Opera "highlights" på Sölje Herrgård! – Specialresor
Sölje / Sverige

Opera "highlights" på Sölje Herrgård!

28 aug
Vill du njuta av ljuv musik i en unik miljö, äta gott och kanske bli en smula överrumplad? Då ska du följa med oss till Sölje Herrgård, vid Glafsfjordens västra strand, en lördagskväll i augusti. Vi kommer till en verklig idyll som varit i skådespelerskan Gio Petrés familjés ägo sedan flera år. Bredvid herrgården ligger fina Sölje Gård som ägs och drivs av dottern Angela Petré. Vi bekantar oss med gården, får dess historia berättad för oss och ser utvalda delar herrgården. Mycket personligt och intressant! En två-rätters middag dukas så småningom upp och därefter börjar föreställningen. Sopranerna Angela Petré, Emilia Feldt och mezzosopran Annie Fredriksson förtrollar oss med sina vackra stämmor och vi drömmer oss bort till toner från, för de flesta av oss, välkända klassiska mästerverk. Ackompanjerar gör pianist Gustaf Henriksson, känd från TV-program som Skavlan och Allsång på Skansen.

Välkomna med på en musikalisk kväll!

Avgång

28 augusti 2021

Reslängd

1 dagar

Pris

1 890 SEK

Ingår i resan

  • bussresa från vald ort till Sölje tur och retur
  • besök och visning av Sölje herrgård och gård
  • 2-rätters middag inkl dryck
  • "operahighlights" framförd av Angela Petré, Emilia Feldt, Annie Fredriksson och pianist Gustaf Henriksson
  • färdledare från Specialresor
  • resegaranti enligt statliga resegarantilagen 

Mer information

Buss från Kil, Karlstad och Grums.

Galleri Mats Bergman lottar ut ett konstverk!

 

Sopran Angela Petré har över 25 års erfarenhet från servicebranschen och har drivit turisttäta krogar i Danmark och Tyskland och har sedan flytten hem till Värmland jobbat som  projektledare/produktionsledare för stora event som ex Svenska Rally, Guldägget samt för ett flertal större musikfestivaler och sportevenemang. Angela är även skolad opera-sångerska och engageras flitigt vid konserter. Senast kunde man se henne i musikalen Chess på Säffleoperan.

Mezzosopran Annie Fredriksson tog examen vid Royal College of Music i London 2013. Hon började sin karriär med ett inhopp som Cherubino i Figaros bröllop på Glyndebourne-festivalen, samma roll sjöng hon även på Norrlandsoperan 2015 och på Läckö Slott sommaren 2019. Annie har varit med i ett flertal operauppsättningar både i Sverige och utomlands tex Così fan tutti, Orfeus i underjorden, Silverskeppet och Boris Christ.

Sopran Emilia Feldt är en eftertraktad sopran både nationellt och internationellt. Hon är särskilt uppskattad för sin fantastiska scennärvaro och förmåga att obehindrat växla mellan olika stilar såsom Barock, Wienklassiscism, Belcanto till moderna verk. Emilia är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm har framträtt på scener såsom Kungliga Operan, Folkoperan, Confidencen (Ulriksdals Slottsteater), Läckö Slottsopera, Berwaldhallen, Stockholms Konserthus m.fl. Emilia sjunger även frekvent på internationella scener i bl.a. Kina, Schweiz, Finland, Ungern, Tjeckien, Polen och Tyskland.

Pianist Gustaf Henriksson var 9 år när han började spela piano i den kommunala musikskolan i Nacka. Som ungdom tilldelades han en mängd stipendier och erhöll ett flertal priser i olika pianotävlingar. Efter gymnasiet studerade han vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och tog sin examen år 2008. I dag är han verksam som pianist, arrangör och kapellmästare och har medverkat vid flertalet konserter, event och spännande sammanhang ex TV-programmen Skavlan, Alla tiders hits, Allsång på skansen och inför en miljonpublik spela i programmet årets julvärd 2019 i SVT.