Irland / Irland

Irland - Atlantens pärla!

7 - 11 okt
Följ med på en oförglömlig resa där det mesta ingår i priset. Det är inte bara
den vackra och omväxlande naturen som får så många att förtrollas av den
gröna ön. Här finns även medeltida slott, borgar, kloster, pittoreska byar,
oräkneliga pubar och en befolkning som bjuder på sig själva. Vi gör en rundtur
på den gröna ön tillsammans med vår svensktalande guide för att se om alla
lovord verkligen stämmer. Vi kan ge en liten hint, det är inte många som lämnar
Irland oberörda.

Avgång

7 oktober 2024

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

23 420 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda-Dublin, tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • bussresa enligt programmet på Irland
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • utflykter med svensktalande lokalguide dag 1-4 enligt programmet
 • entré till Cliffs of Moher
 • entré till och guidning Rock of Castle
 • entré till Bunratty Castle
 • entré, guidning och whiskeyprovning på Teeling Destillery
 • entré gårdsvisning och Bailey workshop
 • fyra frukostar
 • tre luncher; två publuncher samt en buffé på gården The Orchard Centre
 • fyra middagar; tre 3-rätters på respektive hotell, en 3-rätters på Merry Ploughboys Pub med irländsk musik- och dansunderhållning
 • måltidsdryck på Irland; ett glas öl/vin/läsk/bordsvatten och kaffe/te till samtliga måltider
 • dricks till lokalguide och chaufför
 • resegaranti via den statliga resegarantin
 • färdledare från Specialresor

Program

 • Dag 1 Avresa och ankomst Oranmore

  Samling på Arlanda kl 07.15 där Specialresors färdledare möter upp. Vi flyger till Irlands huvudstad Dublin och landar strax före lunch. Vid ankomsten möts vi av vår svensktalande lokalguide och den buss som följer med oss under hela vistelsen. Vi äter lunch på en trevlig traditionell pubrestaurang och börjar sedan vår rundresa. Färden går västerut till det lilla samhället Oranmore som ligger nära den omsjungna Galway Bay. Här checkar vi in på vårt bekväma hotell och tar kanske en promenad in till byn innan det är dags att äta vår första gemensamma middag.

 • Dag 2 Cliffs of Moher och Limerick

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell för att färdas längs västkustens mest dramatiska sträckor med mycket varierande naturscenerier. Dagens etapp inleds med det märkliga landskapet Burren, som är en vidsträckt kalkstensplatå som är känt för sitt säregna, karga månlandskap och sin rika flora. Vårt första längre stopp gör vi vid Cliffs of Moher, där klipporna höjer sig tvåhundra meter över havet längs en sträcka av åtta kilometer. Klipporna är ibland dimhöljda, vilket är en hisnande syn. Vi äter lunch på en pub invid Atlantkusten och åker sedan vidare in i landet mot Limerick. County Clare heter grevskapet vi reser i och här mynnar Irlands längsta flod Shannon ut i havet. Vi stannar även till vid Bunratty Castle som är det mest kompletta medeltida slottet i Irland, byggt år 1425.
  En händelserik dag är till ända då vi anländer till Limerick och vårt trevliga hotell som ligger strax utanför den historiska staden och floden Shannon, här bor vi en natt. Middag äter vi gemensamt på hotellet.

 • Dag 3 Rock of Cashel, Wicklowbergen och Orchard Center

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet för att påbörja år resa österut mot huvudstaden Dublin. Vi gör ett stopp för att promenera upp till historiska Rock of Cashel, en magiskt vacker plats där borgen ligger på en hög klippa. Här väntar en guidad rundtur och det finns tid för en kopp kaffe för den som önskar.
  Vi fortsätter sedan vidare genom ett vackert landskap och tar sikte på de omtalade Wicklowbergen på Irlands östkust. Här väntar ännu ett fint besök. På gården The Orchard Center bedriver man mjölkproduktion och gör drycken Baileys. Här bjuds det på lunch och en kort visning av gården. Därefter får vi lära oss om hur man gör den goda irländska likören Bailey. Efter detta trevliga inslag åker vi norr ut mot Irlands både största stad och huvudstad, Dublin, där vi bor de sista två nätterna på resan. Vi kommer fram till hotellet under sen eftermiddag och äter en gemensam middag på hotellet under kvällen. Middag serveras på hotellet.

 • Dag 4 Dublin

  Nu är det dags för oss att upptäcka Dublin. Vi startar med en stadsrundtur i buss tillsammans med vår guide där vi får lära oss mycket smått och gott om staden. Vi passerar bland annat de georgianska kvarteren med sina typiskt färggranna dörrar, den välkända bron Ha´Penny Bridge och massor av andra sevärdheter. Dagen fortsätter med ett besök på ett familjeägt whiskeydestilleri där vi får en guidad visning och smakar på olika whiskeysorter.
  Eftermiddagen är fri till att upptäcka Dublin på egen hand. Vill man fortsätta att utforska Irlands flytande specialiteter rekommenderas Guinness Storehouse. Avsluta gärna besöket i denna moderna byggnad med en ”pint” Guinness i Gravity bar och njut av utsikten över huvudstaden. Någon kanske väljer att ta det lugnt på hotellet där det finns gym och pool eller kanske tar man del av stadens alla shoppingmöjligheter, valet är ditt. Många attraktioner finns på cirka 10-15 minuters gångavstånd från hotellet, Grafton Street, St Stephens Green, St Patricks Cathedral, Trinity College och pubområdet Temple bar är några av dem. Dagarna på Irland avslutas med en kvällsutflykt till Merry Ploughboys Pub. Här väntar oss en traditionell irländsk afton med underhållning, musik, dans och allsång!

 • Dag 5 Hemresa

  Efter en god frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker med buss till flygplatsen, som ligger strax utanför Dublin. På flygplatsen finns en hel del affärer för den som inte har hunnit handla. Flyget beräknas avgå kl 11.50 och vi landar på Arlanda flygplats senare under eftermiddagen.