Mat & vin i Provence 2023 – Specialresor
Provence / Frankrike

Mat & vin i Provence

24 - 28 apr 2023
Provence är doft och färg, och i april står mycket redan i full blom, en perfekt tid att besöka södra Frankrike. Vi bor i anrika påvestaden Avignon, som idag är en pulserande och charmig stad. Härifrån har vi nära till både Marseille med sina fisk- och skaldjurstraditioner, landsbygden med sin mångfald av lokalproducerat och till de kända vindistrikten i Rhônedalen. Vi besöker lokala entreprenörer, lagar mat tillsammans och njuter av den kunskap som vår guide har att förmedla om sin hembygd. Det kommer att handla om bland annat mat, dryck, kultur, konst och historia, i hjärtat av Provence. Vi reser i liten grupp, endast 25 deltagare.

Avgång

24 april 2023

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

17 970 SEK

Ingår i resan

 • flygresa Arlanda-Nice tur och retur, flygskatter och avgifter
 • 4 övernattningar i vald rums-kategori
 • guidade bussresor och besök i Frankrike enligt program
 • svensktalande lokalguide
 • 4 frukostar
 • 3 luncher varav en matlagningsaktivitet
 • 3 trerätters middagar
 • måltidsdryck (2 glas vin eller alkoholfri dryck)
 • dricks till guide och busschaufför
 • resegaranti och färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg 4 nätter: 2.610:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information 

på info@special-resor.se

Mer information

Endast 25 platser, så först till kvarn. 

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs mer här

Program

 • Dag 1 Ankomst och middag i Marseille

  - Transfer från flygplatsen i Nice till vårt boende i Avignon, med egen buss och vår svensktalande och mycket kunniga guide och ciceron Elisabeth Lecomte. Avignon är hennes hemstad sedan många år, och hon kommer att under kommande dagar att visa upp och berätta om sin stad, och sitt Provence. 
  - Vi stannar till för promenad och middag i de gamla hamn-kvarteren i Marseille, bouillabaissens födelsestad.

 • Dag 2 Matlagningslunch och Avignon

  - Förmiddagen spenderar vi tillsammans i Avignon, i ett trevligt kök lagar vi en fantastisk lunch tillsammans med vår franska ”chef”. Matlagningen varvas med både vinprovning och intressanta mattips. 
  - Under eftermiddagen bekantar vi oss med påvestaden Avignon, antingen med Elisabeth eller om man hellre vill, på egen hand. Avignon är både intressant och mysig stad rik på historia, kultur, konst och vacker arkitektur.
  - Middag på en av oss utvald restaurang i Avignon.

 • Dag 3 St. Remy, marknad och olivgårdsbesök

  - Vi beger oss med buss till den mysiga lilla byn St Remy. En dag i veckan har man här en provencalsk marknad. Det är en färgsprakande upplevelse med både mat och hantverk av kvalitet som visas upp i de olika stånden. Vårt fokus denna dag är främst på de provencalska delikatesserna.
  - Efter vår gemensamma runda på marknaden, finns tid att strosa runt på egen hand. Systrarna Anne & Magali välkomnar oss till sin olivgård, där de är femte generationen att driva gården. De visar stolt upp sina produkter, och bjuder oss på olika smakprov. När de berättar som sitt arbete på gården, märker man snabbt att de är både engagerade och nytänkande. 
  - Kvällen är till eget förfogande.

 • Dag 4 En dag i vinets tecken

  - En dag i vinets tecken. Vi befinner oss i Rhônedalen, en av Frankrikes främsta vindistrikt, som kan stoltsera med både Chateauneuf-du-Pape och Côte-du-Rhône viner. Dagen bjuder på en bussrundtur i dessa kända vindistrikt och en lunch med vinprovning.
  - "Egentid” under senare delen av eftermiddagen i Avignon.
  - Middag i Avignon, på en utvald restaurang men både god mat och mysiga lokaler.

   

 • Dag 5 Lumch vid havet, hemresa

  - Avresa från hotellet vid 9-tiden för färd mot Nice. Resan avslutas med fina vyer över Medelhavet. Innan vi är framme vid flygplatsen stannar vi till i Saint-Laurent-du-Var för en härlig lunch med havets läckerheter på menyn.