Valencia / Spanien

Valencia - en överraskande "doldis"

9 - 13 okt
Nyfiken på Valencia? Det var vi, och hittade en stad som sticker ut på många sätt! Staden imponerar på sina besökare med häftig arkitektur, djärv konst och en genuin matkultur. Det är paellans hemstad och risodlingar finns alldeles inpå stadsbebyggelsen. För övrigt finns här både charmiga gränder, vin- och tapasbarer, närhet till stränder och hav och allt som vi förknippar med spanska städer. År 2024 stoltserar staden med titeln European Green Capital.

Avgång

9 oktober 2024

Från

Landvetter

Reslängd

5 dagar

Pris

19 520 SEK

Ingår i resan

 • flygresa Landvetter-Alicante tur och retur
 • flygskatter och avgifter
 • fyra övernattningar i vald rumskategori
 • svensktalande lokalguide
 • utflykter, besök och entréer enligt program
 • fyra frukostar, en lunch, tre middagar, varav en tapasrunda
 • 2 glas vin/öl till måltiderna
 • dricks till guide och chaufför
 • resegaranti och färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrum, 4 nätter. SEK 3.470:-

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1

  ·Samling på Landvetter flygplats kl 14.00. 
  ·Vi flyger med SAS direkt till Alicante och landar vid 19.30.
  ·Transfer till hotellet med vår guide som ger en introduktion och berättar sådant som är bra att veta inför vår vistelse.
  ·Vi stannar till för middag i Alicante innan vid fortsätter norrut mot Valencia (ca 2 timmars resväg).
  ·Incheckning på vårt hotell i Valencia.

 • Dag 2

  ·Vi börjar dagens upptäcktsfärd med buss till Calatravas konst -och vetenskapsstad, Ciutat de les Arts i les Ciències. Här väntar oss ett ultramodernt byggnadskomplex som kommer att få dig att tappa hakan, och som är fyllt med kultur, konst och museer.
  ·Vi fortsätter till fots och besöker den fantastiskt charmiga och hippa stadsdelen El Carmen, där modern gatukonst smälter in i vacker kontrast med gotisk arkitektur. Mixen ger staden en unik och autentisk atmosfär. Vi besöker den världsarvsförklarade sidenbörsen från 1400-talet, La Lonja, den underbara modernistiska saluhallen El Mercado Central, vackra torg och mycket mer.
  ·Innan vi avslutar dagens utflykt, bjuds vi på den valenciska drycken Horchata gjord på tigernöt, och tilltugget Farton, sötsaken som man gärna doppar i drycken. Man ska lära känna en stad med alla sinnen!
  ·Lunch på egen hand och ledig eftermiddag för egna äventyr.
  ·På kvällen fortsätter vår upptäcktsfärd, men nu via magen, genom en informell och mycket spansk tapaspromenad.

 • Dag 3

  ·Strax utanför Valencia ligger den imponerande och överraskande naturparken Albufera som upptar mer än 21 000 hektar och är ett paradis för fåglar. Här finns Spaniens största naturliga sjö med ett stort system av kanaler, och det är här riset till den berömde paellan odlas. Vi åker ut på en båttur och får lära oss mer om paellan som självklart även utgör vår lunch, tillagad över öppen eld, allt enligt tradition. Det är något alldeles extra att äta paella på platsen där den ”föddes”. 
  ·Avslutningsvis stannar vi till i den lilla orten El Palmar, i hjärtat av naturparken. Vi kikar på de typiska husen ”barracas, och kanske handlar vi med oss lite paellaris.
  · Ledig kväll och middag på egen hand. Vår guide tipsar gärna och är givetvis behjälplig med att boka bord. Vår färdledare står till förfogande ifall någon vill ha middagssällskap.

 • Dag 4

  ·Idag utforskar vi den speciella park som omfamnar staden; uppbyggd på den gamla flodbädden efter floden Túria som blev omlagd pga översvämningar. Sedan 1980-talet har man här succesivt byggt upp rekreationsområden som parker, fotbollsplaner och annat. I dag är Túria-parken en av de största stadsparkerna i Spanien, med mer än nio kilometer fantastisk grönska. Vi promenerar i makligt tempo medan vår guide berättar om stadens miljötänk och inte minst planerna som är tänkta framöver, allt för att ge sina invånare en frisk och hälsosam stad att bo och leva i.
  ·Valencia är även känd för sin gatukonst och under förmiddagens promenad passerar vi flera häftiga konstverk i detta öppna museum på stadens gator.
  ·Avslutningsvis, innan en ledig eftermiddag, erbjuds ett valfritt besök på Museo de Bellas Artes, ett av Spaniens största museum. Museet är mest känt för sin stora samling verk av den berömda valencianska impressionisten Joaquín Sorolla.  
  ·Avslutningsmiddag på mysig restaurang.

 • Dag 5

  ·Utcheckning och avresa från hotellet efter en lugn morgon.
  ·Via kustvägen tar vi oss söderut och gör troligen ett stopp eller två innan vi anländer Alicante.
  · Guidad orientering, därefter ledig tid och lunch på egen hand i denna trevliga stad.
  ·Vårt flyg avgår vid 19-tiden och flyger direkt till Landvetter.