Nordea Private Banking Öresund och Småland - Champagne & Paris – Specialresor
Paris / Frankrike

Upplev Champagne & Paris

Följ med på en resa där det mesta ingår i priset!
Champagnedistriktet imponerar med dess böljande landskap, historia och världsberömda drycker. Vi lär oss allt om denna ädla dryck som är speciellt framtagen just här. I världsstaden Paris är det fullt av liv! Här möts vi av fransk kultur, mode, mäktiga boulevarder och inte minst vacker arkitektur. Vi upplever, utforskar och smakar oss fram i Champagne och Paris tillsammans med vår svensktalande lokalguide.

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines med mellanlandning, Landvetter-Kastrup- Paris, tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 •  bussresor och transfers enligt programmet
 •  guidade turer med svensktalande lokalguide dag 1-5
 •  busstransfer från flygplatsen till hotellet, dag 1
 •  fyra övernattningarna på hotell i dubbelrum
 •  besök och champagneprovning hos Champagnehuset Mumm, 2 glas Grand cru experience
 • tur med tåg i vinodlingarna, besök och champagneprovning hos Caveau Lallement
 •  besök med champagneprovning och sabrage på vingården Sloovere-Pienne
 •  besök hos en ostproducent i Meaux
 • en båttur på floden Seine
 •  fyra frukostar
 •  tre luncher; en 2-rätters i vindistrikten, en 3-rätters i Meaux samt en 3-rätters i Paris
 • fyra middagar; en 3-rätters på hotellet i Paris dag 1, en 3-rätters på lantgården dag 2, två 3- rätters på lokala restauranger, dag 3 och 4
 •  måltidsdryck; vin eller öl eller läsk, bordsvatten och kaffe (oftast espresso), öl finns ej att få på alla ställen
 •  whispers (hörsnäckor) till utflykter med lokalguide
 •  dricks till lokalguide och busschaufförer
 •  representant från Nordea
 •  färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Tillägg:

3.920:- enkelrum, 4 nätter

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se.

Mer information

Endast 30 platser så först till kvarn!

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Avresa och ankomst Paris

  Vi samlas på Landvetter flygplats kl. 07.25 för att därefter flyga via Kastrup till Frankrike. På Kastrup ansluter fler resenärer från Nordea och tillsammans flyger vi till huvudstaden Paris, där vi landar under eftermiddagen. Vi blir mötta av vår guide och buss som tar oss med till vårt trevliga hotell i centrala Paris. Efter att vi har checkat in och kommit i ordning på rummet har vi en stunds egen tid, innan vi gemensamt äter middag.

 • Dag 2 Paris stadsruntur och ankomst Champagne

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och börjar vår guidade stadsrundtur. Paris, denna sägenomspunna romantiska huvudstad som är älskad av såväl fransmännen själva som av de många turister som besöker staden. Staden har en storslagen karaktär, vi får se kända landmärken som Eiffeltornet, Place de la Concorde, Louvren, Champs Elysées och Triumfbågen. Naturligtvis tar vi ett stopp i staden för att titta närmare på några av sevärdheterna. Vi äter en gemensam lunch på en restaurang i närheten av Eiffeltornet för att sedan kliva på en båt som tar oss runt i en timme på floden Seine. Efter att ha tagit del av Paris pulserande storstadsliv kliver vi på vår buss och åker västerut mot ett landskap fyllt med vinodlingar, majestätiska skogar och böljande vinfält, vi är på väg till Champagne.
  Vi äter en gemensam middag på en gemytlig restaurang som är inhyst i en före detta lantgård med anor från 1600-talet. Vår värd Frank bjuder på en utsökt och vällagad ”söndagsmiddag”. Och innan maten provsmakar vi gårdens egen ratafia (typ sherry). Mätta och belåtna åker vi därefter vidare genom det vackra landskapet för att vid niotiden anlända till Reims som är en av huvudorterna och hjärtat Champagnedistriktet. Vi checkar in på våra rum och tar kanske ett glas champagne i hotellets champagnebar. Läget på vårt hotell är mycket bra då man har den livliga gågatan nära, och där finns allt!

