historia och sina världsberömda drycker. Vi lär oss allt om den ädla dryck som har sitt ursprung här och som skapar en alldeles speciell lyxighetskänsla. I kontrast till den lantliga charmen i Champagne avslutar vi resan i världsmetropolen Paris med fransk finkultur, mode, mäktiga boulevarder och vacker arkitektur. En kunnig och svensktalande lokal guide gör oss sällskap på vår resa i Frankrike.

Avgång

26 september 2021

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

16 690 SEK

Ingår i resan

 • busstransfer från vald avreseort till Arlanda flygplats, tur och retur
 • flygresa med Air France, Arlanda - Paris, tur och retur
 • flygskatter och avgifter
 • guidade rundturer med buss och svensktalande lokalguide dag 1, 2, 3 och 4
 • busstransfer från hotellet i Paris till flygplatsen dag 5
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • besök, tur med tåg i vinodlingarna och champagneprovning hos Caveau Lallement
 • besök och champagneprovning i slottet i Pierry
 • besök och champagneprovning hos Mumm
 • besök ostproducent med provsmakning i Meaux
 • båttur på floden Seine
 • två busskaffe med fralla, dag 1 och 5, i Sverige
 • fyra frukostar
 • tre luncher; en 2-rätters på Lallement, en 2-rätters i Meaux och en 3-rätters i Paris
 • fyra middagar; en 3-rätters i Nanteuil de Foret, en 2-rätters i Reims, en 2-rätters samt en 3-rätters i Paris
 • måltidsdryck; 1 glas vin/läsk, bordsvatten och kaffe/te. Till middagarna ingår ytterligare 1 glas vin.
 • whispers (hörsnäckor) till utflykter med lokalguide
 • dricks till lokalguide och busschaufförer
 • personal från Specialresor varav en sjuksköterskeutbildad
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Tillägg för enkelrum i 4 nätter: 3400:-

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Mer information

Öppet köp t o m 2 juli 2021

För att ni ska känna er trygga med att boka en resa under rådande omständigheter erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften enligt nedan, och att den återbetalas om ni avbokar före ovan angivet öppet köp datum.

På resor med våra orange symboler finns en personal som har sjuksköterskeutbildning. I första hand är färdledarens fokus att leda hela gruppen i sin roll som färdledare. Om en plötslig och oväntad situation uppkommer har vår medföljande sjuksköterska sin adderade kompetens att luta sig mot i bedömningen och hanteringen av situationen. Läs mer om vår resebemanning genom att trycka här. 

Läs hela programmet här. 

Program

 • Dag 1 Ankomst Reims

  Avresa sker med buss, se avresetider längre bak i programmet, till Arlanda flygplats, varifrån vi flyger direkt till Paris. Vi möts av vår lokala guide som tar oss med genom ett landskap fyllt med vindlande fält, majestätiska skogar och böljande vinfält in i regionen Champagne. Första stoppet gör vi på en gård med makalöst god mat. Middagen serveras i en omgjord ladugård och Frank som driver gården tillsammans med sin familj bjuder oss på en måltid i traditionell anda. Vi tar oss vidare genom vinodlingarna till Reims som utgör själva hjärtat i Champagne-distriktet. En stad full av liv och rörelse och som erbjuder besökaren många mysiga gator att strosa på. Vårt utvalda hotell ligger centralt, nära till shopping, barer, caféer och restauranger. Passa på att ta en titt på stråket Drouet D´Erlon där lokalbefolkningen gärna umgås över ett glas. Stråkets mittpunkt pryds av den vackra fredsstatyn med sina blomster och porlande vatten.

