Lekebergs Sparbank-Kroatien – Specialresor
Kroatien / Kroatien

Lekebergs Sparbanks kundresa till Kroatien

24 - 31 aug
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset!

Välkommen med till en av våra stora favoritdestinationer – Kroatien. Landet som bjuder på en storslagen natur, tusen öar och rika traditioner men framför allt hjärtliga människor. Vår resa erbjuder dig ett boende med havet utanför dörren och handplockade utflykter. Ett ”lagom” innehåll där fokus ligger på att hinna njuta av det vi ser och upplever, eller blir serverade i glaset och på tallriken. Garanterat ett minne för livet!

Avgång

24 augusti 2022

Från

Arlanda

Reslängd

8 dagar

Pris

16 670 SEK

Ingår i resan

 • busstransfer Fjugesta, Vintrosa, Örebro - Arlanda flygplats tur och retur
 • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda - Split tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • buss- och båtresor enligt programmet i Kroatien
 • sju övernattningar i dubbelrum inklusive turistskatt
 • utflykter med svensktalande lokalguide dag 3, 4, 5 och 6
 • entré till Krka Nationalpark
 • besök Falkcentret i Dubrava inklusive ett glas hemlagad dryck (alkoholfritt)
 • besök gården Baculov Dvor
 • en busstransfer hotellet-Sibenik centrum tur och retur
 • whispers (hörsnäckor vid utflykter)
 • sju frukostar
 • en smörgås med dryck (t ex öl, vin, läsk eller kaffe) efter ankomst hotellet dag 1
 • tre luncher; en "båtlunch", en i Trogir och en i Krka Nationalpark
 • sju middagar; fyra på Amadria Park och tre på lokala restauranger/gårdar
 • måltidsdryck i Kroatien; 1 glas husets vin/öl/läsk/juice, vatten och kaffe
 • vatten och smörgås under bussresan hem till Fjugesta
 • dricks till lokalguide, chaufför med flera
 • färdledare från Specialresor samt en sjuksköterska
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Tillägg för enkelrum i 7 nätter: 2.850:-

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Mer information

För att följa med på resan krävs att du är fullvaccinerad och kan uppvisa EU:s covidbevis vid avresa.

Vi erbjuder öppet köp t o m 1 juni 2022

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här.

Program Program Kroatien

 • Dag 1 Avresa och Hotel Ivan

  Avresa mycket tidig morgon från Fjugesta, Vintrosa och Örebro. Resan går med buss, utan stopp, till Arlanda flygplats varifrån vi flyger med Scandinavian Airlines direkt till Split i Kroatien. Efter cirka två och en halv timme i luften landar vi i Split där vår buss väntar på oss. Vi följer den vackra kusten norrut i cirka en timme för att sedan checka in på det hotell som ska vara vårt hem och vår utgångspunkt för många intressanta och ”oväntade” utflykter i mellersta Dalmatien. Vårt hotell heter Hotel Ivan och ingår i Amadria Park, en unik resort utanför Sibenik som erbjuder en fantastisk miljö med en flera kilometer lång kustremsa längs Adriatiska havet. Inom det lummiga området finns fem hotell som alla har sin egen pool, flera caféer och restauranger där man kan slå sig ner en stund för något gott att äta eller dricka. Det finns även ett SPA med rymlig inomhuspool och många möjligheter till härliga havsbad! Vi är framme vid hotellet under eftermiddagen och har gott om tid att göra oss hemmastadda och lära känna omgivningarna. Efter incheckning kan man hämta en smörgås och något att dricka i baren och tidig kväll samlas vi igen för en välkomstdrink och middag.

 • Dag 2 Falkcentrum i Dubrava

  Vi mjukstartar vistelsen i Kroatien med en ”egen” förmiddag, njut av hotellets fräscha frukostbuffé och varför inte lyxa till det med ett glas bubbel som start på dagen! Lär känna Amadria Park på egen hand och i egen takt eller följ med på vår gemensamma ”orienterings-runda”. Var man än befinner sig så imponeras man av hur rent och välskött det är.

  Senare på eftermiddagen beger vi oss med buss inåt landet, till byn Dubrava. I området kring Sibenik har 222 fågelarter sina boningar och här finns Kroatiens enda falkcentrum. Det är intressant att höra om arbetet man gör på centret för att föda upp och hjälpa skadade rovfåglar. Man är noga med att poängtera att fåglarna inte är till för turisterna utan tvärtom, det är fåglarnas villkor som gäller. Efter besöket på falkcentret beger vi oss vidare för att äta en gemensam middag. Under lättsamma former lär vi oss mer om kroatiska traditioner. Vi vågar lova en trevlig kväll!

 • Dag 3 Båttur i Sibeniks övärld

  Idag väntar Adriatiska havets lugna och kristallklara vatten. Tillsammans med vår svensktalande lokalguide besöker vi med båt två av öarna i Sibeniks övärld. En övärld som består av inte mindre än 240 små öar och skär, var och en med sin egen historia. Man slås av att allt är så oexploaterat, lugnt och oförstört – en härlig känsla!