 • Dag 3 Champagnevägen och en "sabrage"

  Efter en god natts sömn vaknar vi utvilade och efter frukost gör vi en utflykt längs den så kallade
  Champagnevägen. Den består av miltals med vinodlingar och hundratals champagnehus.
  "Champagne skall vara kall, torr och gratis", myntade Winston Churchill. I "segerns stund förtjänar man det, i nederlagets stund behöver man det" sa Napoleon. Vi startar i Chamery med vingården Caveau Lallement där vi hoppar på ett litet tåg som tuffar runt bland vinrankorna och gatorna i den lilla byn. I vinkällaren är det dags att spetsa öronen för en första champagnelektion. Vi lär oss allt om hur skörden, tappningen och lagringen av champagne går till. Självklart provsmakar vi Lallements bubblande produkt! Lunchen äter vi i Épernay, den andra huvudorten i Champagne och strax söder om staden.
  Nästa besök blir på en familjeägd vingård sedan fem generationer. Gården ligger vackert bland höjderna av Côteaux Sud d'Epernay, Ardredalen, Côte des Blancs och Marnedalen. Numera är det mor
  och dotter som driver gården med högt fokus på ekologi och hållbart brukande. Vi kommer att visas runt och även uppleva en ”sabrage ”, konsten att öppna en champagneflaska med hjälp av en sabel och även smaka på ett glas Efter en spännande dag med många intryck återvänder vi som fullfjädrade champagneexperter till hotellet.

 • Dag 4 Reims och Champagnehuset Mumm

  Under förmiddagen kommer vi att promenera oss igenom Reimssom är en av Frankrikes äldsta städer, med avslutning på Champagnehuset Mumm. På vår guidade rundtur möts gammal historia från romartiden med nutidens modernitet.Vi tar sikte mot katedralen, Reims egna Notre Dame. Som är ett gotiskt mästerverk, framför allt känt för sin rika skulpturala utsmyckning och fasad. Katedralen har varit kröningskyrka för Frankrikes kungar alltsedan år 498 och är sedan 1991 upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Efter besöket i katedralen vandrar vi vidare och tittar in på någon trevlig delikatessbutik för ett smakprov. Nu börjar det bli dags att gå vidare och då till ett välkänt och stort champagnehus, Mumm. Här väntar en rundvisning i källaren som har miltals med underjordiska tunnlar och lagring av champagneflaskor. Huset har också ett museum där vi kan se gamla maskiner som användes förr vid produktionen. I den stilfulla baren provsmakar vi deras mest kändachampagne. Mumm kännas oftast igen för att ha varit det champagnemärke som alla Formel1-vinnare fick som belöning.
  Eftermiddagen spenderas på egen hand, lunch ingår ej. Det finns mycket att göra för den som vill. Reims är en universitetsstad med massor av caféer, bistros, butiker, parker och ännu mer champagnehus. Vår guide hjälper till med tips. Flanera gärna i parkerna med bland annat den romerska akvedukten från 200 talet e.Kr. Staden Reims hette på Julius Cesars tid Durocortorum och var den keltiska folkgruppen remernas huvudstad. Middag äter vi gemensamt på en trevlig restaurang nära
  hotellet.

 • Dag 5 Meux, Brie och hemresa

  Efter en lugn morgon och god frukost checkar vi ut från hotellet och styr färden till Meaux.
  Meaux, som tidigare var huvudort i Brie är främst känt för sin brieost och grovkorniga senap. Vi besöker en ostfabrikant där vi även får provsmaka olika Brieostar. Därefter blir det en god lunch. Under eftermiddagen ges en stund egen tid för att se sig om i denna vackra småstad. Passa på att se båtarna på floden Marne som flyter genom staden och som är ett biflöde till Seine. I Frankrike används floderna flitigt för olika transporter och många båtägare bor på sina pråmar. Nu är det dags att åka till flygplatsen strax utanför Paris. Vi tar avsked av vår fantastiska guide och checkar in för avresa mot Sverige. Planet som tar oss tillbaka till Sverige/Danmark avgår kl. 20.05 på kvällen.