Konst i Provence - Icakuriren – Specialresor
Provence / Frankrike

Konst i Provence

16 - 22 okt
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset, med max 25 deltagare.
Konst kryddad med god mat, vin och färgstarka promenader, en härlig kompott för alla sinnen! I Provence ligger konstpärlorna på rad och många av de stora franska konstnärerna har anknytning till regionen, Chagall, Matisse, Cezanne och van Gogh för att nämna några. Här finns även ett stort utbud av samtidskonst och skulpturparker, och vi vill ge er lite av varje. Vi bor både i Avignon och Nice, där vi upplever och utforskar konsten tillsammans med våra svensktalande lokalguider.

Avgång

16 oktober 2022

Från

Arlanda

Reslängd

7 dagar

Pris

21 590 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda - Nice, tur och retur inklusive bagage
  (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa) flygskatter och avgifter
 • resor med buss enligt programmet i Provence
 • sex övernattningar i dubbelrum
 • utflykter med svensktalande lokalguide enligt programmet
 • inträde och guidad visning Fondation Maeght
 • guidade stadspromenader i Avignon, Arles och Nice
 • guidad promenad i van Goghs fotspår, Saint-Rémy
 • inträde Carriere de Lumières
 • inträde, konstvandring och vinprovning på Chateau La Coste
 • whispers (hörsnäckor) vid utflykter med lokalguide dag 2-6
 • sex frukostar
 • två luncher; en 2-rätters i St Paul-de-Vence, dag 1 och en 3-rätters på Chateau La Coste, dag 6
 • en enklare kvällsmåltid på hotellet, dag 1
 • fyra 3-rätters middagar; två i Avignon, en i Roussillon och en i Nice
 • måltidsdryck; 1/3 flaska husets vin eller en öl/läsk samt bordsvatten och kaffe (oftast espresso)
 • representant från Icakuriren
 • lokal guide/färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegaranti

Tillval

Enkelrumstillägg: 3.480:-

För annan avreseort - hör med oss!

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Mer information

Max antal deltagare: 25 

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här

Program Program - Konst i Provence

 • Dag 1 Saint-Paul-de Vence, Avignon

  Samling på Arlanda kl 07.30. Vi flyger direkt till Nice, där vår buss och svensktalande lokalguide väntar för att ta oss med västerut mot hjärtat av det vackra Provence. Vårt första stopp blir strax utanför Nice, i den charmiga byn Saint-Paul-de-Vence, Frankrikes kanske mest kända konstnärsby. Sedan en grupp impressionistiska målare upptäckte byn i början av 1900-talet, har den varit som en magnet för konstnärer och konstälskare. Förutom en intressant historia är byn bland annat känd för sina många gallerier, utomhuskonst och Rosary-kapellet, vackert utsmyckad av Henri Matisse. Vi serveras lunch på en av byns populära caféer innan vi tillsammans med vår guide besöker museet Fondation Maeght. Museet grundades av Aimé och Marguerite Maeght, ett visionärt par som var förläggare och konsthandlare. De skapade tillsammans med några av de största namnen inom 1900-talets europeiska skulptur, Georges Braque, Joan Miró och Alberto Giacometti, La Fondation Maeght. Museet anses vara Frankrikes kanske viktigaste konststiftelse och är bland världens ledande kulturinstitutioner inom modern och samtida konst.

  Efter besöket fortsätter vi mot anrika Avignon där vi beräknar vara framme vid 21-tiden. Vi checkar in på Avignon Grand Hotel och serveras en enklare måltid innan vi får oss en god natts sömn. Hotellet är centralt beläget, strax utanför den medeltida stadsmuren som omringar Avignons stadskärna, nära till både shopping, gallerier och restauranger.

 • Dag 2 Avignon

  Vår guide tar oss denna förmiddag med på en promenad i Avignon, en lagom stor stad med mycket charm och puls, rik på historia, kultur, konst och vacker arkitektur. Staden är mest känd för sitt imponerande Påvepalats från 1300-talet och för sin historiska roll som påvarnas huvudsäte under denna tid. Påvepalatset är en av de största byggnaderna från europeisk medeltid och finns upptagen på UNESCOs världsarvslista. Lunch på egen hand och eftermiddagen till eget förfogande. Avignons centrum bjuder in till att ströva omkring på egen hand bland köpmanshus, kardinalpalats, smala gator, eleganta butiker, restauranger och caféer. Här finns även ett stort utbud av intressanta muséer och konstgallerier, och vår guide tipsar gärna om vad som finns att se och göra. Gemensam middag på en av Avignons många trevliga restauranger, på promenadavstånd från hotellet.

