Marrakech / Marocko

Marockos bästa, Marrakech - Atlasbergen - Saharaöknen!

31 okt - 7 nov
Nyhet! Har du också drömt om att någon gång få uppleva det där som man ser på film? Följ då med oss till ”Sofias Marocko”. Sofia är vår svensktalande guide som tar med oss på vårt livs äventyr till ett helt annorlunda land inte alls långt hemifrån. Vi kommer att bo och lära känna Marrakechs Medina där torget Djema el fna är ett måste, likaså kommer bergskedjan Atlasbergen imponera. Slutligen kommer vi till Sahara och öknen! Vi skall bo i tält och känna på ökenlivet, fast med lite bekvämligheter. Följ med på en resa där det mesta ingår i priset, endast 10-15 platser.

Avgång

31 oktober 2024

Från

Arlanda

Reslängd

8 dagar

Pris

22 990 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Air France, Arlanda – Paris - Marrakech tur och retur, inklusive bagage
  (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 •  flygskatter och avgifter
 •  buss (24 säten) och jeep enligt programmet
 •  sju övernattningar på hotell/Riad i dubbelrum varav två på en camp i tält, *
 •  utflykter med svensktalande lokalguide enligt programmet
 •  guidad stadsvandring till torget Jemaa el-Fnaa, gamla medinan och soukerna i
  Marrakech, guide Sofia och en engelsktalande guide
 • Berber fika på campen, te, nötter och ev en kaka
 • entré och guidning på Atlas filmstudio
 • visning o guidning av dadelodlingar i oaserna, dag 3
 • kamel att rida, dag 4 och 5
 • kvällsunderhållning på campen av Berberfamiljen
 • sju frukostar, sex luncher, sju middagar
 • måltidsdryck; soft drinks/läsk och vatten. 2-3 middagar kommer att innehålla öl/vin och
  kaffe/te
 • dricks till busschaufför, lokalguide med flera
 • kombinerad färdledare och guide möter upp i Marrakech och finns med under hela resan i Marocko.
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg, 7 nätter: 4.100:-
*Obs, dag 4 och 5, när vi bor i tält kan det bli aktuellt att dela boende med flera personer, ett mindre tält för en person kan ordnas vid behov

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Mer information

Se över ditt Reseskydd - Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs program här

Program

 • Dag 1 Ankomst Marrakech

  Incheckning på Arlanda flygplats kl 04.30. Vi flyger via Paris till Marrakech med total flygtid på cirka sex till sju timmar. När vi landar vid 15.30-tiden möts vi av vår svensktalande lokala guide Sofia och buss. Vi checkar in på vår trevliga Riad, innanför murarna av staden. Efter att vi installerat oss äter vi en gemensam middag.

 • Dag 2 Upplev Marrakech

  Utvilade och alerta gör vi en stadsvandring med vår guide Sofia och en engelsktalande stadsguide, allt för att uppleva så mycket som möjligt. Vi beger oss direkt in i hetluften för att förföras och förvillas av Medinans mystiska labyrint av smala gränder och framför allt av Marrakech hjärta, torget Jemaa el-Fna. Torget, som finns med på listan över världsarv, ändrar karaktär efter dygnets timmar och här finns stadens bästa gratisunderhållning! Vi ser en salig och ”ljudlig” blandning av ”allt” och med all säkerhet kommer man därifrån med en lite kaosartad bild av det hela, men det är ju just det som gör Marrakech så annorlunda! Hennamålare, apor, ormtjusare, sagoberättare, ständigt närvarande böneutropare, åsnor, prutande handelsmän, diverse lukter och ljud… Allt samlat på och omkring detta torg som också utgör själva sinnebilden av Marrakech. Marocko är känt för sina skickliga hantverkare och man behöver inte gå långt i souken (marknaderna) för att inse vilka skatter som finns här! Handvävda textilier och mattor, lädervaror, vackert mönstrad keramik, träföremål, lampor, lyktor… Allt är äkta vara och producerat på plats i stadens verkstäder. För den som vill handla med sig något fint hem gäller det dock att kunna konsten att pruta!
   
  Lunch äter vi gemensamt och eftermiddagen blir till egen tid. Ett av två tips som Sofia hjälper till med är ett besök på Majorelle Garden som ligger i hjärtat av den moderna staden. Denna ”oas” är Marrakech mest berömda trädgård som anlades av franske målaren Jacques Majorelle och som köptes av den världsberömda modeskaparen Yves Saint Laurent i slutet av 70-talet. Ett annat tips är att prova på Haman, en viktig del av det marockanska vardagslivet, och en riktig djupskrubbning! -Och, inte att förglömma, vår trivsamma Riad har en liten pool som skulle kunna vara trevlig att prova. Dagen avslutas med en gemensam middag.

