Nordea Private Banking Stockholm Paris - Champagne – Specialresor
Paris - Champagne / Frankrike

Nordea Private Banking Stockholm-Paris & Champagne

18 - 22 maj 2022
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset!
Champagnedistriktet imponerar med dess böljande landskap, historia och världsberömda drycker. Vi lär oss allt om denna ädla dryck som är speciellt framtagen just här. I världsstaden Paris är det fullt av liv! Här möts vi av fransk kultur, mode, mäktiga boulevarder och inte minst vacker arkitektur.
Vi upplever, utforskar och smakar oss fram i Champagne och Paris tillsammans med vår svensktalande lokalguide.

Avgång

18 maj 2022

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

18 590 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda - Paris, tur och retur inklusive bagage
  (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • bussresor och transfers enligt programmet
 • guidade turer med svensktalande lokalguide dag 1-4
 • busstransfer från hotellet i Paris till flygplatsen, dag 5
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • besök och champagneprovning hos Champagnehuset Mumm
 • tur med tåg i vinodlingarna, besök och champagneprovning hos Caveau Lallement
 • besök med champagneprovning på vingården Sloovere-Pienne
 • besök hos en ostproducent i Meaux
 • en båttur på floden Seine
 • fyra frukostar
 • en liten påse med tilltugg och vatten, dag 1.
 • tre luncher; en 3-rätters i vindistrikten, en 2-rätters i Meaux samt en 3-rätters i Paris
 • fyra middagar; en 3-rätters och en 2-rätters i Reims, en 2-rätters samt en 3-rätters i Paris
 • måltidsdryck; vin eller öl eller läsk, bordsvatten och kaffe (oftast espresso), öl finns ej att få på alla ställen.
 • whispers (hörsnäckor) till utflykter med lokalguide
 • dricks till lokalguide och busschaufförer
 • representant från Nordea
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 3.810:-

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Mer information

För att följa med på resan krävs att du är fullvaccinerad och kan uppvisa EU:s covidbevis vid avresa

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här

Program Program Paris - Champagne

 • Dag 1 Reims

  Samling på Arlanda kl 08.50. Direktflyget tar oss till Frankrikes huvudstad Paris. Strax efter lunchtid landar vi för att sedan med buss köra mot ett landskap fyllt med vinodlingar, majestätiska skogar och böljande vinfält, vi är i Champagne. Tidig eftermiddagen anländer vi till Reims som är en av huvudorterna och hjärtat i Champagnedistriktet. Vårt utvalda hotell ligger i centrala Reims, längs med floden L´Aisne. Runt hörnet väntar den vackra katedralen, promenadstråk, shopping och caféer. Vi checkar in på vårt hotell och när vi kommit i ordning väntar en guidning till fots i en av Frankrikes äldsta städer. Här möts gammal historia från romartiden med nutidens modernitet. Vi tar sikte mot katedralen, Reims egna Notre Dame, som är ett gotiskt mästerverk, framför allt känt för sin rika skulpturala utsmyckning och fasad. Katedralen har varit kröningskyrka för Frankrikes kungar alltsedan år 498 och är sedan 1991 upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på en restaurang som ligger på den livfulla gågatan i Reims.

 • Dag 2 Chamery och gårdsbesök

  Vi vaknar utvilade och efter frukost gör vi en utflykt längs den så kallade Champagnevägen, bestående av miltals med vinodlingar och hundratals champagnehus. "Champagne skall vara kall, torr och gratis", myntade Winston Churchill, "i segerns stund förtjänar man det, i nederlagets stund behöver man det" sa Napoleon.

  Vi startar i Chamery med vingården Caveau Lallement där vi hoppar på ett litet tåg som tuffar runt bland vinrankorna och gatorna i den lilla byn. I vinkällaren är det dags att spetsa öronen för en första champagnelektion. Vi lär oss allt om hur skörden, tappningen och lagringen av champagne går till. Självklart provsmakar vi Lallements bubblande produkt! Lunchen äter vi i Épernay, den andra huvudorten i Champagne och strax söder om staden.

