Kroatien 6 -13 oktober 2021 – Specialresor
Dalmatien / Kroatien

Kroatien- en av våra favoriter!

6 - 13 okt
Välkommen med till en av våra stora favoritdestinationer – Kroatien. Landet som bjuder på en storslagen natur, tusen öar och rika traditioner men framför allt hjärtliga människor. Vår resa erbjuder dig ett boende med havet utanför dörren och handplockade utflykter. Ett ”lagom” innehåll där fokus ligger på att hinna njuta av det vi ser och upplever, eller blir serverade i glaset och på tallriken.

Avgång

6 oktober 2021

Från

Arlanda

Reslängd

8 dagar

Pris

14 300 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda - Split (via Köpenhamn) tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • bussresor enligt programmet i Kroatien
 • sju övernattningar i dubbelrum inklusive turistskatt
 • utflykter med svensktalande lokalguide enligt programmet
 • besök Falkcentret i Dubrava inklusive ett glas hemlagad dryck (alkoholfritt)
 • guidad promenad i Sibenik
 • båtutflykt till öarna Zlarin och Krapanj
 • vin- och olivoljeprovning
 • en busstransfer hotellet-Sibenik centrum tur och retur
 • lättare vandring med vår lokala guide
 • besök på bondemarknad
 • sju frukostar
 • en smörgås med dryck (t ex öl, vin, läsk eller kaffe) efter ankomst hotellet dag 1
 • två luncher; en "båtlunch" och en i anslutning till bondemarknaden
 • sju middagar; tre buffémiddagar på hotellet, en i Sibenik, en på Trattorian/Amadria Park, en i Skradin och en på agriturismgård
 • måltidsdryck i Kroatien; 1-2 glas husets vin/öl/läsk/juice, vatten och kaffe
 • dricks till lokalguide, chaufför med flera
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 2.150:-              

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.     

Mer information

Vi erbjuder öppet köp t o m 27/8 2021
För att ni ska känna er trygga med att boka en resa under rådande omständigheter erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften enligt nedan, och att den återbetalas om ni avbokar före ovan angivet öppet köp datum.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst Amadria Park

  Samling på Arlanda flygplats kl 07.10. Vi flyger via Köpenhamn till Split i Kroatien där vår buss väntar på oss. Vi följer den vackra kusten norrut i cirka en timme för att sedan checka in på det hotell som ska vara vårt hem under vistelsen i mellersta Dalmatien. Vårt hotell heter Hotel Ivan/Hotel Jure och ingår i Amadria Park, en unik resort utanför Sibenik som erbjuder en fantastisk miljö med en flera kilometer lång kustremsa längs Adriatiska havet. Inom det lummiga området finns fem hotell som alla har sin egen pool, flera caféer och restauranger där man kan slå sig ner en stund för något gott att äta eller dricka. Det finns även ett SPA med rymlig inomhuspool och många möjligheter till härliga havsbad! Vi är framme vid hotellet under eftermiddagen och har gott om tid att göra oss hemmastadda och lära känna omgivningarna. Efter incheckning kan man hämta en smörgås och något att dricka i baren och tidig kväll samlas vi igen för en välkomstdrink och middag.

 • Dag 2 Falkcenter i Dubrava, Sibenik

  Vi mjukstartar vistelsen i Kroatien med en ”egen” förmiddag, njut av hotellets fräscha frukostbuffé och varför inte lyxa till det med ett glas bubbel som start på dagen! Lär känna Amadria Park på egen hand och i egen takt eller följ med på vår gemensamma ”orienterings-runda”. Var man än befinner sig så imponeras man av hur rent och välskött det är.

  Senare på eftermiddagen möter vi vår svensktalande guide och beger vi oss med buss inåt landet, till byn Dubrava. I området kring Sibenik har 222 fågelarter sina boningar och här finns Kroatiens enda falkcentrum. Det är intressant att höra om arbetet man gör på centret för att föda upp och hjälpa skadade rovfåglar. Man är noga med att poängtera att fåglarna inte är till för turisterna utan tvärtom, det är fåglarnas villkor som gäller. Efter besöket på falkcentret beger vi oss vidare till vår närmsta stad Sibenik och vi promenerar genom gamla stan till vår restaurang som ligger granne med den mäktiga katedralen. En alldeles speciell känsla brukar infinna sig under kvällen och det är magiskt när mörkret lägger sig över staden!  