 • Dag 3 Atlasbergen

  Idag beger vi oss söder ut, upp och igenom Atlasbergen på vår väg till Agdz, första anhalten i Sahara. Att komma hit är som att resa till en annan värld, i en annan tid. Under resans gång kommer gör vi stopp på olika platser och vår guide Sofia har oändligt mycket att berätta för oss. Vi kommer att färdas genom de otroligt vackra Atlasbergen bl.a. bergspasset Tizi n´Tichka, 2233 mö.h. som är Marockos näst högsta topp och betagande vacker. Sofia kommer att berätta om Marockos stolta ursprungsbefolkning, berberna och kanske stannar vi till hos en familj och dricker te. Lunch äter vi på ett naturskönt ställe efter vägen. Vi räknar med att vara i Agdz tidig eftermiddag för att där checka in på hotellet. Efter att vi kommit i ordning går vi en guidad promenad i oaserna med dadelpalmer. Middag dukas upp på hotellet.

 • Dag 4 Merzouga och Sahara

  Efter en god frukost packar vi vår buss för att resa den sista etappen till Merzouga och Sahara! Väl framme i Merzouga äter vi lunch hemma hos Omar och hans familj. Därefter bär det av ut i öknen på kamelrygg till vårt camp som ligger i Erg Chebbi Sand Dunes! Campen som är en form av ”Glamping” är utrustad med all bekvämlighet som vi kan tänkas behöva, sängar, dusch och toalett. Campen ägs och drivs av Omars familj som är Berber. Efter en lång dags resa är det skönt att koppla av en stund innan middagen serveras i restaurangtältet. Mätta och belåtna och efter att ha beundrat den klara stjärnhimmeln drar vi oss tillbaka till våra sovplatser för att sova.

 • Dag 5 Kameler och solnedgång

  Efter en annorlunda natt äter vi frukost, bestående av lokala råvaror. Våra värdar passar upp på oss, så att alla har det bra. Och, kamelerna är sadlade och klara för dagen! Man kan välja att rida eller gå eller göra både och. Lunch och siesta blir det med nomaderna ute i det fria! Efter en otrolig dag på kamel återvänder vi till vår camp. Då bjuds det på berberfika, te, nötter och kanske någon kaka. Vi äter en god middag med en oslagbar solnedgång och kanske får vi möjlighet till en lektion på trumma och musikunderhållning framför brasan. Sista natten i tältet, sov gott!

 • Dag 6 Filmstudio Atlas

  På morgonen checkar vi ut, lastar bagaget i jeeparna för att sedan byta till vår buss som tar oss vidare till Ouarzazate. Här besöker vi den berömda filmstudion Atlas, inspelningsplats för många kända filmer; Cleopatra, Vikings, Prison Break, Game of Thrones med flera. Tack vare filmindustrin har Ouarzazate numera en ”högskola” som utbildar scenografer, ljudmixare, kostymmakare, sminkörer och annat som behövs för att spela in det dussintals internationella filmer som görs här årligen. Resan går vidare till Ait Ben Haddou där det också spelas in filmer. Vi övernattar på Auberge Azaddou Tamlalt där vi också äter middag.

 • Dag 7 Tillbaka i Marrakech

  Idag lämnar vi de vackra Atlasbergen för att avrunda vår resa i ”välbekanta” Marrakech, där vi spenderar sista natten på vår trevliga Riad. Kanske är det dags för ett Haman bad, Sofia ger tips på vart man skall gå? Gemensam avskedsmiddag på kvällen.

 • Dag 8 Hemresa

  Förmiddagen är till eget förfogande, passa på att köpa den där fina presenten som du funderat på. Efter en vecka i Marocko är alla i gruppen experter på att pruta och göra fina affärer! Vid lunchtid åker vi till Marrakech flygplats. Här tackar vi av vår nya vän, Sofia för en otroligt spännande och kul resa! Mellanlandningen sker i Paris och vi beräknas landa på Arlanda kl 22.40.

Färdledare

 • Sofia Hultin

  Guide & färdledare

  Sofia är i grunden lärare, men också massör, yogaläraren och researrangör. Sedan en tid tillbaka är hon bosatt Marocko, närmare bestämt i Essaouira. Sofia jobbar med att arrangera resor, främst ridresor längs kusten och Sahara, hon har en egen häst och det bästa med Marocko tycker hon är alla vänliga människor, klimatet och att det alltid finns nåt nytt att upptäcka.