Prag / Tjeckien

Prags guldkorn

Upplev Prag, en av Europas vackraste huvudstäder, med Specialresor och du får en härlig blandning av utvalda guldkorn. Vi gör guidade promenader med olika innehåll, som historia eller matkultur. Vi utforskar stadens olika stadsdelar, vi besöker en botanisk trädgård och provar tjeckiskt vin. De klassiska inslagen som kullerstensgatorna, Pragborgen och Karlsbron finns där de alltid har funnits, men man får heller inte missa allt det nya i Prag, som nya konstgallerier och restauranger av internationell toppklass. Även om denna resa inte har fokus på öl, så kan vi inte låta bli att besöka ett ölspa, en avkopplande och rolig upplevelse för alla oavsett om man är förtjust i öl eller inte. Denna gyllene tjeckiska vätska gör, så att säga, gott inifrån och ut… Andra inslag under resan är en tur med historisk spårvagn och egen tid att leta upp något smultronställe, för i Prag finns det många guldkorn! 15-25 platser.
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Ingår i resan

 • flygresa Arlanda-Prag tur och retur
 • flygskatter och avgifter
 • fyra övernattningar i vald rumskategori
 • guidade promenader/bussturer, entréer, öl/vinprovningar samt tilltugg enligt program
 • spårvagnstur
 • 1h ÖLSPA inkl obegränsat med öl
 • fyra frukostar
 • två luncher varav en i form av ”food & beer walk”
 • tre middagar
 • 1-2 glas vin alt öl till lunch/middag
 • dricks till guide och chaufför
 • resegaranti och färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg 4 nätter: 2840:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Då vi tar oss fram till fots under vår vistelse i Prag är det viktigt att man har ”god promenadförmåga”, hör gärna av dig om du har funderingar kring detta.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst till Prag

  ·Flyg från Arlanda med Norwegian direkt till Prag där vi landar tidig kväll.
  ·Lokal guide och buss möter upp och tar oss med in till centrala Prag och vårt centralt belägna hotell för incheckning.
  ·Middag på restaurang nära hotellet.

   

 • Dag 2 Stadspromenad och ölspa

  ·Förmiddagen bjuder in till en intressant guidad promenad med vår lokala guide, cirka tre timmar. Vi snirklar oss fram genom den historiska gamla stadskärnan, gör en paus för kaffe, och insuper den härliga atmosfären som är så typisk för Prag.
  ·Lunch på anrika Café Slavia.
  ·Under eftermiddagen/kvällen blandas egen tid med en timmes ÖLSPA, så kom ihåg badkläderna. Tjeckerna dricker inte bara sin öl, de har även börjat använda den i ölspa, vilket innebär att ölen kan kittla smaklökarna och återuppliva kroppen på en och samma gång. Ölbadet innehåller ingredienser från bryggprocessen och sägs vara både föryngrande och energigivande. Obegränsad tillgång på ljus och mörk öl under badproceduren.
  ·Kvällen är till eget förfogande. Specialresors färdledare finns tillgänglig och tipsar gärna om trevliga restauranger för middag och om vad som finns att se och göra!

 • Dag 3 Historisk spårvagn & "food and beer walk"

  ·Dagen inleds med en tur med historisk spårvagn därefter väntar en för oss specialdesignad Prag
  ”food & beer walk”. Vår guide tar oss med på en guidad promenad och vi smakar på några väl utvalda produkter längs vägen, både i flytande och fast form. Vi börjar med ett historiskt klosterbryggeri nära Pragborgen, promenerar över den berömda Karlsbron och avslutar med ett minibryggeri som kan stoltsera med en 500-årig tradition av ölbryggeri.
  ·Ett par timmar för egna strövtåg under eftermiddagen. Dagen avslutas med en gemensam middag på trevlig restaurang i Prag. 

   

 • Dag 4 Botanisk trädgård & vingård

  ·Halva dagen är till eget förfogande.
  ·Strax efter lunch hämtas vi med buss för en tur till Prags norra utkant. Vid Slottet Troja hittar vi den Botaniska trädgården med cirka 30 hektar anlagda utställningsområden inklusive en vingård, en japansk meditationsträdgård och ett unikt tropiskt växthus. Växthuset har tre separata delar, med olika temperatur och luftfuktighet, som tar oss med på en resa genom den tropiska naturen när som helst på året. Prag har en lång historia av vinframställning som går tillbaka till medeltiden, och det finns fortfarande vingårdar i staden. Eftermiddagen innehåller inte bara slott och botanik, vi provar även det lokala vinet.
  ·Dagen avslutas med en trerätters middag med ”järnvägsatmosfär”. Vår restaurang kan stoltsera med 400 meters modelljärnväg och specialrätter på menyn. Här kan vi lova att beställd dryck levereras utan försening…

 • Dag 5 Hemresa

  ·Tid att äta frukost i lugn och ro innan transfer till flygplatsen och hemresa.