Res till Irland- den gröna ön! | Specialresor
Rundresa / Irland

Nordea Private Banking Väst - Irland den gröna ön!

26 - 30 sep
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset!
Det är inte bara den vackra och omväxlande naturen som får så många
att hänföras av den gröna ön. Här finns också en mängd medeltida slott, borgar, kloster, pittoreska byar, oräkneliga pubar och dessutom många trevliga och gästvänliga människor. Vi upplever, av oss handplockade delar av Irland, tillsammans med vår svensktalande guide.

Avgång

26 september 2022

Från

Landvetter

Reslängd

5 dagar

Pris

15 970 SEK
Endast 4 platser kvar!

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines, Landvetter-Arlanda-Dublin, tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • bussresa enligt programmet på Irland
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • utflykter med svensktalande lokalguide dag 1-4 enligt programmet
 • entré till Cliffs of Moher
 • entré till och guidning av Rock of Castle
 • entré, guidning och whiskyprovning på Teeling Destillery
 • entré gårdsvisning och Bailey workshop
 • fyra irländska frukostar
 • tre luncher; två publuncher samt en buffé på gården The Orchard Centre
 • fyra middagar; tre 3-rätters på respektive hotell, en 3-rätters på Merry Ploughboys Pub med irländsk musik- och dansunderhållning
 • måltidsdryck på Irland; öl/vin/läsk, bordsvatten och kaffe/te till samtliga måltider
 • dricks till lokalguide och chaufför
 • resegaranti via den statliga resegarantin
 • färdledare från Specialresor

Tillval

 • Enkelrumstillägg 4 nätter: 2.590:-

 

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Mer information

För att följa med på resan krävs att du är fullvaccinerad och kan uppvisa EU:s covidbevis vid avresa.

Vi erbjuder öppet köp t o m 20 maj 2022. 

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här. 

Program Program - Irland

 • Dag 1 Oranmore

  Samling på Landvetter flygplats kl 05.35 där Specialresors färdledare möter upp. Vi flyger via Arlanda till Irlands huvudstad Dublin där vi landar före lunch. Vid ankomsten möts vi av vår svensktalande lokalguide och den buss som följer med oss under hela vistelsen. Vi äter lunch på en trevlig traditionell pubrestaurang och börjar sedan vår rundresa. Färden går västerut till det lilla samhället Oranmore som ligger invid den omsjungna Galway Bay. Här checkar vi in på vårt bekväma hotell och tar kanske en promenad in till byn innan det är dags att äta vår första gemensamma middag.

 • Dag 2 Cliffs of Moher, Limerick

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell för att färdas längs västkustens mest dramatiska sträckor med mycket varierande naturscenerier. Dagens etapp inleds med det märkliga landskapet Burren, som är en vidsträckt kalkstensplatå som är känt för sitt säregna, karga månlandskap och sin rika flora. Vårt första längre stopp gör vi vid Cliffs of Moher, där klipporna höjer sig tvåhundra meter över havet längs en sträcka av åtta kilometer. Klipporna är ibland dimhöljda, vilket är en hisnande syn. Vi äter lunch på en pub invid Atlantkusten och åker sedan vidare in i landet mot Limerick. County Clare heter grevskapet vi reser i och här mynnar Irlands längsta flod Shannon ut i havet. En händelserik dag är till ända då vi anländer till Limerick och vårt centrala hotell som dessutom ligger vid floden Shannon, här bor vi en natt. Middag äter vi gemensamt på hotellet.

 • Dag 3 Rock of Cashel, Wicklowbergen

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet för att påbörja vår resa österut mot huvudstaden Dublin. Vi gör ett stopp för att promenera upp till historiska Rock of Cashel, en magiskt vacker plats där borgen ligger på en hög klippa. Här väntar en guidad rundtur och det finns tid för en kopp kaffe för den som önskar.

  Vi fortsätter sedan vidare genom ett vackert landskap och tar sikte på de omtalade Wicklowbergen på Irlands östkust. Här väntar ännu ett fint besök. På gården The Orchard Center bedriver man mjölkproduktion och gör drycken Baileys. Här bjuds det på lunch och en kort visning av gården. Därefter får vi lära oss om hur man gör den goda irländska likören Bailey. Efter detta trevliga inslag åker vi norr ut mot Irlands både största stad och huvudstad, Dublin, där vi bor de sista två nätterna på resan. Vi kommer fram till hotellet under sen eftermiddag och äter en gemensam middag på hotellet under kvällen. 

 • Dag 4 Dublin

  Nu är det dags för oss att upptäcka Dublin. Vi startar med en stadsrundtur i buss tillsammans med vår guide där vi får lära oss mycket smått och gott om staden. Vi passerar bland annat de georgianska kvarteren med sina typiskt färggranna dörrar, den välkända bron Ha´Penny Bridge och massor av andra sevärdheter. Dagen fortsätter med ett besök på ett familjeägt whiskeydestilleri där vi får en guidad visning och smakar på olika whiskeysorter. Eftermiddagen är fri till att upptäcka Dublin på egen hand. Vill man fortsätta att utforska Irlands flytande specialiteter rekommenderas Guinness Storehouse. Avsluta gärna besöket i denna moderna byggnad med en ”pint” Guinness i Gravity bar och njut av utsikten över huvudstaden. Någon kanske väljer att ta det lugnt på hotellet där det finns gym och pool eller kanske tar man del av stadens alla shoppingmöjligheter, valet är ditt. Många attraktioner finns på cirka 10-15 minuters gångavstånd från hotellet, Grafton Street,

  St Stephens Green, St Patricks Cathedral, Trinity College och pubområdet Temple bar är några av dem. Dagarna på Irland avslutas med en kvällsutflykt till Merry Ploughboys Pub. Här väntar oss en traditionell irländsk afton med underhållning, musik, dans och allsång!

 • Dag 5 Hemresa

  Denna morgon blir lugn då vi inte behöver checka ut från hotellet förrän vid elva tiden. Passa på att ta en morgonpromenad, handla det sista eller varför inte ta ett dopp i hotellets pool. När vi är klara med morgonbestyren checkar vi ut från hotellet och åker med vår egen buss till flygplatsen, för att lämna Dublin för denna gång. Vi stiger ombord på planet som tar oss tillbaka till Sverige och vi beräknas landa på Landvetter flygplats halv nio på kvällen.