 • Dag 2 Reims, Champagnevägen

  Vi vaknar utvilade och efter frukost väntar en guidning till fots i en av Frankrikes äldsta städer. Här möts gammal historia med spår från romartiden med nutidens modernitet. Vi tar sikte mot katedralen, Reims egna Notre Dame som är ett gotiskt mästerverk. Framför allt känt för sin rika skulpturala utsmyckning och fasad. Katedralen har varit kröningskyrka för Frankrikes kungar sedan år 498, och är sedan 1991 upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Dagen fortsätter med en utflykt längs ”Champagnevägen”, bestående av miltals med vinodlingar och kantad av hundratals champagnehus. "Champagne skall vara kall, torr och gratis", myntade Winston Churchill, "i segerns stund förtjänar man det, i nederlagets stund behöver man det" sa Napoleon. Vi startar i Chamery med vingården Caveau Lallement. Vi hoppar på ett litet tåg som tuffar runt bland vinrankorna och gatorna i den lilla byn. I vinkällaren är det dags att spetsa öronen för en första champagnelektion. Vi lär oss om skörden, tappningen och lagringen. Självklart provsmakar vi även Lallements bubblande produkt! Den utsökta och vällagade lunchen intas på en gemytlig restaurang som är inhyst i en före detta lantgård med anor från 1600-talet. Innan maten provsmakar vi lantgårdens egen ratafia (typ sherry). Dagen fortsätter i byn Pierry där vi besöker ett familjeägt slott från 1700-talet. Vi får en guidad tur i slottets vackra salar vars väggar är fyllda av franska kungaporträtt och champagnehusens affischer. Vi får en demonstration av ”sabrage”, konsten att öppna en champagneflaska med hjälp av en sabel, något som slottets greve gör med förtjusning! Vi kan lova att slottets champagne tillgodoser de mest kräsna smaklökarna. Efter en spännande dag med många intryck och smaker återvänder vi som fullfjädrade champagneexperter till Reims. Gemensam middag på kvällen på närliggande restaurang.

 • Dag 3 Champagnevägen, Paris

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet i Reims och fortsätter vår resa i den bubblande dryckens fotspår. En kort busstur tar oss till det världskända champagnehuset Mumm i centrala Reims. Kanske mest berömt för att under en lång tid varit det champagnemärke som alla Formel 1-vinnare fick vid målgång. Hos Mumm väntar en rundvisning i källaren med miltals av tunnlar där lagring av Champagneflaskor sker. I museet får vi en historielektion och kan se maskiner som förr användes vid produktionen av champagne. Besöket avslutas i den stilfulla röda baren där vi får provsmaka den prisbelönta champagnen. Strax före lunch påbörjar vi vår resa mot den franska huvudstaden. Vi gör ett stopp i den lilla byn Meaux för lunch och ett intressant besök hos en lokal ostproducent. Tidig kväll checkar vi in på vårt hotell i 10:e arrondissementet. Vi har gångavstånd till bland annat Montmartre, Basilikan Sacre Coeur, Opera Garnier, Galleria La Fayett och Louvren. Kvällens middag intas på en trevlig restaurang på promenadavstånd från vårt hotell.

 • Dag 4 Paris

  Efter frukost väntar en guidad bussrundtur i Paris. Denna sägenomspunna romantiska huvudstad som är älskad av såväl fransmännen själva som av de många turister som ständigt besöker staden. Paris har en storslagen karaktär, vi får se kända landmärken som Eiffeltornet, Place de la Concorde, Louvren, Champs Elysées och Triumfbågen. Naturligtvis gör vi stopp för att titta närmare på några av sevärdheterna. Lunchen serveras på en restaurang i närheten av Eiffeltornet och därefter stiger vi ombord på en flodbåt som tar oss på en timmes tur på Seine. ”Egentid” ges under senare delen av eftermiddagen och till kvällen samlas vi igen för att promenera till vår middagsrestaurang. Möjlighet ges även att ta pulsen på nattlivet i Paris denna sista kväll!  

 • Dag 5 Paris, hemresa

  Efter en god natts sömn och frukost är det egna strövtåg i Paris på programmet. Specialresors representant finns tillgänglig i receptionen på morgonen för tips och råd. Vill man följa med på en gemensam promenad i närområdet så kan även det ordnas. Utbudet av sevärdheter och upplevelser är enormt i Paris. För den som bara vill njuta av stadens speciella atmosfär räcker det kanske med att ta en stilla promenad längs floden Seine eller slå sig ner på något av Paris alla berömda caféer. Sen eftermiddag samlas vi vid vårt hotell, hämtar ut bagage och beger oss till flygplatsen. Vi beräknar att vi landar på Arlanda flygplats omkring 23.30, därefter busstransfer till vald avreseort.