Nordea Private Banking - Konst , mat & vin i Provence – Specialresor
Provence / Frankrike

Konst, mat & vin i Provence

Följ med på en resa där det mesta ingår i priset, med max 25 deltagare.
En exklusivt framtagen resa till Provence under hösten, vilket är en perfekt tid att resa till södra Frankrike. Programmet innehåller konst kryddad med god mat, vin och färgstarka promenader. En härlig kompott som kittlar alla sinnen! I Provence ligger konstpärlorna på rad och många av de stora franska konstnärerna har anknytning hit, Chagall och van Gogh för att nämna ett par. Utbudet av samtidskonst och skulpturparker är stort, men även mat är en konstform i Frankrike, något vi ska praktisera under resan.

Avgång

19 september 2022

Från

Kastrup

Reslängd

5 dagar

Pris

20 930 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Norwegian, Kastrup – Nice tur och retur, inklusive bagage
  (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • resor med buss enligt programmet i Provence
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • utflykter med svensktalande lokalguide enligt programmet
 • matlagningsaktivitet och vinprovning i Avignon
 • guidad stadspromenad i Avignon  
 • guidad promenad i van Goghs fotspår, Saint-Rémy
 • inträde Carriere de Lumières
 • inträde, konstvandring och vinprovning på Chateau La Coste
 • whispers (hörsnäckor) vid utflykter med lokalguide dag 2-5
 • fyra frukostar
 • två 3-rätters lunch; en i samband med matlagningsaktivitet och en på Chateau la Coste
 • fyra 3-rätters middagar; tre i Avignon samt en i Roussillon
 • måltidsdryck; 1/2 flaska husets vin eller en öl/läsk samt bordsvatten och kaffe (oftast espresso)
 • dricks till lokalguide och chaufför
 • personal från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 2.680:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Mer information

Max antal deltagare: 25 

För att följa med på resan krävs att du är fullvaccinerad och kan uppvisa EU:s covidbevis vid avresa

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här

Program Program - Konst i Provence

 • Dag 1 Saint-Paul-de Vence, Avignon

  Samling på Kastrup flygplats kl 08.30. VI flyger direkt till Nice, där vår buss och svensktalande lokalguide väntar för att ta oss med västerut mot hjärtat av det vackra Provence. Vårt första stopp blir strax utanför Nice, i den charmiga byn Saint-Paul-de-Vence, Frankrikes kanske mest kända konstnärsby. Sedan en grupp impressionistiska målare upptäckte byn i början av 1900-talet, har den varit som en magnet för konstnärer och konstälskare. Förutom dess intressanta historia är byn även känd för sina många gallerier, utomhuskonst och museet Fondation Maeght, som vi besöker tillsammans med vår guide. Museet grundades av Aimé och Marguerite Maeght, ett visionärt par som var förläggare och konsthandlare, och Fondation Maeght anses vara Frankrikes kanske viktigaste konststiftelse och är bland världens ledande kulturinstitutioner inom modern och samtida konst. Under eftermiddagen bjuds något lätt att äta och dricka.

  Efter besöket fortsätter vi mot anrika Avignon där vi beräknar vara framme vid 21-tiden. Vi checkar in på Avignon Grand Hotel, och serveras en enklare måltid innan vi får oss en god natts sömn. Hotellet är centralt beläget, strax utanför den medeltida stadsmuren som omringar Avignons stadskärna, nära till shopping, gallerier och restauranger.

 • Dag 2 Avignon

  Förmiddagen ägnar vi oss åt en gemensam matlagningsaktivitet där vi tillsammans med vår franska ”chef” lagar en fantastisk måltid, som varvas med både vinprovning och intressanta mattips. Givetvis avslutas besöket med vår egenlagade lunch. Efter lunchen erbjuder vår guide att följa med på en stadspromenad. Avignon är en lagom stor stad med mycket charm och puls, rik på historia, kultur, konst och vacker arkitektur. Staden är mest känd för sitt imponerande Påvepalats från 1300-talet och för sin historiska roll som påvarnas huvudsäte under denna tid. Påvepalatset är en av de största byggnaderna från europeisk medeltid och finns upptagen på UNESCOs världs-arvslista.