 • Dag 3 Ledig dag

  Denna dag spenderas efter eget tycke och smak. Kanske en promenad, sol och bad eller en skön behandling i Amadria Parks eget SPA, vilket vi varmt rekommenderar! Det finns även en buss som trafikerar sträckan mellan hotellet och Sibenik, ifall man vill fortsätta att strosa runt i stadens gränder, eller ta sig upp till en av fästningarna som vaktar över staden.

  Middag serveras denna kväll på vårt hotell.

 • Dag 4 Båttur i Sibeniks övärld

  Idag väntar Adriatiska havets lugna och kristallklara vatten. Tillsammans med vår svensktalande lokalguide besöker vi med båt två av öarna i Sibeniks övärld. En övärld som består av inte mindre än 240 små öar och skär, var och en med sin egen historia. Man slås av att allt är så oexploaterat, lugnt och oförstört – en härlig känsla!

  De skickligaste korallfiskarna i Adriatiska havet hittar man på ön Zlarin och den ö som är känd för sina tvättsvampdykare heter Krapanj. Krapanj är också den lägst belägna ön i hela Kroatien. Under dagen äter vi även lunch ombord på båten. Vi är tillbaka vid hotellet på eftermiddagen och det finns gott om tid att göra vad man själv önskar en stund. Kanske lockar det med en promenad längs med havet, eller ett uppfriskande dopp? Gemensam middag väntar senare under kvällen.

 • Dag 5 Ledig förmiddag, Skradin, besök hos vinmakare

  Första delen av dagen är helt öppen för egna aktiviteter. Vill du se mer av mysiga Sibenik, vår närmsta stad, erbjuder vi en transfer med vår egen privata buss från hotellet till Sibeniks centrum på förmiddagen. Förutom att Sibenik är trevlig att strosa omkring i så är den kanske mest känd för sin katedral från 1400-talet. St Jakobskatedralen finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista och anses vara den vackraste kyrkobyggnaden i Kroatien. Kom ihåg att observera den unika stilkombinationen av gotik och renässans samt det särpräglade byggnadssättet med stora stenblock.

  En trevlig eftermiddagen väntar oss då vi beger oss till området kring mysiga Skradin. Vi börjar med ett besök hos en mycket duktig vinmakare. Här provar vi både viner och olivolja innan vi avslutar dagen i Skradin med middag. Vi kan lova en härlig och välsmakade eftermiddag i kulturminnesmärkta omgivningar.  

 • Dag 6 Ledig dag

  Dagen är till egna aktiviteter eller så kan du välja att följa med vår lokala guide på en lättare vandring i närområdet. Vi avslutar dagen tillsammans med en middagsutflykt. I en charmig, enkel och genuin miljö äter vi en god hemlagad middag med tillhörande dryck.  

 • Dag 7 Besök på Farmers Market

  Vi avslutar vår vistelse i Kroatien med en riktigt härlig bondemarknad, en både roande och intressant upplevelse. här hittar du allt mellan himmel och jord. Vare sig du letar efter en sågklinga eller en örtmedicin, så har du kommit rätt! Farmers market i Zadvarje anordnas året runt på tisdagar, och är något du sent kommer att glömma. Vår guide förklarar och sedan finns gott om tid att gå runt och botanisera bland allt som erbjuds, från mat till nyttoprylar. Vi äter en gemensam lunch under dagen och provar bland annat soparnik, en lokal specialitet. Middag på hotellet.

 • Dag 8 Hemresa

  Efter en lugn morgon tar vi adjö av fina Amadria Park och beger oss mot Split flygplats. Efter oförglömliga dagar i mellersta Dalmatien är det så dags för hemresa. Vi flyger hem via Köpenhamn där vi byter plan, och landar på Arlanda vid 19.25-tiden.