Res till Piemonte | Specialresor
Piemonte / Italien

Res till Piemonte - i samarbete med Icakuriren & Hemmets Journal

8 - 12 okt
Välkommen till Piemonte, ett område som ligger vackert inbäddat i Alperna i nordvästra Italien. Förutom sina utomordentligt bra viner har Italien röstats fram som ett av världens främsta kulinariska länder av svenskarna! Dessutom blev Piemonte utsedd till årets ”Top Region” av Lonely Planet 2019.
På resan får vi stadskänsla i Turin, går på tryffelmarknad i Alba där försäljningen av svart och vit tryffel är i full gång. Vi följer med på tryffeljakt och gör flera utflykter mitt under tryffelfestivalen!

Avgång

8 oktober 2022

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

17 950 SEK

Michaela Jolin är vår färdledare på denna resa. Hon är skådespelerska och tidigare programledare i SVT. Under en längre tid bodde hon i Italien där hon studerade konstvetenskap och språk. Hon har en filosofie kandidatexamen i konstvetenskap, italienska och franska. Under några säsonger ledde hon programmet Konstfrågan tillsammans med Bengt Lagerkvist på SVT. Michaela är auktoriserad Stockholmsguide samt utbildad reseledare och finns med under hela resan.

Ingår i resan

 • flygresa med SAS från Arlanda - Milano
  tur och retur inklusive bagage, flygskatter och avgifter
 • bussresor enligt program i Italien
 • svensktalande guide vid utflykter dag 1-4
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • Italiensk turistskatt för fyra nätter
 • stadspromenad i Turin
 • besök och provning hos en olivoljeproducent
 • visning av tryffeljakt följt av provsmakning av delikatesser
 • besök och vinprovning på vingård i Barolo (inkl tilltugg)
 • fyra frukostar
 • två luncher
 • tre middagar; en 3-rätters och två 4-rätters
 • måltidsdryck; 1 glas vin/öl/läsk/juice, vatten och kaffe (oftast espresso) 
 • dricks till lokalguider och chaufförer
 • whispers (hörsnäckor) vid utflykter
 • färdledare från Specialresor
 • representant från Icakuriren/Hemmets Journal
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 1 990:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Mer information

Max antal deltagare: 25

Läs hela programmet här

 

Program

 • Dag 1 Turin

  Samling på Arlanda flygplats klockan 07.30 där färdledare från Specialresor och Icakurirens representant möter upp. Vi flyger till Milano där vi landar under förmiddagen, färden går sedan vidare med buss mot Turin med ett stopp för lunch. Idag är Turin en av Italiens mäktigaste industriella städer och hemstad för Fiats bilfabrik. Den magiska staden vid floden Po med sitt kungaslott mitt i centrum har också gjort sig känd genom Juventus fotbollslag och som värd för vinter-OS 2006. Här finns eleganta caféer, gourmetrestauranger, massor av konst och lyxiga designerbutiker. Vi checkar in på vårt vackra fyrstjärniga hotell som är beläget mitt i staden på en lugn och trevlig gata. Vi startar programmet till fots med en ”food walk” i stadens eleganta centrum och lär oss mer om italiensk kultur. Senare under kvällen serveras vi middag på en lokal restaurang.

 • Dag 2 Alba

  Frukost och utcheckning. Utanför Turin väntar en helt annan värld och idag styr vi bussen mot den berömda tryffelmarknaden i Alba. Vi möts av små pittoreska byar fyllda med odlingar av vindruvor och hasselnötsträd. Förutom storslagna viner och en tryffelfestival är Alba kanske mest känd världen över för hasselnötskrämen Nutella och chokladen Ferrero Rocher. Vi får en guidad promenad i den charmiga stadskärnan där vi bland annat besöker katedralen San Lorenzo, känd för sina vackra träsniderier från 1512. Så här års är det tryffeltid och den årliga tryffelfestivalens fokus är traktens svarta och vita tryfflar. Kilopriset på en vit tryffel kan vara uppemot 50.000 kronor eller ännu mer! Det finns flera stånd och marknader samt ett festivaltält med olika matshower och försäljning av tryfflar (ingår ej, inträde ca 3.50 Euro). Vi avnjuter en lunch i Alba innan nästa italienska smakupplevelse väntar på programmet. Olivolja är en viktig ingrediens i den italienska maten och vi lär oss allt om den smaragdgröna oljan och dess produktion hos en lokal olivoljeproducent. Besöket avslutas med provsmakning av oljor med passande tilltugg.

  Sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell i Alba som blir vårt hem för kommande tre nätter. Middagen serveras på hotellets restaurang.

   

 • Dag 3 Nötkräm och Barolo

  Efter frukost är det dags att fördjupa oss ytterligare i de lokala mat- och vintraditionerna. Vi börjar med att besöka en nötkrämsproducent. Under vår promenad bland hasselnötslundarna får vi veta mer om dessa plantor och produktionen. Turen fortsätter i produktionslaboratoriet följt av en provsmakning av de olika nötkrämerna.

  Sedan förflyttar vi oss en kort sträcka söderut till det kända vindistriktet där Barolo-vinet produceras. En storfavorit bland sommelierer och vinkännare världen över. Enligt reglerna måste vinet innehålla 100% av druvan Nebbiolo, en krävande druva att odla som vill ha lång växtperiod och kalkhaltig lerjord, något de sluttande Langhebergen erbjuder. Området har även utsetts till ett unikt UNESCO-område. Vi provar det speciella Barolo-vinet tillsammans med lite tilltugg hos en av områdets vinodlare, som bjuder in oss till sin vingård. Efter en upplevelserik dag är vi tillbaka på hotellet under eftermiddagen. Middag på egen hand i Alba.

 • Dag 4 Roddi, tryffeljakt

  Det är dags för tryffeljakt! Efter frukost åker vi en kort sträcka med buss till byn Roddi. Till fots beger vi oss ut i terrängen med en tryffeljägare och hans skickliga tryffelhundar. Vi får en visning av hur jakten går till och lär oss allt om tekniken. Vi njuter även av vyerna och smakar på lokala delikatesser av vit tryffel. Om det är en bra tryffelsäsong har vi möjlighet att köpa den vita tryffeln med oss hem, direkt från tryffeljägarens butik. Vi är tillbaka i Alba under eftermiddagen och efter lite ”egentid” väntar en gemensam avslutningsmiddag.

 • Dag 5 Hemresa

  Efter frukost och utcheckning från hotellet är det dags att ta farväl av vackra Piemonte för denna gång. Efter oförglömliga dagar i Italien beger oss åter till Milano flygplats. Planet lyfter runt lunchtid och vi beräknas landa på Arlanda kl 15.40.

  Arrivederci Italia!