Reykjavik / Island

Res till Island

4 – 8 oktober 2020
Med en explosion och med glödande floder av smält lava, föddes Island ur Nordatlanten och ön fortsätter att skapas på samma dramatiska sätt. Islands natur bjuder på ett oförglömligt skådespel. Gejsrar sprutar kaskader av varmt vatten, glaciärer täcker stora delar av landet, vattenfall och älvar skapar liv i det karga landskapet och förstenade lavafält ligger som utslungade stensvampar.

Avgång

4 oktober 2020

Reslängd

0 dagar

Pris

16 770 SEK

Vi reser tillsammans i grupp med max 30 personer för att lättare nå fram till de unika platserna vi vill visa dig. Vi upplever, utforskar och smakar oss fram genom Atlantens juvel tillsammans med vår svensktalande guide.

Ingår i resan

 • flygresa med Icelandair, Arlanda - Keflavik tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • tillgång till hotellets SPA-avdelning under hela vistelsen (behandlingar ingår ej)
 • bussresa enligt programmet på Island
 • transfer/utflykter med lokalguide enligt program dag 1-4
 • besök på isländsk gård med växthus och Islandshästar
 • entré och handduk på Blå Lagunen
 • fyra frukostar
 • en lunch; en 2-rätters i Grindavik
 • fyra middagar; en 2-rätters samt en 3-rätters på hotellet, en soppbuffé inkl hembakat bröd och dessert på Fridheimar Gård samt en 3-rätters middag i Reykjavik
 • måltidsdryck lunch; en mineralvatten/läsk och kaffe/te, måltidsdryck middag; ett glas vin/öl/mineralvatten/läsk och kaffe/te
 • dricks till lokalguide och chaufför
 • personal från Specialresor (varav en är sjukvårdsutbildad)
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

 • Enkelrumstillägg 4 nätter: 3 980 kr
 • Tillägg per person för arrangerad ridtur i grupp (dag 2): 1.210:-
  Meddelas vid bokning av resan eller senast före slutbetalningen. I kostnaden för ridturen (1,5-2 timmar) ingår transfer till/från ridanläggningen, häst- och ridguide, hjälm, överdragskläder (overall) och stövlar vid behov.

 

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Mer information

Antal deltagare: Max 30 personer
 

Program

 • Dag 1 Reykjavik

  Samling sker på Arlanda flygplats cirka kl 11.30. Vi flyger med Icelandair direkt till Island. Flygtiden är cirka 3 timmar och under flygningen finns möjlighet att köpa något att äta. Vi landar på Keflaviks flygplats, cirka fem mil söder om Reykjavik, och färdas vidare med buss och svensktalande lokalguide den korta sträckan till den isländska huvudstaden och vårt hotell. Det är ett dramatiskt, nästan overkligt lavalandskap som passerar revy utanför bussfönstret. Vi checkar in och gör oss "hemmastadda" på vårt centralt belägna hotell, CenterHotel Midgardur, som kommer att vara vår hemvist under spännande dagar på Island. Lite senare äter vi vår första middag i hotellets trevliga restaurang.

 • Dag 2 Reykjavik

  Denna förmiddag gör vi en guidad promenad i Reykjavik, världens nordligaste huvudstad med cirka 120 000 invånare. Man kan inte låta bli att fascineras av den isländska huvudstaden, den känns som den lilla storstaden med stor karaktär och stolthet. Vi äter lunch på egen hand i Reykjavik och resten av eftermiddagen är fri att disponera efter egna önskemål. Kanske är det shopping som lockar, man kan bland annat hitta fina ullvaror, eller ett besök på något av stadens intressanta museer.

  Man kan även välja att följa med på en valsafari (ca 3 timmar, ingår ej, då den är väderberoende) eller en ridtur på de berömda Islandshästarna (ridtur på ca 1,5 timme plus lika lång transfertid tur och retur, bokas och betalas innan avresa från Sverige). Middag serveras på hotellet.

 • Dag 3 Gullfoss

  Vi startar vår vistelse på Island med en oförglömlig naturupplevelse, då vi färdas med buss till några av Islands mest kända utflyktsmål runt den ”Gyllene Cirkeln”. Dagen börjar med ett besök i ett område av ett stort naturgeografiskt och historiskt intresse, nämligen Tingvalla National Park. Under en lång period var detta platsen för det äldsta demokratiska parlamentet i världen. Alltinget grundades här 930 e kr och denna plats anses vara den heligaste på Island. Man har svårt att föreställa sig en mer fantastisk mötesplats för en nation. Två av jordens kontinentalplattor, den europeiska och den nordamerikanska, har sin skarv just här, de flyttar sig längre och längre ifrån varandra och marken däremellan sjunker ju längre plattorna glider isär. Allt detta är inramat av ett vackert och lite ödsligt vulkanlandskap. Vår färd fortsätter till Haukadalur, ett fascinerande område där vi tittar närmare på de mest aktiva heta källorna, Geysir och Strokkur. Strokkur exploderar och sprutar regelbundet vatten högt upp i luften, ibland upp till 30 meter, cirka var sjunde minut! Vi äter lunch på egen hand i detta unika landskap, alldeles intill de heta källorna.

  Nu väntar det mäktiga Gullfoss, drottningen av Islands vattenfall och kanske det vackraste i hela landet! Floden Hvitá faller här trettiotvå meter ner i ravinen nedanför och då solen skiner framträder regnbågen genom vattenångorna. Med många natursköna intryck på näthinnan besöker vi sedan Fridheimar Gård. Här väntar ett besök både i stallet hos de unika Islandshästarna och i de imponerande växthusen för tomatodling. Vi äter en gemensam soppbuffé med hembakat bröd i denna hemtrevliga miljö, innan vi färdas över höglandet tillbaka mot Reykjavik.

 • Dag 4 Blå Lagunen

  Idag väntar en heldagsutflykt med både bad och naturupplevelser på programmet. Vi börjar med att besöka en av Islands främsta turistattraktioner, den Blå Lagunen. Det ger en fantastisk känsla att bada i det mjölkvita vattnet, inte nog med att det är varmt och skönt, det innehåller också mineraler med god inverkan på hälsa och hudsjukdomar. Det sägs att man blir flera år yngre efter ett dopp... Att bada i den Blå Lagunen är ”ett måste” när man är på Island, så kom ihåg att packa ner badkläderna! Efter det sköna badet njuter vi av en god lunch och hämtar krafter inför kommande upplevelser. Vi fortsätter vår färd mot Krysuvik, ett område med unika geotermiska fält. Här promenerar vi på stigar som är omgivna av bubblande små kratrar. De avger ånga och dofter från jordens inre och låter oss känna en stor ödmjukhet inför naturens krafter. Givetvis finns vår lokalguide med och berättar om naturfenomenen.

  Vi är tillbaka på hotellet under eftermiddagen och kanske lockar en skön stund i hotellets SPA-avdelning med pool eller kanske vill man se lite mer av Reykjaviks centrum denna eftermiddag. Vår sista middag äter vi på en lokal restaurang i hjärtat av staden med isländska specialiteter på menyn.

 • Dag 5 Hemresa

  Efter en tidig frukost har det blivit dags att checka ut från hotellet och säga hejdå till sagolika Island. Vi flyger med Icelandair och under flygningen finns möjlighet att köpa något att äta. Planet landar på Arlanda cirka kl 12.20.