Milano / Italien

Milano -konst, mode & design

4 - 8 nov
Milano - modets huvudstad och en stad som ”doftar” italiensk design! Dessutom finns här konst och kultur i världsklass. Möjligheterna till inspiration är oändliga i denna stad. Våra lokala guider känner designstaden utan och innan och förutom att besöka de ”traditionella” områdena, besöker vi spännande showrooms och går på guidad modepromenad.

Även om Milano är känt för sitt hektiska affärsliv så finns det många trevliga kvarter med charm och lugn, några av de ska vi bekanta oss med. Staden med sin kompakta citykärna gör det lätt att ta sig runt, antingen till fots, med spårvagn eller med tunnelbana, vilket vi kommer att utnyttja under våra gemensamma aktiviteter. Vi bor centralt i trendiga och mysiga nöjesområdet Navigli

Vi har även satt av rikligt med egen tid och har massvis med förslag att fylla tiden med, oavsett om du är intresserad av mode, design, arkitektur eller konst. Begränsat antal platser, vi reser i mindre grupp. Avresa från Kastrup på förfrågan.

Avgång

4 november 2024

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

18 400 SEK

Ingår i resan

 • flygresa Arlanda- Milano tur och retur, inkl. bagage, flygskatter och avgifter
 • fyra övernattningar i vald rumskategori
 • guidade besök och promenader enligt program
 • 4 frukostar, 2 luncher och 1 middag inkl.1 glas vin/öl eller alkoholfri dryck
 • dricks till guider och busschaufför
 • resegaranti och svensktalande guide
 • färdledare från Specialresor.

Tillval

Tillägg enkelrum fyra nätter: 4.970:-
Tillägg 3-rätters middag inkl. 2 glas vin, vatten & kaffe: 990:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Avresa från Kastrup på förfrågan.

Mer information

Endast 25 platser, så först till kvarn. 

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Moderna Milano

  Ankomst Milano flygplats vid 12-tiden. Svensktalande guide möter upp och tar oss med egen buss in mot centrum. Längs med vägen stannar vi till för en enklare lunch samt kikar på de nya och moderna områderna av Milano, bland annat Bosco Verticale, höghusen som fokuserar på det gröna. Vi checkar in på vårt hotell, centralt belägen i trendiga och mysiga kanalområdet Navigli. Kvällen är till eget förfogande.

   

 • Dag 2 Klassiska Milano

  Tillsammans med vår guide besöker vi stadens tre juveler; Il Duomo, den mäktiga och vackra katedralen med sina 3000 statyer, La Scala, det världsberömda operahus och Galleria Vittorio Emanuele II, shoppinggallerian med sin fantastiska arkitektur och exklusiva modebutiker. 
  Lunch på egen hand och ledig eftermiddag. Vår färdledare och guide tipsar gärna.

  Mot tillägg erbjuds trerätters middag på mysiga restaurangen Officina 12 som är belägen alldeles intill vårt hotell vid kanalen. Restaurangen är även känd för sin välfyllda och trevliga ginbar.

 • Dag 3 Modestaden Milano

  Mode står i fokus under dagens promenad. Dagens guide, Johanna, har varit bosatt och verksam inom mode- och designbranschen i Milano i många år. Hon tar oss med till det berömde modekvarteret Quadrilatero della moda, men även till några av ”sina” guldkorn av favoritbutiker och designers.
  Gemensam pizzalunch i charmiga stadsdelen Brera, känd för både sina konstmuseer, konstgallerier och trendiga små butiker.
  Valfritt besök: Rosanna Orlandi, ett spännande och annorlunda designgalleri. 
  Läs mer på www.rossanaorlandi.com
  Resten av dagen och kvällen är fri för egna äventyr.

 • Dag 4 Designstaden Milano

  Idag väntar nya intressanta mode- och designbesök. Vi besöker ett showroom som visar det senaste inom möbeldesign och är ett populärt besök under den årliga designveckan i Milano. Vi gör ytterligare ett spännande modebesök innan vi avslutar och eftermiddagen är till eget förfogande.
  Gemensam avslutningsmiddag på en riktig ”klassiker”.

 • Dag 5 På återseende Milano

  Efter en lugn morgon checkar vi ut och reser med egen buss till flygplatsen. Direktflyg till Arlanda.