Res till Dubai 2022 – Specialresor
Dubai / Förenade Arabemiraten

Res till Dubai

20 - 25 nov
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset, med max 25 deltagare.

Dubai är ett häftigt resmål i ständig förändring. Emiratet Dubai ligger mellan Indiska oceanen och persiska viken och är ett av sju shejkdömen som ingår i Förenade Arabemiraten. I århundraden var Dubai en fiskeby och handelshamn, liten och fattig. Till följd av att oljan upptäcktes blev möjligheterna många och vi har sedan 1960-talet fått uppleva en explosionsartad utveckling av banbrytande innovationer, mäktiga byggnader och kända landmärken. I Dubai möts man av ett futuristiskt stadslandskap där ”only the sky is the limit”, en stad som måste ses för att man ska tro på den! Dubai hade för över ett decennium sedan ett av de största ekologiska avtrycken av världens städer men redan idag kan man märka stora förändringar. Frågan återstår, kommer Dubai klara av att nå sitt mål - att bli världens mest klimatsmarta stad 2050?
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Preliminärt program. Pris och exakt program meddelas så snart vi har detta klart. Anmäler du ditt intresse till oss redan nu binder du dig inte till något men har en garanterad plats på resan tills dess att du sett det pris och program som kommer gälla.  

Ingår i resan

 • flygresa Arlanda - Dubai tur och retur inklusive måltider ombord och bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • bussresor enligt programmet 
 • fem övernattningar i dubbelrum
 • utflykter/promenader med engelsktalande lokalguide dag 2, 3, 4 och 5
  (vi översätter till svenska vid behov och där möjlighet finns)
 • kulturlunch i Gamla Dubai med engelsktalande värd
 • färd med Abra (vattentaxi)
 • båttur i Dubai Marina
 • biljett till Dubai Frame och till Burj Khalifa (124:e våningen)
 • kvällssafari i öknen med Land Rovers
 • entré till Sheikh Zayed moskén, Abu Dhabi
 • guldcappuccino på Emirates Palace, Abu Dhabi
 • fem frukostar, varav en frukostpåse
 • två luncher; en kulturlunch i Gamla Dubai samt en lättare lunch under rundturen i Moderna Dubai
 • fyra middagar; en lyxig buffé i Madinat Jumeirah, en middag vid Dubai Mall, en safarimiddag i beduinläger samt en middag i Abu Dhabi
 • måltidsdryck; till lunch och vid ökensafarins middag serveras en alkoholfri dryck,
  till övriga middagar ingår två glas vin/öl/läsk samt vatten och kaffe/te
 • dricks till busschaufför med flera
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Program Program - Dubai

 • Dag 1 Dubai

  Samling på Arlanda sker klockan 13.00. Vi flyger med Emirates direktflyg och efter cirka sex till sju timmars flygning landar vi i Dubai, omkring midnatt. Vi möts av vår lokala guide som tar oss med till hotellet för incheckning. Vårt utvalda hotell heter Holiday Inn Festival City och har ett bra läge vid Dubai Creek och ligger i direkt anslutning till Dubai Festival City Mall, utförlig beskrivning om boendet finns längre bak i programmet. Är man sugen på något att äta, dricka eller handla finns det gott om alternativ på mycket nära håll!

 • Dag 2 Det gamla Dubai

  Efter vår nattliga ankomst väntar en lugn morgon innan vi börjar dagen med att besöka världens största ram (!), ett ikoniskt nytt landmärke i Dubai där man från ena hållet blickar mot det gamla Dubai och från det andra hållet mot den nya staden. Dubai må vara känt för lyxiga och glamorösa skyskrapor men stadens riktiga hjärta är, och kommer alltid att vara, Dubai Creek. Det var här i Gamla Dubai som stammen Bani Yas först slog sig ned och vattnet var livsviktigt för det som kom att bli Dubais huvudsakliga ekonomikällor, pärlfiske och fiske. Idag är området fyllt av emiratets historia. För att få en uppfattning av det Gamla Dubai
   
  promenerar vi i de äldsta kvarteren, en del som bäst upplevs till fots. Här får vi en nostalgisk inblick i en svunnen tid med traditionella vindtorn och en labyrint av gränder. Vi äter en traditionell lunch i äkta beduinstil på kuddar på golvet, och lär oss om Dubais kultur och seder på Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Vi kan lova en mycket intressant och lärorik lunch. Även om staden är en modern metropol av rang är de traditionella arabiska marknaderna (soukerna) fortfarande en stor del av det dagliga livet i Dubai. Vår guide tar oss på en tur genom de trånga gränderna i guld-, krydd- och textilsoukerna och berättar om allt vi ser. Vi tar en tur över vattnet med en traditionell vattentaxi, ”abra”, smakar på ett par arabiska specialiteter och har ”egentid” för att i lugn och ro kunna insupa atmosfären, dofterna och smakerna. Under senare delen av dagen är vi tillbaka på hotellet för en stunds vila eller bad och till kvällen tar vi oss till lyxiga Madinat Jumeirah där vi avslutar dagen med en av Dubais bästa buffér, en fröjd både för ögat och för smaklökarna.    