  Eftermiddagen är till eget förfogande. Avignons centrum bjuder in till att strosa omkring bland köpmanshus, kardinalpalats, smala gator, eleganta butiker, restauranger och caféer. Här finns även ett stort utbud av intressanta muséer och konstgallerier, och vår guide tipsar gärna om vad som finns att se och göra. Gemensam middag på en av Avignons många trevliga restauranger, på promenadavstånd från hotellet.

 • Dag 3 Saint-Rémy, Les Alpilles

  Att besöka en marknad i Provence är ”ett måste” och denna förmiddag åker vi till Saint-Rémy, en charmig mindre stad där vi har gott om tid att strosa omkring bland marknadsstånden. Varje onsdag har man en utomhusmarknad med ett stort utbud av örter och kryddor, keramik, tyger och andra allehanda ting från trakten. Vincent van Gogh har anknytning till denna stad då han var rekonvalescent på stadens hospital, och det finns ett promenadstråk med bilder och berättelser om hans målningar som vår guide gärna berättar mera om! Lunch på egen hand.

  Tidig eftermiddag fortsätter vi vår färd genom det vackra området Les Alpilles, en liten bergskedja, rik på fågelliv och spännande flora, och där små byar klamrar sig fast på bergssidorna. Här inne i ett nedlagt kalkbrott, Carrierès de Lumières (ljusets stenbrott) visas numera konstutställningar i form av en multimediashow. Konstverk av utvalda konstnärer projiceras på det enorma kalkstensbrottets tak, väggar och golv. En häftig och annorlunda upplevelse! Vi är åter i Avignon under eftermiddag och även denna kväll äter vi middag på en av Avignons trevliga restauranter.

 • Dag 4 Roussillon

  Förmiddagen är ”ledig”, och vi kan till exempel tipsa om Saluhallen, väl värd ett besök både på grund av sin grönklädda fasad och insidans utbud. Här kan man botanisera bland provencalska specialiteter, örter och kryddor.

  Vid 14-tiden beger vi oss till det vackra området Luberon och närmare bestämt den färgstarka byn Roussillon. Eftermiddagen tillbringas i dessa omgivningar som är så annorlunda mot det vi tidigare har sett. I Roussillon har jord- och berglagren en mängd gulröda ockra-toner, färger som också återfinns på byns byggnader. Det erbjuds möjlighet att promenera ner i de dramatiska stenbrotten där färgerna syns som starkast. Annars finns det tid att slå sig ner på torget för en stunds avkoppling eller besöka något spännande konstgalleri, de finns såklart även här. Vi avslutar besöket med middag där vi njuter av både god mat och vacker utsikt.

 • Dag 5 Chateau La Coste

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell i Avignon och sätter kursen åter österut mot Nice. Strax utanför Aix-en-Provence stannar vi till för att besöka den fantastiska vingården och konstanläggningen Chateau La Coste. Här tillbringar vi några timmar och njuter av en spännande konstvandring innan vi avslutar besöket med vinprovning och lunch. Anläggningen bjuder på spännande arkitektur där Japans stora arkitekt Tadao Ando har ritat de flesta av byggnaderna. Även andra kända arkitekter har bidragit som till exempel Renzo Piano och Frank Gehry. I konstsparken finns storskaliga verk och skulpturer av olika samtidskonstnärer som till exempel Louise Bourgeois och Ai Weiwei. Ett besök för alla sinnen…

  Under eftermiddagen tar vi oss vidare mot Nice flygplats. Vi får ett par timmar på egen hand i Nice innan det är dags att bege sig till flygplatsen. Flyget avgår kl 21.40 och flyger direkt till Kastrup.