Dolomiterna / Italien

Vandra i Dolomiterna

Följ med på en vandringsresa till Dolomiterna, ett av världens vackraste bergsområden med sina ”rosafärgade” bergssidor!

Dolomiterna är mångas favorit i de italienska alperna och anses vara ett av världens vackraste bergsområde med sina ”rosafärgade” bergssidor. Här finns väl utvecklade vandringssystem och det finns allt från lätta till krävande vandringsleder.

Förutom att vandra i dessa fascinerande och varierade omgivningar njuter vi av god mat, gott vin och välförtjänt avkoppling i vår charmiga alpby.

Ingår i resan

 • flygresa tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • busstransfer Venedig flygplats - Moena, tur och retur
 • fyra övernattningar i dubbelrum inkl frukost på medelklasshotell (italiensk 4-stjärnig standard)
 • svensktalande transferguide 
 • engelsktalande vandringsguide i 3 dagar
 • provning av Prosecco 
 • besök på ostfabrik
 • måltider och dryck efter önskemål
 • färdledare från Specialresor (valfritt)
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Mer information

Antal deltagare: 20

Program

 • Dag 1 Veneto, Moena

  Samling på Arlanda flygplats kl 08.00. Vi flyger med Norwegian direkt till Venedig där vi landar vid lunchtid. Buss och lokalguide väntar för att ta oss i nordvästlig riktning mot Dolomiterna och vår pittoreska alpby Moena i Fassadalen. Resan går genom Veneto regionen, som bland annat är känd för sin Prosecco, det mousserande vin som på senare tid blivit en tuff konkurrent till både champagne och cava. Vi stannar till på en vingård för lunch och provsmakning av dessa sprudlande droppar. Vi ankommer Moena sen eftermiddag och checkar in på vårt hotell som är belägen mitt i centrum av denna livliga, pittoreska lilla by. Middag serveras på hotellet.

 • Dag 2 Vandring Col dei Rossi

  Efter en stärkande frukost är det dags att bege sig ut på den första av de tre vandringarna vi ska genomföra. Först busstransfer upp till Alba di Canazei, därefter linbana upp till Col dei Rossi (2380 m ö h). Vi vandrar på lätta vandringsleder, dels grusväg, dels smalare mer steniga stigar. Under hela vandringen har vi en fantastisk utsikt mot Dolomiternas högsta berg Marmolada. Det glaciärbelagda berget sträcker sig 3343 m ö h. Vid alphyddan Viel del Pan (2432 m ö h) tar vi en skön rast och här finns möjlighet att starka sig med både mat och dryck. Vi forstsätter sedan vidare mot Passo Fedaia (ca 2057 m ö h). Totalt cirka 3-4 timmars vandring, nivå lätt/medel.

  Eftermiddagen är till eget förfogande. Hotellet har en liten relaxavdelning, och kanske frestar det med en skön värmande ångdusch för stela muskler. Systerhotellet har även en större spaavdelning där det finns möjlighet för både massage och behandlingar. Kvällens middag är inbokad på en av Moenas mysiga restauranger.

 • Dag 3 Vandring Cattinaccioberget

  Resans andra vandringsdag börjar med cirka 20 minuters busstransfer till Vigo di Fassa, därefter linbana upp till 2000 m ö h för dagens vandring i Catinacciobergen. Här börjar vi gå uppåt genom kuperad mark och skog innan vi fortsätter vidare uppåt mot Busa di Vael. Stigen är delvis smal och stenig och består av en del stigningar. Vi har fin utsikt över Fassadalen och Cattinaccioberget och njuter av varje steg. Vi gör ett lunchsstopp vid alphyddan Roda di Vael (2283 m ö h). På alla alphyddor, rifugios, serveras god italiensk husmanskost. Totalt cirka 4-5 timmars vandring, nivå medelsvårt. Middag serveras på hotellet.

 • Dag 4 Vandring Passo San Pellegrino

  Vår tredje och sista vandringsdag börjar vid Passo San Pellegrino (ca 20 minuters busstransfer), där vi vandrar upp genom passet för att sedan vända neråt mot Val di Tascia och alphyddan Fuciade för en gemensam lunch. Dolomiternas vackra landskap slutar aldrig att fascinera och oavsett vart vi än vänder oss, möts vi av nya och hissnande vyer!
  Totalt cirka 3-4 timmars vandring, nivå lätt/medelsvårt.

  För den som vill (och orkar) finns det under eftermiddagen möjlighet att följa med till en ostfabrik där vi får lära oss om de lokala ostarna och såklart provsmaka. Även denna kväll äter vi middag på en av Moenas trevliga och mysiga restauranger.

 • Dag 5 Hemresa

  Efter en stadig frukost checkar vi ut från vårt hotell och lämnar Dolomiterna för denna gång. Nu väntar en cirka tre timmars transfer till Venedig flygplats varifrån vi flyger med Norwegian direkt till Arlanda. Möra, men lyckliga landar vi på svensk mark igen vid 16-tiden.