Norrbärke Sparbank - Maggioresjön – Specialresor
Maggioresjön / Italien

Kundresa Norrbärke Sparbank till Maggioresjön - helt magisk!

24 - 29 sep
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset!

Välkommen med till kanske den vackraste av de norditalienska sjöarna. Vid Maggioresjön råder en magisk, lugn och helt speciell atmosfär. Anrika hotell och villor samsas med små, trevliga medeltidsbyar, mysiga fiskemiljöer, exotiska trädgårdar och vackra vyer. Vi bor i charmiga Baveno/Stresa med perfekt läge för våra utflykter. Vi upplever, utforskar och smakar oss fram i regionen tillsammans med vår svensktalande lokalguide.

Avgång

24 september 2021

Från

Arlanda

Reslängd

6 dagar

Pris

18 100 SEK

Ingår i resan

 • busstransfer till Arlanda flygplats, tur och retur, med påstigning i Smedjebacken och Söderbärke
 • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda - Milano tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • bussresor enligt programmet i Italien
 • fem övernattningar i dubbelrum
 • italiensk turistskatt för 5 nätter
 • utflykter med svensktalande lokalguide dag 1-5, enligt program
 • besök i ostkällare med provsmakning
 • båttur till Borromeiska öarna samt entré till trädgården och palatset på Isola Bella
 • båt-och tågbiljett, Centovallidalen
 • fem frukostar
 • två luncher; en lättare ostprovningslunch dag 2 och en lunch ombord på båten dag 4
 • fem 3-rätters middagar; två på hotellet, en i Stresa, en i Milano, och en strax utanför Stresa
 • måltidsdryck i Italien; 1/3 flaska husets vin/öl/läsk/juice, vatten och kaffe (oftast espresso)
 • whispers (hörsnäcka) vid utflykter
 • dricks till lokalguide, chaufför med flera
 • personal från Specialresor (varav en är sjukvårdsutbildad)
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Tillägg för enkelrum i 5 nätter: 1920:- 

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Mer information

Öppet köp t o m 1 juli 2021.

För att ni ska känna er trygga med att boka en resa under rådande omständigheter erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften enligt nedan, och att den återbetalas om ni avbokar före ovan angivet öppet köp datum. 

På resor med våra orange symboler finns en personal som har sjuksköterskeutbildning. I första hand är färdledarens fokus att leda hela gruppen i sin roll som färdledare. Om en plötslig och oväntad situation uppkommer har vår medföljande sjuksköterska sin adderade kompetens att luta sig mot i bedömningen och hanteringen av situationen. Läs mer om vår resebemanning genom att trycka här. 

Läs hela programmet här. 

Program

 • Dag 1 Avresa

  Vi lämnar Smedjebacken kl 04.30 och Söderbärke kl 04.55 och beger oss med buss till Arlanda flygplats. Vi flyger med Scandinavian Airlines direkt till Milano där vi landar vid 12-tiden. Vår svensktalande guide väntar för att ta oss med till Baveno/Stresa, vår utgångspunkt för många intressanta utflykter. Passande nog finns en trevlig ostkällare längs vägen till vårt hotell. Italien är som bekant vida känt för sina ostar och i Piemonteregionen som vi befinner oss, framställs riktig goda get- och fårostar. Något vi kommer att få prova på under en lättare ostprovningslunch. Vi checkar in på vårt anrika hotell under eftermiddagen och det finns tid att utforska omgivningarna, och inte minst hotellet, innan det är dags för middag.

