Warszawa / Polen

Okända Warszawa

29 nov - 2 dec
Häng med oss på ett spännande och kanske lite oväntat äventyr till Warszawa - Polens dolda pärla!
När vi anländer är staden smyckad med fantastiska juldekorationer och de färgglada julmarknaderna slår upp sina portar för säsongen. Warszawa är en stad fylld av fascinerande historia och vår kunniga guide kommer att ta oss med på en resa genom stadens gåtfulla förflutna. Vi vandrar genom de pittoreska gränderna i gamla stan och utforskar stadens sevärdheter på en exklusiv dagstur, med den magiska känslan av advent i luften. December bjuder på en perfekt temperatur, med sval och krispig luft som förstärker adventsstämningen. Vi har endast 25 platser tillgängliga för detta äventyr, se till att säkra din plats redan idag och låt oss tillsammans skapa minnen för livet i Polens dolda pärla.

Avgång

29 november 2024

Från

Arlanda

Reslängd

4 dagar

Pris

9 580 SEK

Ingår i resan

 • flygresa Arlanda- Warszawa tur och retur, flygskatter och avgifter samt incheckat bagage
 • tre övernattningar i vald rumskategori
 • engelsktalande lokalguide
 • bussutflykt, besök och entréer enligt program
 • tre frukostar
 • en lunch
 • två middagar varav en på lokal restaurang och en på hotellet
 • 1 glas öl/vin till lunch/middag
 • dricks till guide och chaufför
 • resegaranti 
 • färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg 3 nätter: 1.100:- 

Mer information

Endast 25 platser så först till kvarn!

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst och rundtur

  · Ankomst till Warszawa flygplats vid lunchtid, buss och guide möter upp och vår resa kan börja på riktigt.

  · Lunch och incheckning på vårt centralt belägna hotell.

  · Eftermiddagen spenderar vi tillsammans med en kunnig guide som visar oss runt bland de pittoreska och juldekorerade gränderna i den historiska gamla delen av Warszawa. Vi besöker också det kungliga slottet med sin pastellrosa interiör och storslagna salar.

  · Gemensam middag i hjärtat av gamla stan.  

 • Dag 2 Upptäck staden

  · Egen dag och kväll, låt julstämningen fyllas på!

  -Vandra genom gator och torg låt dig ledas av dofterna från julmarknaderna som har vaknat till liv runt om i staden. Börja med charmiga gamla stan sedan vidare till centralstationen och där efter pittoreska Plac Wilsona.

  -Gå den populära rutten som kallas Royal Route, som sträcker sig från Rynek Starego Miasta till det praktfulla Wilnow Palace. På denna historiska vandring väntar över fyrtio sevärdheter som berättar stadens fascinerande historia genom sina imponerande byggnader, palats, kyrkor, monument, parker och museer.

  -Warszawa erbjuder ett brett utbud av konstnärliga skatter. Från små intima gallerier till det prestigefyllda Museum of Modern Art och det imponerande Nationalmuseet, finns det något för alla smaker. För de som uppskattar klassisk musik är ett besök på Chopinmuseet ett absolut måste, där du kan följa i den legendariska tonsättarens fotspår genom historiska handskrivna notblad och en fascinerande berättelse om hans liv.

  -Upplev de pulserande teaterscenerna. Boka biljetter till en oförglömlig föreställning på det ståtliga Teater Wielki, där du omedelbart omfamnas av en atmosfär av julglädje med ståtliga julgranar och stämningsfullt julpynt som pryder de historiska lokalerna. Meddela Specialresor vid bokning ifall teater är intressant.

   

 • Dag 3 Historia och kultur

  · Idag gör vi en utflykt med buss för att fördjupa oss i Warszawas rika historia och fascinerande kultur. Med vår kunniga guide vid vår sida beger vi oss först till den majestätiska Wilanow Palace and Park. Detta praktfulla slott, som uppfördes på 1700-talet i en magnifik barockstil, tjänade en gång som sommarslott för monarkin. Efter andra världskriget förvandlades slottet till ett enastående museum, fyllt med polska porträtt, autentiska möbler och en pampig inredning som för tankarna till en svunnen era. Promenera sedan genom slottets trädgård i vinterskrud, anlagd i en klassisk engelsk stil, och låt dig förföras av dess skönhet och charm.

  · Nästa stopp blir den pampiga Terrace of Palace of Science and Culture – stadens mest ikoniska och kontroversiella landmärke. Detta magnifika palats, en gåva från Sovjetunionen till Polen, reser sig stolt över stadens sky line och bjuder in till en spektakulär panoramautsikt från 30:e våning.

  · Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4 Trivsam avrunding

  · Vi äter frukost i lugn och ro och har egen tid innan det är dags att åka till flygplatsen för hemresa. Det finns bagagerum att förvara väskor i under tiden tid du gör dina sista ärenden i gamla stan. Vid 14.00-tiden samlas vi för avresa till Warszawa flygplats.