Andalusien / Spanien

Millas Malaga

6 - 9 dec
Följ med vår uppskattade svensktalande guide Milla och upptäck hennes Malaga. Helgen bjuder på storstadspuls i adventstid, passionerad flamencoshow, en dag på Andalusiska landsbygden med vandring och
besök på museum. Vi bor strategiskt centralt i hjärtat av Malaga, kan det bli bättre? Vänta inte med att boka, vi har endast 22 platser!

Avgång

6 december 2024

Från

Arlanda

Reslängd

4 dagar

Pris

11 990 SEK

Ingår i resan

 • flygresa Arlanda-Malaga tur och retur, flygskatter och avgifter samt incheckat bagage
 • tre övernattningar i vald rumskategori
 • svensktalande lokalguide/färdledare (Milla möter upp i Malaga)
 • buss- och utflykter, provningar, besök och entréer enligt program
 • tre frukostar, två luncher, en tapasmiddag, 1 glas öl/vin till middag
 • dricks till guide och chaufför, resegaranti från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg 3 nätter: 1.990:- 

Mer information

Endast 22 platser så först till kvarn!

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst Malaga, tapas & flamencoshow

  ·Ankomst till Malaga flygplats vid lunchtid, vår egen buss och guide Milla väntar och tar oss med in i en julpyntad stad, Malaga. 
  ·Vi stannar till vid en lokal restaurang där vi får möjlighet att prova på Malagas läckra specialiteter och smaker som kommer att föra oss direkt in i den andalusiska kulturen.
  ·Efter att ha njutit av den utsökta lunchen tar vi oss till vårt trevliga och centralt belägna hotell, där vi checkar in och gör oss i ordning inför kvällens äventyr. Milla visar vägen ut i en magisk promenad genom Malagas upplysta gator, som är fyllda med julglädje och festlig atmosfär.
  ·Kvällspromenaden kulminerar i en tapasmiddag och flamencoshow – en perfekt avslutning på vår första dag!

 • Dag 2 Caminito del Rey och ölprovning

  ·Efter frukost är det dags för ännu ett spännande äventyr med vår guide Milla. Vi kliver ombord på vår buss och beger oss norrut till den populära vandringsleden Caminito del Rey. Denna spektakulära stig är en dröm för äventyrslystna själar. För de som är redo att ta sig an utmaningen erbjuder vandringen en unik möjlighet att uppleva en två timmars promenad med stigningar i trappform, omgiven av vacker natur. För den höjdrädda finns det som alternativ att njuta av omgivningarna och koppla av med en espresso medan resten av gruppen utforskar leden.
  ·Efter vår äventyrliga utflykt tar vi oss till ett trendigt ölbryggeri där smakar vi på olika sorters öl, inklusive den populära Caminito del Rey-ölen, till det serveras lokala delikatesser för en förhöjd smakupplevelse.
  ·Lunchen intas på en charmig bodega där vi kopplar av en stund innan vi återvänder till Malaga.
  ·Kvällen lämnar vi öppen för egna önskemål, allt för att var och en skall kunna utforska Malagas kväll/nattliv själva.

   

 • Dag 3 Egna aktiviteter eller guidad konstbesök

  ·Söndagen är en dag för egna aktiviteter.
  ·För den konstintresserade erbjuds under dagen en valfri aktivitet. En guidad tur med Milla till prestigefyllda Museo Carmen Thyssen och en fascinerande resa genom konstens värld.
  Entré ca 17€ betalas på plats.
  ·Andra aktiviteter vi kan rekommendera:
  -Slottet Alcazaba: utforska denna imponerande moriska fästning och njut av dess rika historia och spektakulära utsikt över staden.
  -SPA-Hamman Al Andalus: koppla av och skäm bort dig själv med en dag på detta underbara hammam, där du kan njuta av olika behandlingar och uppleva traditionell andalusisk gästfrihet. www.malaga.hammamalandalus.com
  -Picassomuseet: upptäck det berömda konstnärliga arvet från en av världens mest kända konstnärer, Pablo Picasso, genom ett besök på hans museum.
  -Glöm inte heller att utforska julhandeln som är i full gång under denna söndag i advent, där du kan hitta unika presenter och känna av den festliga stämningen som genomsyrar staden. Oavsett hur du väljer att spendera din dag, se till att njuta av varje ögonblick och låt dig inspireras av atmosfären i Millas Malaga!

   

 • Dag 4 Hemresa

  ·Efter en lugn morgon och god frukost hinner du göra en sista rundtur på stan för att ta in de sista intrycken innan vi säger adjö till Malaga. Utcheckning från hotellet är kl 12.00, Milla möter upp och visar till bussen som tar dig till Malaga flygplats. På flygplatsen är det dags att ta farväl av alla nya vänner.