  De skickligaste korallfiskarna i Adriatiska havet hittar man på ön Zlarin och den ö som är känd för sina tvättsvampdykare heter Krapanj. Krapanj är också den lägst belägna ön i hela Kroatien. Under dagen äter vi även lunch ombord på båten. Vi är tillbaka vid hotellet på eftermiddagen och det finns gott om tid att göra vad man själv önskar en stund. Kanske lockar det med en promenad längs med havet, eller ett uppfriskande dopp? Gemensam middag väntar senare under kvällen.

 • Dag 4 Trogir och Baculov Dvor

  Denna förmiddag kan spenderas efter eget tycke och smak. Kanske sol och bad eller en skön behandling i Amadria Parks eget SPA, vilket vi varmt rekommenderar! Vid lunchtid samlas vi för att åka till intressanta Trogir, en harmonisk liten stad med rik historia. En ö-stad, som påminner om en flytande borg med sin berömda skans och sitt vakttorn. Stadens kärna är infört i UNESCO:s lista över skyddade kulturarv. Gatorna är bilfria och det finns gott om kaféer och små butiker. Vi börjar besöket i Trogir med en härlig lunch som går i havets tecken. Därefter väntar en guidad promenad genom Trogirs smala gränder tillsammans med vår kunniga lokalguide. Efter lite tid på egen hand åker vi vidare mot Primosten och Baculov Dvor, där en lokal familj har öppnat sitt hem för att visa hur man en gång i tiden levde och arbetade. I en charmig, enkel och genuin miljö äter vi en god hemlagad middag och smakar det lokala rödvinet Babic. 

 • Dag 5 Krka Nationalpark

  Idag väntar en heldagsutflykt till Krka Nationalpark. Vi åker båt till Krka och passerar längs vägen bland annat St Nikolausfortet som ligger vid havsinloppet till Sibenik. Vi fortsätter genom Sibenik kanal och får en panoramavy över Sibenik, därefter färdas vi vidare på olika vattenvägar mot Krka Nationalpark. Parken inrättades 1985 och omfattar ett område på 142 kvadratkilometer, med bland annat flertalet imponerande vattenfall. Vår båt stannar vid Skradinski Buk, ett mäktigt vattenfall som forsar ned från 45 meters höjd över 17 avsatser, något av det mest praktfulla som den kroatiska naturen har att erbjuda. Nationalparkens flora och fauna är varierande och det kan man se på nära håll genom att delta i en gemensam promenad i parken. Vill man ha det lugnt och skönt kan man spendera tiden i nationalparken efter eget önskemål. En riklig lunch dukas upp under bar himmel i parken innan det är dags att återvända med båt till Amadria Park. Middag serveras denna kväll på vårt hotell.

 • Dag 6 Split

  Idag ska vi bege oss till Kroatiens andra stad och kronjuvelen i mellersta Dalmatien - Split. Splits historiska kärna intar även den en självskriven plats på UNESCO:s världsarvslista. Staden anlades av den romerska kejsaren Diocletianus år 300 e Kr. Imponerande är att det redan då fanns rinnande vatten och avlopp. Diocletianus residens har i alla år lyckats överleva de historiska skiftningarna och blivit intimt sammanflätad med staden. Residenset utgör stadens historiska kärna, fylld med sagolika stenpalats. Vår lokala guide tar oss med på en guidad promenad, därefter finns tid att strosa runt på egen hand. Vi kan rekommendera ett besök på den ”gröna marknaden” eller att slå sig ner vid ett kafé på strandpromenaden! Lunch på egen hand i Split och alternativen är många, kanske vågar man prova ett ”hål i väggen”… Efter en intressant dag i Split återvänder vi med bussen till vårt hotell. Kvällen bjuder på en gemensam middag i fin miljö.

 • Dag 7 Fri dag

  För att smälta alla intryck behövs en ”ledig” dag, helt öppen för egna aktiviteter. Vissa väljer att ta det lugnt och bara njuta av det fina området vi bor på! Andra väljer att på förmiddagen åka med vår egen privata buss från hotellet till Sibenik centrum tur och retur. I Sibenik, som är en lagom stor stad, är det trevligt att gå omkring bland gator och torg. Staden är mest känd för sin katedral från 1400-talet. St Jakobskatedralen finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista och anses vara den vackraste kyrkobyggnaden i Kroatien. Kom ihåg att observera den unika stilkombinationen av gotik och renässans samt det särpräglade byggnadssättet med stora stenblock. Väljer man att åka till Sibenik på förmiddagen så har man ändå tid på eftermiddagen att njuta av allt som Amadria Park erbjuder! Vid 18-tiden åker vi alla gemensamt till Sibenik för att äta middag. Vi promenerar genom gamla stan till vår restaurang som ligger granne med den mäktiga katedralen. En alldeles speciell känsla brukar infinna sig under kvällen och det är magiskt när mörkret lägger sig över staden.  

 • Dag 8 Hemresa

  Efter en lugn morgon och oförglömliga dagar på Amadria Park i mellersta Dalmatien är det så dags för hemresa. Buss väntar på Arlanda flygplats för hemfärd och på bussen finns lite färdkost i form av vatten och en smörgås. Vi beräknar att vara tillbaka i Örebro vid 19.45-tiden, därefter i Vintrosa och Fjugesta.