  Nästa besök blir på en familjeägd vingård sedan fem generationer. Gården ligger vackert bland höjderna av Côteaux Sud d'Epernay, Ardredalen, Côte des Blancs och Marnedalen.  Numera är det mor och dotter som driver gården med högt fokus på ekologi och hållbart brukande. Vi kommer att visas runt och även uppleva en ”sabrage ”, konsten att öppna en champagneflaska med hjälp av en sabel och även smaka ett glas. Dagen avslutas på en gemytlig restaurang som är inhyst i en före detta lantgård med anor från 1600-talet. Vår värd Frank bjuder på en utsökt och vällagad ”söndagsmiddag”, innan maten provsmakar vi gårdens egen ratafia (typ sherry). Efter en spännande dag med många intryck återvänder vi som fullfjädrade champagneexperter till hotellet.

   

 • Dag 3 Meaux och Paris

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet i Reims och fortsätter i den bubblande dryckens fotspår. Vi åker till ett välkänt och större champagnehus, Mumm. Här väntar en rundvisning i källaren som har miltals med tunnlar och lagring av champagneflaskor. Huset har också ett museum där vi kan se gamla maskiner som användes förr vid produktionen. I den stilfulla baren provsmakar vi deras mest kända champagne. Mumm kännas oftast igen för att ha varit det champagnemärke som alla Formel 1-vinnare fick som belöning. Efter provsmakningen börjar vår resa mot Paris. På vägen gör vi ett stopp i Meaux, som tidigare var huvudort i Brie, som är främst känt för sin brieost och senap. Här intas en god lunch följt av ett besök hos en ostproducent. Tidig kväll checkar vi in på vårt hotell i 10:de arrondisse- ment i Paris med ett promenadavstånd på ca 20-30 min till Montmartre, Operan Garnier, Marais kvarteren och Musée Louvren. Kvällens middag äter vi gemensamt på en närliggande restaurang.

 • Dag 4 Paris

  Efter frukost väntar en guidad tur i Paris med buss. Denna sägenomspunna romantiska huvudstad som är älskad av såväl fransmännen själva som av de många turister som besöker staden. Paris har en storslagen karaktär, vi får se kända landmärken som Eiffeltornet, Place de la Concorde, Louvren, Champs Elysées och Triumfbågen. Naturligtvis tar vi ett stopp i staden för att titta närmare på några av sevärdheterna. Vi äter en gemensam lunch på en restaurang i närheten av Eiffeltornet för att sedan kliva på en båt som tar oss runt i en timme på floden Seine. Under eftermiddagen har vi ledig tid och kan bekanta oss med omgivningarna och besöka någon av de många och fina sevärdheter. På kvällen samlas vi för en avslutningsmiddag. Passa på att ta pulsen på nattlivet i Paris denna sista kväll!

 • Dag 5 Paris och hemresa

  Efter en god natts sömn och frukost är det tid för egna strövtåg i Paris. Under morgonen finns Specialresors representant tillgänglig i receptionen för tips till aktiviteter. Paris är en stor stad med stora avstånd. Tunnelbanor och taxi är en bra hjälp då man vill förflytta sig snabbt och säkert. Ett bra tips till utflykt är att se de äldsta kvarteren i Paris, i stadsdelen Marais, också känt som de judiska kvarteren. Här hittar vi en härlig blandning av 1600-talsbyggnader, antikhandlare, museer, medeltida gator, restauranger, caféer, mindre designerbutiker och konstbutiker. Det vackra torget, Place des Vosges, anlades i början av 1600-talet på order av Henrik IV och omges av 36 hus med gyllenröda tegel- och stenfasader samt arkader fulla av restauranger och konstgallerier. För den som bara vill njuta av stadens speciella atmosfär räcker det kanske med att ta en stilla promenad längs floden Seine eller slå sig ner på något av Paris alla trevliga caféer längs med de bohemiska kullerstensgatorna. Planet som tar oss tillbaka till Sverige avgår på kvällen och vi landar på Arlanda omkring kl 21.20.