Konst & Kultur i Oslo – Specialresor
Oslo / Norge

Temaweekend: Konst & Kultur i Oslo

5 - 8 okt
Konstscenen i vårt fina grannlands huvudstad är nu större och mer spännande än någonsin. I Björvika har Operahuset fått sällskap av nya Munchmuseet som är en fantastisk arkitektonisk byggnad. Vi besöker även det nye Nasjonalmuseet samt beundrar häftiga skulpturer och utsikten över Oslo från Ekebergparken. En spännande helg i konstens palett med endast 25 platser.
Möjlighet att se en föreställning i Den Norske Opera.
Välj att flyga från Arlanda eller Kastrup.

Avgång

5 oktober 2023

Från

Arlanda

Reslängd

4 dagar

Pris

11 990 SEK

Avgång

5 oktober 2023

Från

Köpenhamn

Reslängd

4 dagar

Pris

11 990 SEK

Ingår i resan

 • Flygresa Arlanda/Kastrup - Oslo tur och retur, inkl flygskatter och avgifter
 • tre övernattningar i vald rumskategori
 • bussresor, entréer, besök och guidade promenader enligt program
 • norsk/svensktalande lokalguider
 • tre frukostar
 • en 2-rätters lunch inkl mineralvatten / kaffe
 • 2 middagar inkl 1 glas vin, vatten och kaffe
 • resegaranti och färdledare från Specialresor

Tillval

 • Enkelrumstillägg: 1.980:-
 • Föreställning i Operan, preliminärt 750:-. Mer information och möjlighet att booka sig i april/maj

Mer information

Endast 25 platser, så först till kvarn. 

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ekebergparken och Munchmuseet

  Guidad promenad i skulpturparken på Ekeberg. Här finns skulptursamlingar från några av världens främsta samtidskonstnärer och representerar europeisk konsthistoria från de senaste 130 åren. Vi avslutar med lunch i Ekebergrestauranten och njuter av storslagen utsikt över Oslo stad.

  Guidad visning i Oslos nya stolthet Munchmuseet. Här dyker vi in i Munchs värld och får en introduktion till både människan Munch och hans enorma konstsamling. Byggnaden i sig är ett uppvisande av modern och häftig arkitektur.

 • Dag 2 Tjuvholmen & Nasjonalmuseet, föreställning i Den Norske Opera

   Vi börjar dagen med en valfri guidad promenad till skulpturparken på Tjuvholmen, en av Oslos ”hetaste” stadsdelar. Vi fortsätter sedan till nya Nasjonalmuseet som invigdes i juni 2022, och är Nordens största med hela 13 000 kvm utställningsytor. Museet kan stoltsera med konstskatter av världsklass, närmare 6500 verk är utställda. Vi får en visning med vår guide, för att sedan gå runt på egen hand.

  Ledig tid under eftermiddagen att själva utforska Oslo. Välj ut din favorit bland de många intressanta museer och gallerior som finns, vi tipsar gärna!

  Mot tillägg: Föreställning i Den Norske Opera. Vi skickar info om vilken föreställning och pris när Operans program för hösten är fastställt.

 • Dag 3 Vigelandsparken och visning i Den Norske Opera

   Besök i Vigelandsparken. Vår guide har specialiserat sig på Gustav Vigeland och visar oss runt i denna magnifika park. Parken rymmer mer än 200 skulpturer gjorda av granit, brons och smidesjärn, vår guide väljer ut sina favoriter.

  Guidad visning bakom kulisserna i Den Norske Opera.

  Valfritt: Utomhusutställningen ”Roseslottet” luftigt placerad i Holmenkollen, på ”Oslos tak”. En viktig konstinstallation som uppmärksammar ockupationen av Norge under andra världskriget. Installationen består av över 200 målningar och skulpturer. Vi tar oss tur och retur med spårvagnen.

  Middag på Café Engebret, en restaurang från 1857 som osar av både tradition och historia. Här har många stora konstnärer ätit genom åren.  

 • Dag 4 Hemresa

  Ledig tid fram till transfer till flygplatsen kl 11.00