Gruppresa till Tallinn | Specialresor
Tallinn / Estland

Underbar spa-helg i Estland

29 nov - 2 dec
Längtar du efter en paus innan julstressen tar över? Vi har den perfekta lösningen för dig – en underbar SPAhelg i Estland följt av julshopping i Tallinn. Vårt utvalda spahotell ligger bara 45 minuter utanför Tallinn, omgivet av vacker natur. Här kan du verkligen koppla av och ladda batterierna innan julen närmar sig. Njut av lyxiga spa-behandlingar och upplev lugnet i denna fridfulla miljö. Men det blir ännu bättre! Efter din avkopplande helg har du chansen att utforska Tallinns medeltida charm och delta i julshoppingen bland de pittoreska gatorna och butikerna. Ge dig själv den ultimata presenten med en oförglömlig SPA-upplevelse och en stämningsfull julhelg i Estland. Boka nu och ge dig själv något att se fram emot!

Avgång

29 november 2024

Från

Arlanda

Reslängd

4 dagar

Pris

9 990 SEK

Ingår i resan

 • Flygresa Arlanda- Tallinn tur och retur, flygskatter
  och avgifter samt incheckat bagage
 • tre övernattningar i vald rumskategori
 • vatten- och bastucenter
 • gym
 • yoga
 • buss
 • svensktalande guide från flygplatsen till LaSpa
 • buss från LaSpa till Tallinn/flygplatsen
 • guidad promenad med svensktalande guide i Tallinn
 • tre frukostar
 • tre middagar varav en 3-rätters på Wicca och två 2-rätters på Mänd
  (måltidsdryck ingår ej)
 • ett glöggmingel med dryck och snacks
 • dricks till guide och chaufför
 • resegaranti
 • färdledare från Specialresor

Tillval

Tillägg för enkelrum, 3 nätter: 2.280:-

Behandlingar och besök till Arvo Pärt Centret - bokas och betalas på plats

Mer information

Se över ditt reseskydd. Avbeställningsskydd och reseförsäkring ingår inte i resans pris.

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Läs programmet här

Program

 • Dag 1 Avresa till Laulasmaa-området

  Samling på Arlanda flygplats kl 12.00. Direktflyg till Tallinn med ankomst sen eftermiddag. Buss hämtar och en svensktalande guide möter upp för att ta oss med söderut, till Laulasmaa-området vid Östersjökusten. Ett område som erbjuder en harmonisk mix av naturlig skönhet, avkoppling och närhet till både strand och stad. Vi checkar in på vår populära spaanläggning, LaSpa, som lockar besökare året runt med sitt lugnande och avslappnande utbud. Dagen avslutas med middag i hotellets Mänd restaurang.

 • Dag 2 Ladda batteriet och slappna av

  Börja dagen med en uppfriskande morgonpromenad i de fina omgivningarna. LaSpa ligger bara 100 meter från den privata stranden och Östersjön, perfekt för dig som gärna vinterbadar eller varför inte prova för första gången. Vill du
  promenera finns det flera fina vandringsleder i skogsmilj eller längs stranden, välj mellan 3,5, 5, 6 eller 7 kilometer. Hotellet har ett rymligt ”vatten- och bastucenter” med sex olika pooler och ungefär lika många bastuvarianter. Vad sägs om ett japanskt bad eller en vedeldad utomhusbastu. Träna så mycket, eller lite, du vill i det välutrustade gymmet och för den som vill utöva yoga så ingår även det i priset. I det mycket fräscha och nya ”Naudi LaSpa Wellness” erbjuds både healing och skönhetsbehandlingar. Man använder enbart naturliga komponenter. Du bokar och betalar själv din behandling på LaSpas hemsida, se länk längre bak i programmet. Dagen avslutas med en äkta estnisk middagsupplevelse med 100% lokalproducerade råvaror, i hotellets Wicci restaurang.

 • Dag 3 Lugn dag med gemensamt glöggmingel

  Förmiddag och lunch spenderas efter eget tycke och smak.
  • Tillval: Är du intresserad av kultur och musik kan du efter lunch följa med på en promenad till Arvo Pärt Centret som är en kulturell institution belägen i Laulasmaa, Estland. Centret grundades för att hedra och främja arvet och musiken av den välkända estniska tonsättaren Arvo Pärt. Känd för sin banbrytande och spirituella musik inom den moderna klassiska genren. Arvo Pärt Centret är ett viktigt kulturellt och musikaliskt nav i Estland och lockar besökare från hela världen som är intresserade av att utforska och uppleva den unika konstnärliga världen av Arvo Pärt. Guidning sker på engelska och du bestämmer på plats ifall du vill gå med.
  Under eftermiddagen bjuds det in till ett glöggmingel i hotellets Tipi-tält. Dagen avslutas med middag i hotellets Mänd restaurang.

 • Dag 4 Mot Tallinn

  Önskad morgonaktivitet och frukost. Utcheckning sker vid 10-tiden, då vi blir hämtade av egen buss. Trots sin naturnära känsla ligger Laulasmaa bara cirka 30 kilometer från Tallinn, så vi tar oss snabbt till en livlig stadsmiljö. Vi börjar med en kort guidad ”orienteringsrunda” och därefter finns tid att besöka ”Tallinns jöuluturg”, Tallinns julmarknad. En förtrollande och stämningsfull tradition som lockar både turister och lokalbefolkning till det vackra Rådhustorget i Gamla stan. Omgiven av medeltida byggnader är det en perfekt plats för julstämning och unika julklappar. Njut av glögg, traditionell estnisk mat och sötsaker, botanisera bland handgjorda produkter och hantverk som stickade plagg, keramik, smycken och mycket mera. Att besöka denna marknad är ett utmärkt sätt att uppleva den estniska kulturen och julandan på ett minnesvärt sätt. Samling för transfer till flygplatsen sker vid 16.30-tiden.