Perigord Noir med Gustaf Hamilton och Peder Lamm – Specialresor
Perigord Noir / Frankrike

Perigord Noir - en resa mellan himmel och jord

Få regioner sammanfattar attraktionerna i Frankrike bättre än Dordogne. Ett område med naturlig skönhet, böljande kullar, gamla byar, slott och små städer som är mogna att utforskas och avnjutas av alla som passerar eller besöker. Hjärtat av Dordogne är centrerat kring staden och prefekturen Perogueux. Området är kanske mest känt för bland annat sina gourmetglädjeämnen, särskilt paté de foie gras, valnötter och tryffel. Perigord Noir ligger i centrum av Dordogne-regionen och är uppkallad efter sina mörka skogar, främst ek- och valnötsträd. Vézère-dalen skär genom sitt centrum och skapar imponerande klippor med många kalkstensgrottor. Dessa grottor innehåller verk av förhistoriskt intresse och regionen har många vackra byar med mörka skiffertak. Dess huvudort är Sarlet-la-Canéda, ett medeltida centrum fullt av hus från 15- och 16-talen. Tillsammans utforskar och smakar vi oss fram i denna region.

Peder och Gustaf guidar traditionsenligt vårt trevliga gäng och gör sitt bästa för att alla ska trivas och få ett minnesvärt avbrott från den grå vardagen i norr. Endast 25 platser.

Ingår i resan

 • flygresa med KLM Arlanda-Toulouse via Amsterdam tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • bussresor i Frankrike enligt program 
 • fyra övernattningar i dubbelrum (rum med dubbelsäng eller två separata sängar)
 • alla besök och entréer enligt program
 • fyra frukostar
 • fyra luncher
 • tre middagar
 • måltidsdryck; vin samt vatten och kaffe/te
 • svensktalande färdledare, Gustaf Hamilton
 • ciceron Peder Lamm
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 2.820:-

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs programmet härMer information

Max antal deltagare: 25

Önskar du flyga från Landvetter/Kastrup eller Gardermoen - hör med oss för tider/priser

 


 

Program

 • Dag 1 Figeac

  Avresa från Arlanda kl 06.30 och vi landar i Toulouse strax efter lunch. Vi påbörjar färden mot den otroligt fina lilla staden Figeac där vi stannar en natt. På vägen gör vi ett stopp i byn Cordes-sur-Ciel som ligger vackert beläget på en kulle. När vi vandrat uppför de slingrande gatorna hinner vi för de som är hungriga ta något litet att äta åtföljt av ett glas lokalt vin. Vi fortsätter sedan mot Figeac där vi checkar in på vårt hotell för natten. Efter lite fritid för strövtåg i denna lilla stad avslutar vi dagen med en gemensam middag.

 • Dag 2 Autoire-Rocamadour-Sarlat-la-Caneda

  Avfärd vid 10-tiden på små slingrande vägar mot Autoire där vi kan promenera i den vackra byn och kanske ta en kopp kaffe eller ett glas vin. Vi fortsätter sedan mot ännu en liten gullig by där vi intar lunch på stadens torg. Efter lunch åker vi vidare till det fantastiska klostret i byn Rocamadour som klänger sig fast vid bergssidan högt över ravindalen. Resan fortsätter sedan mot staden Sarlat-la-Caneda för att checka in på vårt fina hotell. Här bor vi i tre nätter så det finns tid att utforska denna lilla pärla. På kvällen blir det gemensam middag på någon av stadens mysiga restauranger.

 • Dag 3 Marqueyssac-Le Roque-Gageac-Chateau de Beynac

  Efter frukost gör vi en stadsvandring i Sarlat så att vi känner oss ”hemma”. Vi upptäcker och lär oss känna stadens historia. Vid lunchtid ger vi oss av och tar sikte på herrgården Marqueyssac. På vägen dit följer vi Dordognedalen och stannar i den lilla staden Le Roque-Gageac som klamrar sig fast mellan floden och klipporna. Här serveras vi en utsökt lunch. Vi fortsätter vår färd mot Marqueyssac som är högt beläget över floden och med en sagolik utsikt över landskapet. Vi har gott om tid för att besöka den enastående parken som har tre stjärnor i Michelins gröna guide. Dagen avslutas med en visning av Chateau de Beynac som ligger som ett vakttorn högt på sin klippa över floden. Här får vi smaka något av det bästa av vad regionen har att erbjuda och har vi tur så träffar vi också slottsherren. Kvällens middag är på egen hand i Sarlat, Gustaf kan tipsa om olika restauranger.

 • Dag 4 Vézères-Eyrignac

  På lördag morgon får de som är morgonpigga tid att besöka den underbara marknaden i Sarlat innan vi vid tio-tiden ger oss av mot troglodytbyn Madeleine. Byn Madeleine är en plats som har varit bebodd under årtusenden och som delvis är uthuggen ur klippan vid floden Vézères strand.  Efter besöket promenerar vi till en liten lantgård för lunch. Vår resa fortsätter sedan på små vägar genom skog och dal till ruinen av slottet Commarque, som delvis ligger gömt. Byggnadsverket var under lång tid övergivet och bortglömd under vegetationen tills en släkting till den första byggherren bestämde sig för att starta ett massivt renoveringsprojekt. Sista besöket för dagen blir till de vackra trädgårdarna i Eyrignac. Parken har under århundrandena genomgått många förvandlingar för att idag återuppstå så som de kan ha sett ut för 400 hundra år sedan. En dröm av formklippta häckar, spegeldammar och springbrunnar. Kvällens middag intas någonstans under kvällen på landsbygden.

 • Dag 5 Peche Merle-Saint-Cirq-Lapopie-hemfärd

  Frukost och utcheckning från vårt hotell och vi börjar vår resa tillbaka mot Toulouse och flygplatsen. På vägen dit stannar vi och tar oss ner i underjorden för att besöka de fantastiska grottorna vid Peche Merle där våra förfäder har målat ca. 800 motiv för så där 29 000 år sedan. Dagens lunch äter vi i den mycket gulliga staden Saint-Cirq-Lapopie innan vi fortsätter till Toulouse flygplats för flyg tillbaka till Sverige.