Paris / Frankrike

Paris - i samarbete med Galleri Mats Bergman

28 april – 2 maj 2021
Välkommen med till Paris, denna sägenomspunna och romantiska huvudstad som är älskad av såväl fransmännen själva som av de många turister som ständigt besöker staden. I denna multikulturella världsmetropol tittar vi på kända landmärken så som Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs-Elysée och Sacré Coeur i Montmartre.

Resan är under produktion, läs gärna preliminärt program nedan!
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Vi lägger så klart fokus på all den mäktiga konst som finns i överflöd i den franska huvudstaden. Ett personligt möte med konstnären Örjan Wikström i hans hem finns på programmet. Vi äter även en middag på art deco restaurangen La Coupole i Montparnasse.

Konstutlottning
Alla som följer med på resan deltar automatiskt i en konstutlottning och har chans att vinna  ett konstverk till värde av 5.000:-

Program

 • Dag 1 Paris

  Avresa från Karlstad tidig morgon (kl 05.00) till Arlanda. Vi flyger direkt med Air France till Paris där vi landar strax efter lunch. Vår buss och svensktalande guide möter upp vid flygplatsen och vi startar med en sightseeingtur. Vi gör ett kortare stopp så att den som vill kan köpa en kopp kaffe. Vi checkar in på vårt hotell Novotel Paris les Halles under eftermiddagen. Hotellets fantastiska läge med närhet till konst, kultur och shopping gör att man har en bra utgångspunkt för vår vistelse. Senare på kvällen serveras middag i hotellets restaurang.

 • Dag 2 Paris

  Vi börjar dagen i de äldsta kvarteren i Paris, i stadsdelen Marais, också känt som de judiska kvarteren och dessa är ett ”måste” vid besök i huvudstaden. Här hittar vi en härlig blandning av 1600-talsbyggnader, antikhandlare, museer, medeltida gator, restauranger, caféer, mindre designerbutiker och konstbutiker. Det vackra torget, Place des Vosges, anlades i början av 1600-talet på order av Henrik IV och omges av 36 hus med gyllenröda tegel- och stenfasader samt arkader fulla av restauranger och konstgallerier. Sedan väntar ett annorlunda besök, nämligen Ateliers des Lumières, en häftig digital konstupplevelse som genomförs med hjälp av levande grafik och musik (utställning 2019 van Gogh, 2020 ej klart än). Eftermiddagen och kvällen på egen hand (lunch och middag ingår ej).

  Det finns mycket man kan göra i Paris, men det kan vara svårt att välja! I närheten av vårt hotell finns det mest välbesökta museet i världen – Louvren. Även Musée d’Orsay, Centre Pompidou, franska nationalmuseet för samtidskonst och den gamla marknadsplatsen Hallarna finns på behändigt avstånd från hotellet. Vi kan även rekommendera ett besök på Fluctuart, världens första flytande konstcenter! Det ligger i Seine vid Ponts des Invalides och kostar inget att besöka. För den som gillar höga höjder finns ett självklart alternativ i Eiffeltornet. Eller varför inte slå dig ner på något av alla caféer som ser lockande ut. En café au lait och en croissant smakar helt underbart efter några timmars upptäckande!

 • Dag 3 Paris

  Efter frukost möter vår guide upp oss vid hotellet och vi tar tunnelbanan mot stadsdelen Montmarte, beläget på högsta punkten i Paris. Här avlöser backar och trappor varandra vilket hör till charmen med Montmartre. Konstnärer har alltid dragits till området och här samlades några av de största under slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet. Konstnärer som Dali, Picasso, Monet, Pissarro och van Gogh sägs alla ha hämtat inspiration härifrån. Än idag livnär sig konstnärer på att sälja sina tavlor och måla porträtt på Place du Tertre, torget i Montmartre. Högst upp på berget står den mäktiga basilikan Sacré-Coeur och härifrån har man en fantastisk utsikt över Paris. Vi har ”egentid” för lunch i dessa kända Pariskvarter. Vi samlas igen på eftermiddagen då vår buss tar oss till konstnären Örjan Wikström som är verksam i både Paris och Sverige. Vi besöker hans hem och kombinerade ateljé. Ett spännande möte!

  Kvällens middag dukas upp på restaurang La Coupole i Montparnasse. En anrik restaurang i art deco stil som öppnade redan år 1927. Då det begav sig var La Coupole ett tillhåll för konstnärer, författare, socialister och modeller. Konstnärer som Derain, Lèger, Soutine, Kisling och Picasso spenderade ofta sin tid här. Man lät dekorera om den inre kupolen 2008, fyra konstnärer hjälptes åt för att spegla La Coupoles ursprungliga teman - natur, kvinnor och firande. Efter middagen går bussen tillbaka till hotellet

 • Dag 4 Fri dag i Paris

  Idag är en helt ledig dag att utforska Paris på egen hand!

 • Dag 5 Giverny

  Frukost och sedan utcheckning. Vi är dock inte riktigt färdiga med Paris än. Vårt första besök för dagen är på Musée l’Orangerie. Vår guide tar oss med genom den imponerande samlingen av impressionistisk och postimpressionistisk konst. Men främst ser vi Claude Monets berömda näckrosmålningar. Vi fortsätter dagen via Champs-Elyseé och Triumfbågen till Eiffeltornet där vi stannar till en kort stund för att på nära håll beundra det kanske mest kända landmärket i Paris. Har du inte provat det parisiska kaffet än, så är det dags nu! Vi lämnar Paris och styr nordväst mot Normandie och i byn Giverny besöker vi den kända impressionisten Claude Monets hem och trädgårdar. Hans rosa 1800-tals hus är renoverat och vattenträdgården är ett verkligt paradis med sin berömda Japanska bro och näckrosdamm. Monet tolkade kärleksfullt sin trädgård vad gäller färger, ljus och reflexer. Det är speciellt att som besökare uppleva de kända motiven bakom hans tavlor i verkligheten! Vi börjar med lunch innan vi besöker hans bostad och trädgård. Planet hem mot Sverige avgår vid 21-tiden och vi landar på Arlanda runt kl 22.30. Åter i Karlstad cirka kl 02.30.