Kroatien, solsemester och ”lite till” – Specialresor
Dalmatien / Kroatien

Kroatien, solsemester och ”lite till”

24 - 31 aug
Välkommen med till en av våra stora favoritdestinationer – Kroatien. Landet som bjuder på en storslagen natur, tusen öar och rika traditioner men framför allt hjärtliga människor. Vår resa ”solsemester och lite till” erbjuder dig ett boende med havet och stranden utanför dörren och ett fåtal handplockade utflykter. Ett ”lagom” innehåll där fokus ligger på att hinna njuta!

Avgång

24 augusti 2022

Från

Arlanda

Reslängd

8 dagar

Pris

11 970 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda - Split tur och retur inklusive
 • bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • sju övernattningar i dubbelrum inklusive turistskatt
 • busstransfer flygplatsen – hotellet tur och retur
 • svensktalande lokalguide på alla utflykter
 • båtutflykt dag 2; inkl lunch, entré museum och musslor med vin
 • bussutflykt dag 4; besök Falkcentret i Dubrava inkl ett glas hemlagad dryck (alkoholfritt)
 • besök olivoljeproducent med provsmakning/tilltugg samt middag
 • sju frukostar
 • två middagar på hotellet/Amadria Park dag 1 och 7 (varav en buffé)
 • till i resan ingående måltider ingår följande måltidsdryck;1 glas husets vin (0,10l)/1 öl (0,33l)/läsk (0,20l) samt vatten (0,33l) och kaffe
 • dricks till lokalguide, chaufför med flera
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 2.850:-    

Tillägg för utfylt till Krka Nationalpark inkl lunch (min 20 st): 950:-         

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.     

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här.

Program

 • Dag 1 Ankomst Amadria Park

  Samling på Arlanda flygplats kl 08.00. Resan går med Scandinavian Airlines, och vi flyger direkt till Split i Kroatien. Vid ankomst väntar buss och vår lokala guide för att ta oss längs den vackra kusten norrut i cirka en timme till det hotell som ska vara vårt hem i mellersta Dalmatien. Vi bor på fina Hotel Ivan som ingår i Amadria Park, en unik resort utanför Sibenik som erbjuder en fantastisk miljö med en flera kilometer lång kustremsa längs Adriatiska havet. Inom det lummiga området finns fem hotell som alla har sin egen pool, flera caféer och restauranger där man kan slå sig ner en stund för något gott att äta eller dricka. Det finns även ett SPA med rymlig inomhuspool och många möjligheter till härliga havsbad. Vi är framme vid hotellet under eftermiddagen och har gott om tid att göra oss hemmastadda och lära känna omgivningarna. Lite senare på kvällen bjuds det på en välkomstdrink och middag.

 • Dag 2 Båttur i Sibeniks övärld och rundtur i Sibenik

  För en skön start på vistelsen gör vi en båttur på Adriatiska havets lugna och kristallklara vatten. Tillsammans med svensktalande lokalguide besöker vi en av öarna i Sibeniks övärld. En övärld som består av inte mindre än 240 små öar och skär, var och en med sin egen historia. Man slås av att allt är så oexploaterat, lugnt och oförstört – en härlig känsla!

  Lunch serveras på båten innan vi lägger till vid Sibenik, den stad som ligger närmast vårt hotell. Stadens katedral från 1400-talet, St Jakobskatedralen, finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista och anses vara den vackraste kyrkobyggnaden i Kroatien. Observera den unika stilkombinationen av gotik och renässans samt det särpräglade byggnadssättet med stora stenblock. Vår guide visar runt bland de stenbelagda gränderna och berättar om den intressanta historien. Kanske ger det mersmak för senare besök på egen hand, här finns många trevliga restauranger, och att strosa längs hamnpromenaden på kvällen är magiskt! Innan utflykten avslutas lägger vi även till vid en musselfarm för att få smaka på nyupptagna musslor, smakar ljuvligt med ett lokalt vitt vin.

 • Dag 3 Fri dag

  Inget gemensamt program. Tid för sol, bad och promenader i den fina omgivningen! Njut av hotellets fräscha frukostbuffé och varför inte lyxa till det med ett glas bubbel som start på dagen.

 • Dag 4 Dubrava falkcenter och Primosten

  Vi börjar dagen med besök till Kroatiens enda falkcentrum som finns i utkanten av den lilla byn Dubrava, en kort busstur från hotellet. Vi får höra om det viktiga arbetet man gör på centret för att ta hand om och hjälpa skadade rovfåglar tillbaka till det naturliga habitatet.

  Vi fortsätter dagen med att besöka en liten och engagerad ekologisk olivoljeproducent. Vi får höra hans berättelse, smaka produkterna och promenera bland odlingarna. Många av dessa har legat i träda och har på senare år genomgått en form av pånyttfödelse. Nya olivgårdar dyker upp varje år, unga experter vinner både inhemska och internationella priser. De bästa olivoljorna i Kroatien kännetecknas av att de härstammar från små olivgårdar där varje träd tas om hand med kärlek och omsorg. Vissa seder, som att tvätta oliverna i havet, gör den kroatiska olivoljan ännu mer speciell. Dagen avslutas i området kring Primosten, en liten fin kustby mellan Sibenik och Split. Vi promenerar genom Primosten, med sin pittoreska stadskärna, och har tid för kaffe eller något annat läskande. Dagen avslutas med middag på en gård där det dukas upp traditionella smaker.

 • Dag 5 Fri dag

  Inget gemensamt program.

 • Dag 6 Fri dag

  Inget gemensamt program.

  Tillval: Möjlighet finns att följa med på en heldagsutflykt till Krka Nationalpark. Parken inrättades 1985 och omfattar ett område på 142 kvadratkilometer, med bland annat flertalet imponerande vattenfall. Vi tar oss med båt till Skradinski Buk, ett mäktigt vattenfall som forsar ned från 45 meters höjd över 17 avsatser, något av det mest praktfulla som den kroatiska naturen har att erbjuda. Nationalparkens flora och fauna är varierande och det kan man se på nära håll genom att delta i en gemensam promenad alternativt spenderar man tiden i nationalparken efter eget önskemål. En riklig lunch dukas upp under bar himmel i parken innan det är dags att återvända med båt till Amadria Park.

 • Dag 7 Fri dag

  Inget gemensamt program. Tid för sol, bad och promenader i den fina omgivningen!
  En gemensam avskedsmiddag på fina Amadria Park avslutar vår vistelse i Dalmatien.

 • Dag 8 Hemresa

  Lugn morgon därefter transfer till flygplatsen för hemresan. Vi landar på Arlanda ca kl 16.40.