Res till Krakow | Specialresor
Krakow / Polen

Res till Krakow

Följ med på en resa där det mesta ingår i priset! Max 35 deltagare.
Krakow förtrollar sina besökare med sin stora charm. Här råder en genuin atmosfär bland stadens pittoreska gator och torg, som å ena sidan är lugna och harmoniska, å andra sidan fulla av liv. Staden stoltserar med sin imponerande blandning av det förflutna och nutid, däribland två världsarv; den gamla stadskärnan och Saltgruvan i Wieliczka, som vi självklart besöker. Vi upplever, utforskar och smakar oss fram tillsammans med vår svensktalande lokalguide.

Resan genomförs i samarbete med Hemmets Journal & Icakuriren
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Tillval

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.           

Mer information

Antal deltagare: Max 35 personer

Avresa från Arlanda och Kastrup

Program

 • Dag 1 Krakow

  Avresa på förmiddagen från Arlanda/Kastrup. Vi flyger direkt till Krakow i Polen, en flygresa på cirka två timmar. Vår svensktalande guide och buss välkomnar oss och vi åker direkt till ett av Polens äldsta och viktigaste Benediktinerkloster. Vackert beläget på en kulle av kalksten vid floden Wisla i Tyniec, ligger detta levande kloster som vår guide berättar mer om innan vi bjuds på en god lunch från klosterköket. Lite senare checkar vi in på vårt fina hotell Vienna House Andel’s Cracow, centralt beläget och vår utgångspunkt de kommande dagarna. Tid ges att under eftermiddagen utforska omgivningarna på egen hand. När kvällen kommer tar vi en promenad till vår middagsrestaurang i en trivsam miljö.

 • Dag 2 Wawelkullen, mikrobryggeri, judiska kvarteren Kazimierz

  Denna förmiddag kommer vi lära känna den gamla kungastaden Krakow till fots med vår kunniga guide. Med sin medeltida karaktär och ovärderliga kulturskatter intar stadens gamla stadskärna en plats på UNESCOs världsarvlista. Här finns också Wawelkullen med det kungliga slottet som faktiskt har svenska kopplingar och det imponerande torget Rynek Glowny, där det finns mycket att se! Torget var redan under medeltiden och är än idag en populär knytpunkt och handelsplats. Efter en intressant guidning besöker vi ett av stadens många mikrobryggerier. Vi välkomnas med färska smakprover direkt från de olika ölfaten, lär oss om processen och äter lunch i de gamla och dunkla men ack så charmiga källarvalven. Krakow är en stad som erbjuder något för alla smaker och en stund med egna aktiviteter välkomnas efter besöket i mikrobryggeriet.

  Sen eftermiddag träffas vi igen för att uppleva en annan del av Krakow, Kazimierz, som är de gamla judiska kvarteren. Kazimierz är en pittoresk stadsdel och här råder en avslappnad och vänlig atmosfär. Tillsammans med vår guide ser vi flera landmärken av den judiska kulturen och upptäcker här något helt annat än vad Krakows gamla stad och andra turistattraktioner i staden visar upp. Vår promenad avslutas i samma tema, då vi äter en gemensam middag på en traditionell judisk restaurang till tonerna av Klezmermusik. En trevlig kväll kan utlovas!

 • Dag 3 Auschwitz-Birkenau

  Idag samlas vi tidig morgon och beger oss västerut. Vi besöker museet Auschwitz-Birkenau, som var det största koncentrations- och förintelselägret i hela ockuperade Europa under andra världskriget. Idag en världskänd symbol för massmord och terror. Järnvägsspår med avlastningsplatser, vakttorn, elektrifierade taggtrådar, baracker, gaskammare och krematorier är bevis på att förintelsen inte bara är en teori. Ett besök här lämnar ingen oberörd. Vi äter lunch tillsammans innan vi återvänder hem till vårt hotell, där kvällens middag serveras lite senare. Innan dess ges ledig tid för avkoppling.

 • Dag 4 Wieliczka Saltgruva

  Vi startar dagen med att besöka Wieliczka, staden som kanske är mest känd för sitt vita guld… Wieliczka Saltgruva liknar en underjordisk stad med fascinerande saltutgrävningar av sjöar, tunnlar och inte minst det vackra kapellet ”Chapel of St. Kinga”, som ligger hela 101 meter under marknivå. Den historiska Saltgruvan intar en välförtjänt plats på UNESCOs lista över världsarv, något som blir tydligt under vår guidade tur. Därefter stärker vi oss med en lunch bestående av utvalda polska specialiteter, mycket gott och smakrikt. På vägen tillbaka till Krakow, besöker vi Nowa Huta, en stadsdel av Krakow som skapades i slutet av 40-talet under den socialistiska regeringen i Polen. Vår guide berättar mer om detta ovanliga distrikt och dess historia. Åter på hotellet har vi lite tid på egen hand för eventuella inköp, eller att bara spatsera runt på Krakows smala och trånga gator rekommenderas varmt! Man vet aldrig vad som döljer sig runt hörnet… På kvällen träffas vi igen för en gemensam middag.

   

 • Dag 5 Hemresa

  Efter en god frukost har det blivit dags att checka ut från hotellet och säga hejdå till denna fina stad. Tid finns att inhandla de sista lokala specialiteterna innan vi med härliga minnen flyger vi tillbaka till Kastrup/Arlanda. Vårt plan landar på Kastrup ca kl 16.10 och Arlanda cirka kl 21.10.