Oslo / Norge

Temaweekend: Konst & Kultur i Oslo

Konstscenen i vårt fina grannlands huvudstad är nu större och mer spännande än någonsin. I Björvika har Operahuset fått sällskap av nya Munchmuseet som är en fantastisk arkitektonisk byggnad. Vi besöker även det nye Nasjonalmuseet samt beundrar häftiga skulpturer och utsikten över Oslo från Ekebergparken. En spännande helg i konstens palett med endast 25 platser. Möjlighet att se en föreställning i Den Norske Opera. Nästa resa planeras i april 2025
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Ingår i resan

 • tre övernattningar i vald rumskategori
 • bussresor, entréer, besök och guidade promenader enligt program
 • norsk/svensktalande lokalguider
 • tre frukostar
 • en 2-rätters lunch inkl mineralvatten / kaffe
 • en 2-rätters middag inkl 1 glas vin, vatten och kaffe
 • resegaranti och färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg 3 nätter

Mer information

Endast 25 platser, så först till kvarn. 

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet 

Program

 • Dag 1 Ekebergparken och Munchmuseet

  · Guidad promenad i skulpturparken på Ekeberg. Här finns skulptursamlingar från några av världens främsta samtidskonstnärer och representerar europeisk konsthistoria från de senaste 130 åren. 
  Vi avslutar med lunch i Ekebergrestauranten och njuter av storslagen utsikt över Oslo stad.
  · Guidad visning i Oslos nya stolthet Munchmuseet. Här dyker vi in i Munchs värld och får en introduktion till både människan Munch och hans enorma konstsamling. Byggnaden i sig är ett uppvisande av modern och häftig arkitektur.
  · Gemensam middag på hotellet.

   

 • Dag 2 Tjuvholmen & Nasjonalmuseet, föreställning i Den Norske Opera

  ·Vi börjar dagen med en valfri guidad promenad till skulpturparken på Tjuvholmen, en av Oslos ”hetaste” stadsdelar.
  ·Vi fortsätter sedan till nya Nasjonalmuseet som invigdes i juni 2022, och är Nordens största med hela 
  13 000 kvm utställningsytor. Museet kan stoltsera med konstskatter av världsklass, närmare 6500 verk är utställda. Vi får en visning med vår guide, för att sedan gå runt på egen hand.
  · Ledig tid under eftermiddagen för att själva utforska Oslo. Välj ut din favorit bland de många intressanta museer och gallerior som finns, vi tipsar gärna! 
  · Mot tillägg: Premiär på Operaföreställningen ”Karmelittsöstrene” i Den Norske Opera. Karmelittsøstrene är baserad på en faktisk händelse som ägde rum för 200 år sedan och utlovar vacker körsång och filmatisk musik. Läs mer här.

   

   

   

   

   

 • Dag 3 Den Norske Opera & Roseslottet

  ·Guidad visning bakom kulisserna i Den Norske Opera.
  ·Valfritt: Utomhusutställningen ”Roseslottet” luftigt placerad i Holmenkollen, på ”Oslos tak”. En viktig konstinstallation som uppmärksammar ockupationen av Norge under andra världskriget. Installationen består av över 200 målningar och skulpturer. Vi åker tur och retur med spårvagnen.

 • Dag 4 Vigelandsparken och hemresa

  ·Besök i Vigelandsparken. Vår guide har specialiserat sig på Gustav Vigeland och visar oss runt i denna magnifika park. Parken rymmer mer än 200 skulpturer gjorda av granit, brons och smidesjärn, vår guide väljer ut sina favoriter.

Färdledare

 • Richard Klingspor

  Guide & ciceron

  Svenske Richard Klingspor har sedan 1992 lett musik- och operaresor i egen och andras regi. Han bor sedan 20 år i Oslo där han leder en framgångsrik agentur för nordiska opera- och konsertsångare. Han är auktoriserad Osloguide med specialintresse för konstnären Gustav Vigeland.
  Den norska huvudstaden är i en enorm utveckling där stadens nya centrumstadsdelar (Tjuvholmen och Bjørvika) och signalbyggnader står i centrum: Operan, Munchmuseet och Nordens största konstmuseum – Nasjonalmuseet - som öppnade i juni 2022. Det är alltså många anledningar att besöka Oslofjordens juvel. Välkomna!