Res till Argentina & Brasilien | Specialresor
Rundresa / Argentina och Brasilien

Res till Argentina-Brasilien

8 - 20 jan 2023
Följ med på en spännande resa till Sydamerikas guldkorn. Vi besöker Buenos Aires - staden som är full av liv, Iguazú Falls - en av vår planets mest imponerande naturunderverk och Rio de Janeiro - oemotståndlig natur och exotisk kultur. En resa, flera fantastiska upplevelser!

Avresa från Arlanda, Landvetter och Kastrup
Vi planerar att genomföra resan i januari 2023, mer information kommer.

Läs gärna preliminärt program nedan.
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Mer information

För att följa med på resan krävs att du är fullvaccinerad och kan uppvisa EU:s covidbevis vid avresa.

Program

 • Dag 1 Avresa

  Avresa från Arlanda/Landvetter/Kastrup till Buenos Aires via Frankfurt där vi mellanlandar och byter plan.

 • Dag 2 Ankomst Buenos Aires

  Ankomst till Buenos Aires på morgonen. Vi landar på Ezeiza International Airport som ligger 22 kilometer syd-sydväst om Buenos Aires. Vår svensktalande guide möter oss och därefter väntar transfer till Hotel Libertador. Här bor vi i hjärtat av Buenos Aires endast ett kvarter från shoppinggatan Calle Florida. Under resan till hotellet kommer vi att få en första glimt av den stad vi senare skall utforska. Vi börjar med lunch och när rummen är klara checkar vi in. Under eftermiddagen hinner vi utforska hotellet och dess omgivningar. I närheten finns sevärdheter som Obelisco, Plaza de Mayo och Colonteatern samt även några av Argentinas bästa restauranger och muséer. På kvällen väntar välkomstdrink och middag på lokal restaurang.
  Måltider: lunch och middag

 • Dag 3 Buenos Aires

  Efter frukost är det dags att tillsammans med vår svensktalande guide upptäcka Buenos Aires. Vi gör en stadsrundtur med buss, där vi bland annat besöker Recoleta som är ett område präglat av vackra historiska byggnader. Det utgör även ett kulturellt center med både nationalmuseum, nationalbibliotek och en mängd andra utställningar. Vi stannar till på den berömda kyrkogården där skådespelerskan Eva (Evita) Peron och flera före detta argentinska presidenter och nobelpristagare vilar. Turen avslutas med lunch. Eftermiddagen är till för att sola, bada eller egna upptäckter. En annan sevärdhet är bron över till det ombyggda hamnområdet Puerto Madero. Bron har ritats av samma artkitekt som ligger bakom Turning Torso (Calavatras). Det är lätt att ta sig runt i Buenos Aires; tunnelbannan (subte) är välutbyggd, det går massor av bussar och det är billigt att åka taxi. På kvällen väntar middag och tangoshow, vi får även en timmes lektion i tango! Det är en häftig känsla att få testa tangon i dess ursprungsland. Tangon utvecklades just i Buenos Aires immigrantkvarter mot slutet av 1800-talet.
  Måltider: frukost, lunch och middag

 • Dag 4 Pampas

  Vi börjar dagen med frukost på hotellet. I dag väntar en heldagsutflykt till Pampas. Turen genom pampas vidsträckta slätter är mäktig. Området sträcker sig från Brasilien och Uruguay till Argentina. Den bördiga jorden är nyckeln till en stor del av Argentinas jordbruk.
  Pampas står för cirka 1/3 av Argentinas totala produktion av spannmål och nötkött. Vi passar på att besöka en estancia, Argentinas motsvarighet till ranch, där vi tittar på gårdens djur och får se en fängslande hästshow. Här finns även ett litet museum. Lunch ingår.
  Vi är tillbaka på hotellet under sen eftermiddag/tidig kväll. Middag på egen hand.
  Måltider: frukost och lunch

 • Dag 5 Fri förmiddag, flyg till Iguazú

  Efter frukost har vi några timmar på egen hand innan det är dags att bege sig av mot flygplatsen för vidare flyg mot Iguazu. Vi åker över på den Brasilianska sidan till Vivas Cataratas Hotel & Resort. Incheckning och middag på hotellets restaurang.
  Måltider: frukost och middag

