Maggioresjön – Specialresor
Maggioresjön / Italien

Maggioresjön - helt magisk!

29 sep - 4 okt Full­bokad
Välkommen med till den kanske vackraste av de norditalienska sjöarna!
Vid Lago Maggiore råder ett härligt lugn, och längs den otroliga kustlinjen samsas hotell och villor med charmiga små medeltidsbyar, mysiga fiskelägen, exotiska trädgårdar och bländande vyer. Konstigt nog lite av en förbisedd juvel i Italien. Vi bor kungligt, som det sig bör i dessa magiska omgivningar,
i tjusiga Baveno/Stresa. Här har vi en perfekt utgångspunkt för resans handplockade utflykter som genomförs tillsammans med en kunnig och svensktalande lokalguide. Avresa från Landvetter. Vi reser i mindre grupp med max 20 deltagare.
Vill du resa från Kastrup - kontakta oss på 054- 18 89 00.

Avgång

29 september 2023

Från

Landvetter

Reslängd

6 dagar

Pris

19 390 SEK

Ingår i resan

 • bussanslutning Skärhamn, Kållekärr och Stenungsund-Landvetter tur och retur
 • flygresa med Scandinavian Airlines, Landvetter – Kastrup - Milano tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • bussresor enligt programmet i Italien
 • fem övernattningar i dubbelrum
 • italiensk turistskatt
 • utflykter med svensktalande lokalguide 1-5
 • båttur till Borromeiska öarna samt entré till trädgården och palatset på Isola Bella
 • båtbiljett och inträde till botaniska trädgården Villa Taranto
 •  guidad promenad i Milano
 • besök i ostkällare med lättare provsmakningslunch
 • fem frukostar
 • en enklare kvällsmåltid samt tre 3-rätters middagar
 • måltidsdryck; 1/3 flaska husets vin/öl/läsk/juice, vatten och kaffe (oftast espresso)
 •  whispers (hörsnäcka) vid utflykter
 • dricks till lokalguide, chaufför med flera
 •  resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 2.320:-

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst Stresa/Baveno

  Avresa med buss till Landvetter flygplats från Skärhamn, Kållekärr och Stenungsund sen förmiddag/tidig lunchtid. Eller anslutning direkt på Landvetter flygplats kl. 13.30. Vi flyger med Scandinavian Airlines till Milano med mellanlandning på Kastrup. Vid 19-tiden landar vi och möts av vår svensktalande guide som tar oss med till Baveno/Stresa, vår utgångspunkt för många intressanta utflykter. Lättare måltid på trevlig restaurant innan vi ankommer vårt anrika hotell vid 22-tiden.

   

 • Dag 2 Borromeiska öarna

  En fin förmiddag väntar oss vår första utflyktsdag, vi ska ge oss ut på en kortare båttur på Maggioresjön för att bekanta oss med de Borromeiska öarna. Vi styr mot den mest berömda ön, Isola Bella, och besöker det pampiga palatset byggt i barockstil och dess fina trädgård. Tack vara det mikroklimat som här råder kan vi njuta av exotiska träd, växter och säsongens blommor. Vi rekommenderar att man kopplar på alla sina sinnen! Innan det är dags för lite ”egentid” tar vi oss gemensamt över till den pittoreska ön Isola dei Pescatori. Ön har hela tjugofem fast bosatta och har en lång och gedigen tradition av fiske och dessutom många inbjudande serveringar. Så nu är valet ditt! Kanske väljer du att stanna kvar här och hitta ett trevligt lunchställe, eller kanske du även vill besöka den sista av öarna, Isola Madre. Också denna ö lockar med ett historiskt palats och en av Italiens äldsta och mest välbevarad botaniska trädgårdar. Vill man i stället åka tillbaka till fastlandet finns mängder av mysiga små gränder och pampiga byggnader, allt vackert inramat av Maggioresjön och de mäktiga alperna i bakgrunden. Kvällens middag serveras på en restaurang i Stresa, huvudorten på denna sida av sjön. En livlig by med mysiga gränder, butiker, restauranger och caféer.

 • Dag 3 Villa Taranto, Verbania

  I dag tar vi oss tvärs över bukten till staden Verbania och Europas största botaniska trädgård, Villa Taranto. Trädgården har en speciell charm under hösten, lövverket skapar en färgsprakande show med nyanser av gult, brunt, rött och orange. Även en dahlia utställning kan beskådas. Denna dekorativa blomma blommor till långt in i oktober och trädgården kan skylta med nästan 350 olika sorter. Resten av dagen är till eget förfogande. Vill man stanna kvar och utforska Verbania så går det alldeles utmärkt, man tar sig enkelt hem till hotellet igen med färjan som går mellan byarna vid sjön. Middag serveras på lokal restaurang.

 • Dag 4 Ostbesök och Milano

  Idag står Italiens trendigaste stad, Milano på tur. Passande nog finns en trevlig ostkällare längs vägen. Italien är som bekant vida känt för sina ostar och i Piemonteregionen som vi befinner oss, framställs riktig goda get- och fårostar. Något vi kommer att få prova på under en lättare ostprovningslunch. Mätta och belåtna är vi redo att upptäcka Italiens näst största och en av Europas hetaste modestäder. Vår guide tar oss med på en promenad genom de mest centrala delarna av Milano innan vi får möjlighet att upptäcka staden på egen hand. Domkyrkan, Galleria Vittorio Emanuele och operahuset La Scala är bara några av många intressanta sevärdheter i Milano. Under kvällen äter vi en gemensam middag i det charmiga kanalområdet Navigli, ett område med mycket folkliv och som skiljer sig mot övriga Milano på flera sätt. Hit går folk för att koppla av och umgås och det råder en avslappnad atmosfär som får dig att vilja stanna kvar! 

 • Dag 5 Ledig dag

  Idag är det ”egentid” på programmet, ett måste när man har så mycket fint runt omkring sig! Vi kan definitivt rekommendera en promenad längs Stresas fina promenadstråk vid utmed sjön. Eller strosa runt i själva byn och botanisera i smakupplevelser. Vi är ju i ett land med ett stort utbud av delikatesser och Stresa har små specialbutiker med ost, charkuterier, vin och mycket annat gott. Ett paradis för den matintresserade, och den matglade! Kvällen bjuder på en middag med utsikt över Maggioresjön, en passande avslutning på en härlig dag.

 • Dag 6 Hemresa

  Vi tar adjö av vårt hotell och Maggioresjön under morgonen. Efter oförglömliga dagar i norra Italien är det så dags för hemresa och vi beger oss mot Milano flygplats. Flygbolaget Scandinavian Airlines tar oss hem, via en mellanlandning på Kastrup, och vi landar på Landvetter flygplats vid 15-tiden där buss väntar. Åter i Stenungsund, Kållekärr och Skärhamn vid 17.30-tiden.