 • Dag 3 Det moderna Dubai

  En dag med fokus på det moderna Dubai, en viss fascination uppstår när man inser att allt är uppbyggt efter 1960. Man pratar ibland om rymdåldersarkitektur… Med sin sci-fi-liknande stadsbild växer Dubai fram som en ökenmetropol som ligger långt före sin tid. Med banbrytande innovationer och planer är Dubai en stad som investerar kraftigt i framtiden, nu med alltmer forskning kring klimatsmarta lösningar.
   
  Vad sägs om en båttur i Dubai Marina för att verkligen få en känsla av områdets helt otroliga arkitektur. Höga skyskrapor ligger bredvid den ringlande konstgjorda kanalen och marinan med sina mångmiljonyachter. Man blir garanterat hänförd oavsett vad man anser om det hela…  Vår bussrundtur tar oss självklart även ut på Palm Jumeirah, världens största konstgjorda ö i form av en palm och ännu ett prov på mänsklig uppfinnings-rikedom. Det finns en anledning till att lokalborna säger ”bara i Dubai”, och efter denna dag blir det tydligt även för oss besökare. Lunch intas gemensamt under dagen och senare delen av eftermiddagen ägnar vi åt Dubai Mall, världens största köpcentrum. Här finns allt! Akvarium, zoo, skridskobana, vattenfall och så klart 1400 butiker! Höjdpunkten är dock ett besök i världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Byggnaden är 828 meter hög och dominerar Dubais stadssiluett på ett naturligt sätt. Vi tar oss upp till utsiktsdäcket på 124:e våningen, där en vy utan dess like väntar oss. Dagen avslutas med middag och underhållning bestående av en helt unik vatten-, musik- och ljusshow i Dubaifontänen alldeles intill Dubai Mall, ett garanterat minne för livet.

 • Dag 4 Fri tid i Dubai, ökensafari

  Denna dag är till största delen till för att man ska kunna utforska Dubai efter eget tycke och smak. Valen är många, det är bara att välja och vraka i denna storslagna stad. Kanske lockar ett besök på World Expo som anordnas av Dubai från 1 oktober 2021 till 31 mars 2022?

   

  Något av det bästa och mest minnesvärda du kan göra i Dubai är en ökensafari. Det är riktigt häftigt att befinna sig under stjärnorna i öknen när mörkret faller. Vid 15-tiden åker vi med äkta 1950-tals Land Rovers ut i öknen tillsammans med en proffsig naturguide som utlovar en genuin och äkta upplevelse både vad gäller natur, kultur och historia.

  Att uppleva solnedgången i öknen är en helt magisk upplevelse. Kylan kommer krypande när mörkret lägger sig och då är det skönt att komma fram till ett upplyst beduinläger med väntande middag och underhållning. En oförglömlig kväll!

 • Dag 5 Abu Dhabi

  Vi beger oss denna dag till det lite lugnare grannemiratet och huvudstaden Abu Dhabi. Här väntar oss ett imponerande besök i Schejk Zayed moské, ett mästerverk av muslimsk arkitektur och världens tredje största moské. Vi förundras även av superlyxiga sju-stjärniga hotellet Emirates Palace där vi även avnjuter en cappuccino med guldkant… För att få en inblick i den forskning som pågår inom förnyelsebar energi och hållbar utveckling gör vi ett stopp i Masdar City med målet att bli en helt miljövänlig stad utan koldioxidutsläpp, avfall och bilar. På ön Saadiyat hittar vi ett kulturcentrum under konstruktion, med stora kulturskatter i form av Louvre Abu Dhabi och framtida Guggenheim Abu Dhabi. Vi avslutar dagen med middag på den konstgjorda ön Yas Island som är Abu Dhabis nöjescentrum med bland annat den kända fomel-1 banan Yas Marina Circuit och nöjesparken Ferrari World.

 • Dag 6 Hemresa

  Vi beger oss tidig morgon till flygplatsen för hemresa med fina och osannolika minnen i bagaget. Vi landar på Arlanda omkring kl 12.15.