 • Dag 6 Iguazufallen

  Vi besöker nationalparken på den brasilianska sidan och ser Iguazufallen härifrån. De världsberömda fallen består av 160-260 vattenfall (beroende på vattenflöde). Vi kommer både kunna njuta av panoramavyer på håll över fallen på den argentinska sidan och uppleva flera vattenfall på nära håll på den brasilianska sidan. De kraftfulla vattenfallen skapar ett dis där solens strålar i sin tur skapar regnbågar; en sagolik syn. Det högsta vattenfallet kallas Djävulsgapet och har en fallhöjd på 80 meter. Vi avslutar med lunch innan vi blir avsläppta vid hotellet. Eftermiddagen på egen hand. Middag på hotellet.
  Måltider: frukost, lunch och middag

 • Dag 7 Flyg till Rio de Janeiro

  Transfer till flygplatsen och vidare flyg till Rio de Janeiro. Vi åker direkt till Arena Copacabana Hotel och checkar in. Hotellet ligger på Copacabanas strand och har en takpool med fantastisk utsikt över omgivningarna. Vår guide håller ett välkomstmöte innan middagen på hotellet.
  Måltider: frukost och middag

   

 • Dag 8 Rio de Janeiro

  Frukost på hotellet. Vi börjar dagen med en stadstur och utforskar Rio tillsammans, därefter eftermiddagen på egen hand. Vi åker till ”sockertoppen”, bergstoppen som har formen av en sockertopp. En linbana tar oss upp till toppen och utsikten är magnifik. När man låter blicken vandra ut över staden är det lätt att förstå varför Rio sägs vara en av de vackraste städerna på jorden. Njut av de gröna kullarna, stränderna och stadens rytm. Här finns stränderna Copacabana och Ipanema samt ett stort utbud av utflykter. Vi äter lunch på en traditionell churrascaria. Middag på lokal restaurang, på gångavstånd från hotellet.
  Måltider: frukost, lunch och middag

 • Dag 9 Corcovado, Tijuca forest

  Vi börjar med frukost och därefter gör vi en jeeptur på cirka 4 timmar till Corcovado och Tijuca forest. Denna tur kombinerar två fantastiska platser. Corcovado, det kända berget vars topp pryds av den 38 meter höga kristusstatyn, Cristo Redentor. Statyn kallades förr för

  Limhamns-Jesus av svenska sjömän. Fundamentet är nämligen delvis gjort av cement ifrån Cementa i Limhamn. I samma område finns Tijuca forest, denna tropiska regnskog bjuder på ett skådespel i grönskande prakt. Skogen är numera en vacker nationalpark, men spelar också en avgörande roll i att säkra såväl vattentillgången för området som att hålla temperaturen nere. Vi avslutar vår tur med lunch på en lokal restaurang. Därefter provar vi på att åka metro tillbaka till hotellet. På kvällen blir det middag och show på Rio Scenarium. Detta välkända ställe som figurerat på listan över världens tio bästa nattklubbar och som anses vara sambans mecka i Rio.
  Måltider: frukost, lunch och middag

 • Dag 10 Ipanema beach

  Ipanema beach
  Vi startar lite senare på dagen och tar en cykeltur längs härliga Ipanema beach. Ipanema beach är en av världens mest kända stränder och är uppdelad i flera segment (postos).
  I väster vakar två vackra klippor som kallas ”två bröder”. Vi tar metron tillbaka till hotellet.
  Resten av dagen samt lunch och middag på egen hand.
  Måltider: frukost

 • Dag 11 Ledig förmiddag, hemresa

  Frukost på hotellet. Passa på att sola, bada eller shoppa sista dagen i denna fantastiska stad.
  När det börjar bli dags för lunch lämnar vi hotellet och beger oss av mot flygplatsen. På vägen dit gör vi ett lunchstopp på någon av de restauranger som har fin utsikt över Rio. Under eftermiddagen checkar vi in och flyget avgår tidig kväll.
  Måltider: frukost och lunch

 • Dag 12 Hemresa

  Vi mellanlandar i Frankfurt där vi byter plan och är åter på Arlanda/Landvetter/Kastrup under eftermiddagen.