 • Dag 2 Borromeiska öarna

  En fin förmiddag väntar oss vår första utflyktsdag, vi ska ge oss ut på en kortare båttur på Maggioresjön för att bekanta oss med de Borromeiska öarna. Vi styr mot den mest berömda ön, Isola Bella, och besöker det pampiga palatset byggt i barockstil och dess fina trädgård. Tack vara det mikroklimat som här råder kan vi njuta av exotiska träd, blommor och solvarma frukter. Vi rekommenderar att man kopplar på alla sina sinnen! Innan det är dags för lite ”egentid” tar vi oss gemensamt över till den pittoreska ön Isola dei Pescatori. Ön har hela tjugofem fast bosatta och har en lång och gedigen tradition av fiske och dessutom många inbjudande serveringar. Så nu är valet ditt! Kanske väljer du att stanna kvar här och hitta ett trevligt lunchställe, eller kanske man även vill besöka den sista av öarna, Isola Madre. Också denna ö lockar med ett historiskt palats och en av Italiens äldsta och mest välbevarad botaniska trädgårdar. Vill man istället åka tillbaka till fastlandet finns mängder av mysiga små gränder och pampiga byggnader, allt vackert inramat av Maggioresjön och de mäktiga alperna i bakgrunden.

  Kvällens middag serveras på en restaurang i Stresa, huvudorten på denna sida av sjön. En livlig by med mysiga gränder, butiker, restauranger och caféer, samt ett fint promenadstråk längs med sjön, om man känner för en kvällspromenad efter middagen.

 • Dag 3 Båttur och Centovalli-tåget

  Något utöver det vanliga väntar oss denna dag! Vi transporterar oss med tre olika färdmedel och dessutom vistas vi i två olika länder. Dagen börjar med en längre båttur då vi verkligen får se och njuta av Maggioresjöns fina omgivningar. Lunch serveras ombord under färden. I Locarno i Schweiz, som är Maggioresjöns allra nordligaste stad byter vi transportmedel och stiger ombord på det välkända Centovalli-tåget. Nu börjar en tågresa som tar oss genom ”de 100 dalarna”! Längs vägen ser vi upp mot snötäckta alper, vattendrag, vackra broar, kastanjeskog och små byar belägna i bergssluttningarna. Den ena naturupplevelsen efter den andra passerar under turen och på tågets slutstation i byn Domodossola väntar det sista transportmedlet för dagen. Vår buss tar oss tillbaka till vårt hotell vid fina Maggioresjön där vi äter en gemensam middag under kvällen.

 • Dag 4 Milano

  Förmiddagen är fri att disponera efter eget önskemål innan det är dags att bege sig iväg för att upptäcka Milano, Italiens trendigaste stad med mycket puls! Staden är Italiens näst största och en av Europas hetaste modestäder. Vår guide tar oss med på en promenad genom de mest centrala delarna av Milano innan vi får möjlighet att upptäcka staden på egen hand. Domkyrkan, Galleria Vittorio Emanuele och operahuset La Scala är bara några av många intressanta sevärdheter i Milano. Under kvällen äter vi en gemensam middag i det charmiga kanalområdet Naviglio, ett område med mycket folkliv och som skiljer sig mot övriga Milano på flera sätt. Hit går folk för att koppla av och umgås och det råder en avslappnad atmosfär som får dig att vilja stanna kvar!  

 • Dag 5 Fri dag

  Dagen är till eget förfogande. Uppskattar man fina vyer eller att vandra, kan vi tipsa om att ta linbanan upp till Mottaroneberget dit även vår guide gärna följer med. Här finns både vandringsvägar och en fantastisk utsikt över sjöarna, och ibland snötäckta bergstoppar. För den trädgårdsintresserade finns Europas största botaniska trädgård, Villa Taranto, nära vårt boende och dit tar man sig enkelt med färjan som går mellan byarna vid sjön. Behöver vi påminna om att vi är i ett land med många delikatesser? Stresa har små specialbutiker med ost, charkuterier, vin och mycket annat gott… Ett paradis för den matintresserade! Kvällen bjuder på en middag med utsikt över Maggioresjön, en passande avslutning på dagen och på vår resa.

 • Dag 6 Hemresa

  Vi tar adjö av vårt hotell och Maggioresjön under morgonen. Efter oförglömliga dagar i norra Italien är det så dags för hemresa och vi beger oss mot Milano Linate flygplats. Flygbolaget Scandinavian Airlines tar oss med direktflyg hem och vi landar på Arlanda vid 15.30-tiden. Buss väntar för hemfärd och vi är åter i Söderbärke och Smedjebacken cirka klockan 19.30.