 • Dag 3 Arles

  I dag står historiska Arles på programmet. Här spänner arkitekturen från romerska monument, vackra 1600-tals villor till stadens nya arkitektoniska pärla Fondation LUMA, ritat av Frank Gehry. Utsidans skimrande fasad och form samt insidans spännande samling av multikulturella utställningar och aktiviteter har gjort huset till Arles nya turistattraktion. Vi dyker nu även in Vincent van Goghs världen. Han vistades i Arles de sista åren av sitt liv, och under den tiden skapade han en mängd målningar som numera ses som höjdpunkter i det sena 1800-talets konst. Sen eftermiddag återvänder vi till Avignon och även denna kväll äter vi middag på en av Avignons trevliga restauranger.

 • Dag 4 Saint-Rémy, Les Alpilles

  Att besöka en marknad i Provence är ”ett måste” och denna förmiddag åker vi till Saint-Rémy, en charmig mindre stad där vi har gott om tid att strosa omkring bland marknadsstånden. Varje onsdag har man en utomhusmarknad med ett stort utbud av örter och kryddor, keramik, tyger och andra allehanda ting från trakten. Vincent van Gogh har även anknytning till denna stad då han var rekonvalescent på stadens hospital. I Saint-Rémy finns ett promenadstråk med bilder och berättelser om motiven som vår guide gärna berättar mera om! Lunch på egen hand.

  Tidig eftermiddag fortsätter vi vår färd genom det vackra området Les Alpilles, en liten bergskedja, rik på fågelliv och spännande flora, och där små byar klamrar sig fast på bergssidorna. Här inne i ett nedlagt kalkbrott, Carrierès de Lumières (ljusets stenbrott) visas numera konstutställningar i form av en multimedia-show. Konstverk av utvalda konstnärer projiceras på det enorma kalkstensbrottets tak, väggar och golv. En häftig och annorlunda upplevelse! Vi är åter i Avignon under eftermiddag och kvällen är till eget förfogande, men givetvis tipsar vi om bra matställen.

 • Dag 5 Roussillon

  För de som önskar att själva vara lite kreativa, så erbjuder vår allsidiga guide denna förmiddag en spännande aktivitet, givetvis med temat konst. Vi berättar mer på plats. Annars är förmiddagen ”ledig”, och vi kan till exempel tipsa om Saluhallen, väl värd ett besök både på grund av sin grönklädda fasad och insidans utbud. Här kan man botanisera bland provencalska specialiteter, örter och kryddor.

  Vid 14-tiden beger vi oss till det vackra området Luberon och närmare bestämt den färgstarka byn Roussillon. Eftermiddagen tillbringas i dessa omgivningar som är så annorlunda mot det vi tidigare har sett. I Roussillon har jord- och berglagren en mängd gulröda ockra-toner, färger som också återfinns på byns byggnader. Det erbjuds möjlighet att promenera ner i de dramatiska stenbrotten där färgerna syns som starkast. Annars finns det tid att slå sig ner på torget för en stunds avkoppling eller besöka något spännande konstgalleri, de finns såklart även här. Vi avslutar besöket med middag där vi njuter av både god mat och vacker utsikt.

 • Dag 6 Chateau La Coste, Nice

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell i Avignon och sätter kursen åter österut mot Nice. Strax utanför Aix-en-Provence stannar vi till för att besöka den fantastiska vingården och konstanläggningen Chateau La Coste. Här tillbringar vi några timmar och njuter av en spännande konstvandring och utställningar innan vi avslutar besöket med vinprovning och lunch.  Anläggningen kan bjuda på spännande arkitektur där Japans stora arkitekt Tadao Ando har ritat de flesta av byggnaderna, men även andra kända arkitekter har bidragit som till exempel Renzo Piano och Frank Gehry. I konstsparken finns storskaliga verk och skulpturer av olika samtidskonstnärer som till exempel Louise Bourgeois och Ai Weiwei. Ett besök för alla sinnen…

  Under eftermiddagen tar vi oss vidare mot Nice och checkar in på vårt centralt belägna hotell innan det är dags för gemensam middag på en lokal restaurang.

 • Dag 7 Nice, hemresa

  Dagen är till eget förfogande med möjlighet till egna djupdyk i några av de många konstmuseer som finns i denna stad. Man kan även hänga med vår guide på en sista promenad i Nice gamla stad. Vid 16.30-tiden samlas vi för att gemensamt ta oss ut till flygplatsen. Vi flyger direkt till Arlanda och landar vi 22-tiden.