Norrbärke Sparbank Maggioresjön - helt magisk – Specialresor
Maggioresjön / Italien

Maggioresjön - helt magisk!

30 sep - 5 okt
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset.
Välkommen med till den kanske vackraste av de norditalienska sjöarna!
Vid Lago Maggiore råder ett härligt lugn, och längs den otroliga kustlinjen samsas hotell och villor med charmiga små medeltidsbyar, mysiga fiskelägen, exotiska trädgårdar och bländande vyer. Konstigt nog lite av en förbisedd juvel i Italien. Vi bor kungligt, som det sig bör i dessa magiska omgivningar, i tjusiga Baveno/Stresa. Här har vi en perfekt utgångspunkt för resans handplockade utflykter som genomförs tillsammans med en kunnig och svensktalande lokalguide.

Avgång

30 september 2022

Från

Arlanda

Reslängd

6 dagar

Pris

17 590 SEK

Ingår i resan

 • busstransfer till Arlanda flygplats, tur och retur, med påstigning i Smedjebacken och Söderbärke
 • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda - Milano tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • bussresor enligt programmet i Italien
 • fem övernattningar i dubbelrum
 • italiensk turistskatt 5 nätter
 • utflykter med svensktalande lokalguide dag 1-5, enligt program
 • besök i ostkällare med provsmakning
 • båttur till Borromeiska öarna samt entré till trädgården och palatset på Isola Bella
 • båtbiljett och inträde till botaniska trädgården Villa Taranto
 • fem frukostar
 • en lättare ostprovningslunch dag 1
 • fem 3-rätters middagar; två på hotellet, en i Stresa, en i Milano, och en strax utanför Stresa
 • måltidsdryck i Italien; 1/3 flaska husets vin/öl/läsk/juice, vatten och kaffe (oftast espresso)
 • whispers (hörsnäcka) vid utflykter
 • dricks till lokalguide, chaufför med flera
 • personal från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin
   

Tillval

Enkelrumstillägg: 1.980:-

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Mer information

Max antal deltagare: 42

Vi erbjuder öppet köp t o m 31 maj 2022

För att ni ska känna er trygga med att boka en resa under rådande omständigheter erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften enligt nedan, och att den återbetalas om ni avbokar före ovan angivet köpdatum.

För att följa med på resan krävs att du är fullvaccinerad och kan uppvisa EU:s covidbevis vid avresa

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ostbesök och ankomst Stresa/Baveno

  Vi lämnar Smedjebacken kl 04.30 och Söderbärke kl 04.55 och beger oss med buss till Arlanda flygplats. Vi flyger med Scandinavian Airlines direkt till Milano där vi landar vid 12-tiden. Vår svensktalande guide väntar för att ta oss med till Baveno/Stresa, vår utgångspunkt för många intressanta utflykter. Passande nog finns en trevlig ostkällare längs vägen till vårt hotell. Italien är som bekant vida känt för sina ostar och i Piemonteregionen som vi befinner oss, framställs riktig goda get- och fårostar. Något vi kommer att få prova på under en lättare ostprovningslunch. Vi checkar in på vårt anrika hotell under eftermiddagen och det finns tid att utforska omgivningarna, och inte minst hotellet, innan det är dags för middag.

 • Dag 2 Borromeiska öarna

  En fin förmiddag väntar oss vår första utflyktsdag, vi ska ge oss ut på en kortare båttur på Maggioresjön för att bekanta oss med de Borromeiska öarna. Vi styr mot den mest berömda ön, Isola Bella, och besöker det pampiga palatset byggt i barockstil och dess fina trädgård. Tack vara det mikroklimat som här råder kan vi njuta av exotiska träd, växter och säsongens blommor. Vi rekommenderar att man kopplar på alla sina sinnen! Innan det är dags för lite ”egentid” tar vi oss gemensamt över till den pittoreska ön Isola dei Pescatori. Ön har hela tjugofem fast bosatta och har en lång och gedigen tradition av fiske och dessutom många inbjudande serveringar. Så nu är valet ditt! Kanske väljer du att stanna kvar här och hitta ett trevligt lunchställe, eller kanske du även vill besöka den sista av öarna, Isola Madre. Också denna ö lockar med ett historiskt palats och en av Italiens äldsta och mest välbevarad botaniska trädgårdar. Vill man i stället åka tillbaka till fastlandet finns mängder av mysiga små gränder och pampiga byggnader, allt vackert inramat av Maggioresjön och de mäktiga alperna i bakgrunden. Kvällens middag serveras på en restaurang i Stresa, huvudorten på denna sida av sjön. En livlig by med mysiga gränder, butiker, restauranger och caféer.

 • Dag 3 Villa Taranto, Verbania

  I dag tar vi oss tvärs över bukten till staden Verbania och Europas största botaniska trädgård, Villa Taranto. Trädgården har en speciell charm under hösten, lövverket skapar en färgsprakande show med nyanser av gult, brunt, rött och orange. Även en dahlia utställning kan beskådas. Denna dekorativa blomma blommor till långt in i oktober och trädgården kan skylta med nästan 350 olika sorter. Resten av dagen är till eget förfogande. Vill man stanna kvar och utforska Verbania så går det alldeles utmärkt, man tar sig enkelt hem till hotellet igen med färjan som går mellan byarna vid sjön. Middag serveras på hotellet. 

   

 • Dag 4 Milano

  Strax efter frukost beger vi oss iväg för att lära känna Milano, Italiens trendigaste och näst största stad. I en av Europas hetaste modestäder finns mycket puls, en härlig kontrast till lugnet vid Lago Maggiore! Vår guide tar oss med på en intressant och informativ promenad genom de mest centrala delarna av Milano. Domkyrkan, Galleria Vittorio Emanuele och operahuset La Scala är bara några av många intressanta sevärdheter i Milano som sedan kan besökas på egen hand under eftermiddagen. Vi samlas igen till kvällen för att äta middag i det charmiga kanalområdet Navigli, ett område med mycket folkliv och som skiljer sig mot övriga Milano på flera sätt. Hit går folk för att koppla av och umgås och det råder en avslappnad atmosfär som får dig att vilja stanna kvar! 

 • Dag 5 Ledig dag

  Idag är det ”egentid” på programmet, ett måste när man har så mycket fint runt omkring sig! Vi kan definitivt rekommendera en promenad längs Stresas fina promenadstråk vid utmed sjön. Eller strosa runt i själva byn och botanisera i smakupplevelser. Vi är ju i ett land med ett stort utbud av delikatesser och Stresa har små specialbutiker med ost, charkuterier, vin och mycket annat gott. Ett paradis för den matintresserade, och den matglade! Kvällen bjuder på en middag med utsikt över Maggioresjön, en passande avslutning på en härlig dag.

 • Dag 6 Hemresa

  Vi tar adjö av vårt hotell och Maggioresjön under morgonen. Efter oförglömliga dagar i norra Italien är det så dags för hemresa och vi beger oss mot Milano Linate flygplats.  Flygbolaget Scandinavian Airlines tar oss med direktflyg hem och vi landar på Arlanda vid 15.30-tiden. Buss väntar för hemfärd och vi är åter i Söderbärke och Smedjebacken cirka klockan 19.30.